RONALD GORSIC Cropix
PRIPREME ZA MODRE

Stiže Dinamo, zime neće biti, ali kako stvari sada stoje, aktualni prvak u Puli nije pretjerano popularan

Dodatni pokazatelj ne baš velikog interesa jest što su gostujući navijači za južnu tribinu kupili tek 80 ulaznica
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. siječanj 2024. 06:51

U utorak, nakon dva dana osvježenja pred početak sezone, David Catala okupit će igrače za tjedan pripreme za Dinamo. U igračkom kadru sve je isto kao i prošli tjedan.

Jedini vjerojatni izlazni transfer bit će posudba Sebastiana Nebyle jer postoji želja igrača da igra, a Istra slično razmišlja. Ukoliko bi bila i neka “otkupna” varijanta, dojam je da bi Istra pristala i na potpunu prodaju.

Vijest da Darwin Matheus nije u kadru 23 igrača za kvalifikacijski turnir znači da bi se u tijeku ovog tjedna trebao vratiti u Pulu. Svi bi igrači trebali biti u pogonu, uključujući Lisicu. Jedini koji nema pravo nastupa s Modrima je glavni napadač, Ante Erceg, i to zbog tri žuta kartona.

Za sada dinamika prodaje ulaznica ide “hladno”. Do ponedjeljka u 15 sati kupljeno je tek 272 karata izvan kvote domaćih pretplatnika (oko 900).

Pogled u tradiciju

Dodatni pokazatelj ne baš velikog interesa jest što su gostujući navijači za južnu tribinu kupili tek 80 ulaznica. Uzimajući sve to u obzir, pretpostavka je da će se u subotu na tribinama Drosine okupiti 2000-2500 gledatelja. Pozitivna je stvar što ovog tjedna nisu predviđene padaline, pa bi teren na Drosini mogao biti prihvatljiv za igru, a ugodan sunčan dan, uz 13 stupnjeva Celzija, možda će dodatno potaknuti gledatelja da se ipak upute na start drugog dijela sezone.

Na planu prognoza jasno je da je Dinamo apsolutni favorit utakmice. Na stranu kvaliteta i ambicija da se odmah naznači spremnost za borbu za prvo mjesto, važan pokazatelj odnosa je i tradicija.

Od 66 utakmica (omjer 4-13-49) dva kluba, u Puli ih je odigrano 32. U njima je Istra upisala 4 pobjede i u 7 navrata izvukla remi, dok su Modri slavili u 21 utakmici. Dakle, u 35% utakmica Zeleno-žuti su ostvarili pozitivan ishod.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. rujan 2024 08:26