Sudac Ante Čuljak

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
TEORIJA ZAVJERE ILI?

Suci usprkos VAR-u presuđuju kontra hita prvenstva, bijesni navijači smatraju da ih se namjerno zakida

Navijači šire teze kako je razigrana Istra postala “non grata” u gornjem dijelu tablice
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. veljača 2023. 15:30

U vrlo tvrdoj i na trenutke nervoznoj utakmici Istra 1961 upisala je pobjedu protiv Osijeka. Po svemu viđenom ona je zaslužena, pogotovo u konkretnijoj igri drugog dijela. Kao i ljetos, kada je Istra morala postići tri pogotka da bi pobijedila 1:0 (dva nepriznata zbog VAR snimke minimalnih zaleđa), slično se dogodilo ove subote. Doduše poništen je “samo” jedan pogodak, opet zbog milimetarskog zaleđa (Erceg), ali je ipak završilo 1:0. Ono što je obilježilo ovu utakmicu to je činjenica da je glavni sudac, iako ga je VAR pozvao da pregleda sporan start Žapera na Ercegu (vidi se da Žaper ne dira loptu, ali diže nogu u padu i ide na nogu Ercegu), opet presudio u korist svoje prve odluke. Obično je poziv VAR-a pouzdan znak da se smatra da postoje uvjeti za promjenu sučeve odluke. No, ono što je zanimljivo za Istru to je da se pretežno događa suprotno.

- Ne želim ništa time insinuirati, ali već šestu ili sedmu spornu odluku, nakon poziva VAR-a, suci presuđuju kako su prvotno odlučili na terenu. Kod drugih se uglavnom mijenjaju odluke - kazao je Gonzalo Garcia.

Tako je Bebek učinio protiv Lokomotive, tako je isti sudac učinio protiv Dinama prošli tjedan, tako je sada odlučio i Čuljak. To je samo posljednjih nekoliko utakmica, ali bilo je toga i jesenas (slučaj Jović, Varaždin). Previše toga i drugačije od drugih, da se već u Istri pitaju zašto. Iako ne treba gajiti teorije urote, ne treba ni šutjeti. Jer Istri su suđena dva kaznena udarca (Bebek - Lokomotiva i Dinamo) kontra svih logika i stava šefa sudaca Brune Marića (laki penali), a na drugoj strani Puljanima se već nekoliko puta dogodilo da im igrači dobiju kartone za simuliranje iako, kao protiv Osijeka, postoji jasna indicija prekršaja...

Navijači šire teze kako je razigrana Istra, prvi puta nakon pet godina daleko od dna, a bliže europskim vizama, postala “non grata” u gornjem dijelu tablice. Je li to samo pretjerana subjektivnost ili nešto realnija briga pokazat će se vrlo skoro...



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što je Ivan Leko želio poručiti s izjavom kako nije u Hajduk došao kako bi trenirao juniore? U kakvom stanju splitski klub dočekuje najveći hrvatski derbi protiv Dinama? Je li se u redovima Modrih jedan igrač napokon stabilizirao? Kako je Istra 1961 došla do četvrtog mjesta u prvenstvu i je li to dokaz kako je projekt s Alavesom uspio? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 10:57