MIRKO FERLIN/CROPIX Cropix
PROMETNO U PULI

Sve je spremno za veliki povratak! U Španjolskoj nije dobio previše prilike, a sada se vraća u HNL

Na Drosini trenutačno nitko ne trenira, ali novosti oko igračkog kadra nikako ne nedostaje
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 28. prosinac 2022. 11:36

Na Aldu Drosini je trenutno zatišje. Sve su selekcije u pauzi, a okupljanje seniora je 2. siječnja, odnosno, prvi trening dan poslije. Istra 1961 naposljetku će ipak nastupiti na međunarodnom turniru Arena Cupu, gdje će odigrati ukupno četiri utakmice, vjerojatno dio njih u kombiniranoj postavi. To su redovne informacije koje doznajemo, a iz kruga onih (ne)izvjesnih oko prijelaznog roka, koji naravno najviše zanima navijače, određenih novosti ipak ima.

Bez puno šansi

S velikom vjerojatnošću će se u Istru 1961 vratiti Mahmoud Abdallahi! Reprezentativac Mauritanije, koji je prošle sezone za Zeleno-žute odigrao 27 utakmica, uz 4 pogotka i 3 asistencije (prosječno igrao 62 minute), vraćen je ljetos u Deportivo Alaves voljom struke. No, Luis Garcia, novi trener koji je Alaves poveo u drugoligaškoj sezoni, nije mu dao puno šansi (3 utakmice, 9 minuta u prvenstvu). Alaves je trenutačno peti nakon 21 kola (igra se 42), u zoni play-offa, a do drugog mjesta koje vodi direktno u Primeru zaostaje tri (za prvim Eibarom četiri) boda. Nešto više prostora dobio je Taichi Hara (3 kao starter, 11 ulazaka s klupe, uz 2 gola), ali ni on nije prezadovoljan statusom.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Abdallahi je već iskazao želju da se vrati u Pulu, gdje mu je Gonzalo Garcia najprije ukazivao na mane i pripremao ga za iskorak, a onda mu je dao više prostora i Abdallahi je pokazao napredak u igri, ali i pristupu. Vjerojatno je i to razlog što se želi vratiti pod pasku Garcije i u Puli, gdje je, kaže, lijepo funkcionirao. S Abdallahijem (188 cm) bi Garcia dobio igrača koji može stvoriti višak u sredini terena, jer ima dugi korak i hitrinu kad se zalaufa...

Drugo novo i staro ime bit će Marijan Ćorić. Igrač iz omladinskog pogona, danas 27 godišnjak koji je prošao Italiju (Parma, Spezia), Litvu, Nizozemsku, Drugu HNL (Kustošija), a posljednji angažman imao je u Opatiji. Ćorić (204 cm) je za Istru u razdoblju 2016.-18. skupio 14 nastupa, ali ispred sebe je imao takve vratare kao što su Ivušić (danas brončani) i legendarni Iveša. Ćorić je posljednju utakmicu za Istru igrao u doigravanju s Varaždinom 2018., kada je izvanrednim obranama praktično prelomio ostanak Zeleno-žutih u Prvoj HNL.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Pitanje beka

Na planu odlazaka za sada ništa novog osim najava. Jedna od tih je da će Serder Serderov opet ići ili na posudbu (istekla mu dosadašnja u Kazahstanu) ili će raskinuti ugovor s Istrom, koji inače istječe u lipnju. Gotovo je sigurno da će se napokon zaključiti i pat-pozicija Obanora, koji će u siječnju raskinuti ugovor s Istrom i otići u novu sredinu (vjerojatno Slovenija).

Sada ostaje još za vidjeti pitanje lijevog beka jer po svemu sudeći Antovski se vraća u Rapid odnosno ići će na posudbu tamo gdje će više igrati. Slična je situacija sa Rovisom, kojem treba više prostora za igru i vjerojatno ide na posudbu. Tako bi Istra ostala samo na Marinu, kojem istječe ugovor u lipnju, pa se traži novo rješenje, vjerojatno iz inozemstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 20:38