Slavko Blagojević

 MATIJA DJANJESIC Cropix
SERIJA PEHOVA

Teške ozljede u HR prvoligašu! Krik kapetana zaledio je stadion: ‘Nikad u životu nisam osjetio takvu bol‘

‘Presjeklo me u koljenu, kao da je stajna desna noga propala. Čuo sam da je nešto kao puklo‘.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 22. srpanj 2022. 17:22

Kažu svjedoci da je njegov krik zaledio toplim vremenom zakuhanu Drosinu u srijedu predvečer. Išao je jedan od posljednjih napada u taktičkoj partiji i pripremi za Varaždin. Blagojević je išao u duel prema Žgombi, ali je iznenada pao kao pokošen i vrisnuo od bola. Odmah je prekinut trening i svi su potrčali prema kapetanu...

- Nikad u životu nisam osjetio takvu bol. Presjeklo me u koljenu, kao da je stajna desna noga propala. Čuo sam da je nešto kao puklo, ali nisam htio niti pogledati prema koljenu od straha. Nevjerojatno... - kazao nam je u četvrtak prijepodne Slavko Blagojević, dok je ispijao kavu čekajući suprugu koja je bila u kupovini.

- Čudno je da mi ništa nije natečeno. Boli me, doduše manje od jučer, ali hramljem. U petak ću ići u Rijeku na magnetsku rezonancu i vidjet ćemo što će se pokazati. Nema puno opcija, ili je kolateralni ligament ili križni. Nadam se da će biti najmanje teška opcija.

Vidljivo je utučen. Nakon što se potpuno oporavio od proljetnih problema s gležnjem, odlično se pripremao za sezonu i došao je na početak treninga mršaviji i laganiji. Prvo je kolo preskočio zbog dva žuta iz prošlog posljednjeg kola, a, eto, drugo kolo nije bilo suđeno...

- Ma ne znam što da vam kažem, užasno se osjećam, tako sam bio željan igre. No, što ću, vidjet ćemo nalaz i onda ćemo znati što me čeka u rješenju ozljede i oporavku.

Treneru Gonzalu Garciji u četvrtak je na licu bilo "tiskano" da se nešto dogodilo. Blagojević je vezist koji unatoč 35 godina još dobro djeluje na travnjaku. Pogotovo je dobar kao lider i štit mladim igračima, iskustvo je sada Istri nužno. A u vezi je kadar ionako deficitaran. Dok se ne pojave najavljena dva pojačanja za sredinu terena, Urugvajac će morati nešto novo izmisliti.

Nije Blagojevićeva ozljeda jedina. U utakmici s Hajdukom je presijecanje u koljenu osjetio i Lovro Knežević. Za sada nije definirano o čemu se radi, iako se i tu sumnja na križni ligament, možda i menisk. Uzmemo li u obzir činjenicu da se Mateo Lisica, umjesto punog povratka nakon dvije rupture mišića, u utorak suočio sa zabrinjavajućim "peckanjem" u istom bedrenom mišiću, da je njegov rođak Rovis i dalje aut zbog napuknuća metatarzalne kosti, a da je i novak Lauš barem mjesec dana još izvan pogona zbog liječenja pubisa, razumljiva je trenerova zabrinutost.

U odnosu na Hajduk jedini novi izbor bit će Duvnjak. Monsef Bakrar i Advan Kadušić još nemaju pravo nastupa, dok je Marko Šimić još na provjeri. Tehnički gledano djeluje koristan, ali je fizički još nespreman. Puljani će se o njemu, kažu, odlučiti idući tjedan, kada bi trebala doći još dva vezista i krilo. Pitanje iskusnije špice ostaje otvoreno. Iako je bio na utakmici s Hajdukom Radonjić realno nije bio opcija za Istru, među inim zato što misli još odigrati u inozemstvu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 00:54