Na fotografiji: Bartol Barišić, Ivan Šaranić, Tin Hrvoj

 RONALD GORSIC Cropix
SLAŽE SE NOVA MOMČAD

Stižu pojačanja za hrvatskog prvoligaša! Dinamo im poslao ‘šesticu‘, uskoro bi mogao i ‘devetku‘

Pristigao četvrti mladi igrač za roster pulskih Zeleno-žutih, iščekuje se i peti
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 30. lipanj 2022. 12:24

U utorak je bilo iznimno vruće u Puli, pravi toplotni udar, ali za igrače Istre 1961 nema odmora. Odradili su trening po izmijenjenom programu jer su se svi članovi prve momčadi, uz stožer pulskoga kluba, prilagodili satnici komemoracije za Branka Bubića Bubu. Ona se održala od 19 sati na zapadnoj tribini stadiona na kojem je Buba proveo više od pola stoljeća kao igrač i dužnosnik...

Puljanima se, dakle, priključio još jedan mladi igrač, Tomislav Duvnjak iz Dinama II. Radi se o veznom igraču, niskog rasta, dakle, atipičnoj "šestici" u odnosu na Garcijine ideje o višem igraču kao defenzivnom veznom. Duvnjak je uz Lauša iz Posušja (Hajduk II), Bradarića (juniori Hajduk) i Kopljara (Vrapče, Utakmica života) četvrti mladi igrač za roster Zeleno-žutih.

Nije posljednji

No, kako se može doznati s Drosine, neće biti i posljednji takav igrač, s početnom etiketom prinove. Naime, Istra 1961 je valjda blizu dogovora s Bartolom Barišićem, 19-godišnjim napadačem Dinama II. Igrač koji ima četverogodišnji ugovor s Modrima, a došao bi na posudbu, igra na poziciji centralnog napadača i prati ga fama efikasnog centarfora. Naravno, govorimo o relacijama omladinskih pogona, iako je Barišićeva statistika u Drugoj HNL (24 utakmice, 10 pogodaka i 2 asistencije) vrijedna pažnje u kontekstu seniorskog iskoraka.

image

Bartol Barišić

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Dakako da sada mnogi govore o slučaju Beljo, koji je došao kao prinova u Pulu, a onda se pokazao punim pogotkom za Istru 1961, ne samo po pogocima. Na Drosini navijaju svim snagama da se Beljo proda u inozemstvo ovog ljeta jer bi tada (vjerojatno) imali više sredstava (10% transfera) za ovoljetni prijelazni rok. No, ne treba biti velikih očekivanja u niti jednom smislu, da ne bi bilo velikih pritisaka s posljedičnim razočaranjima. Neće svaki mladi igrač na posudbi imati Beljinu priču ili, pogotovo, Šutalovu. Barem u Istri to dobro znaju iz iskustava. No, ne treba zaboraviti da je u Istri dobar odjek imala i posudba Jakića iz Lokomotive, pa se uvijek ostaje nadati da će Zeleno-žuti među entuzijastičnim mladim igračima pronaći neku novu (ne)očekivanu snagu...

Prilično je jasno da će prijelazni rok za Puljane biti dijetalan i dugoročan. Dakle, sada će se realizirati posudbe i dovođenja mladih neafirmiranih igrača. Presing na "ozbiljnije" igrače u rangu pojačanja dogodit će se u smiraj prijelaznog roka. Tada će se i takvi igrači, koji još budu bez (željenog) kluba, lakše odrediti prema dolasku u Pulu. Hoće li iz Alavesa biti pojačanja? To se nikad ne zna, ali dojam je da ovaj put neće biti nekakvih "miereza" ili "abdallahija", s obzirom na to da je Alaves spustio sve kriterije ispadanjem iz najviše španjolske lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:58