ZA NJEGA JE GOTOVA SEZONA

Težak udarac za Istru, Puljani ostali bez važnog igrača: Nema nikave šanse da više zaigra do kraja sezone

Najvažnije je da se kvalitetno odradi rehabilitacija kako bi bio spreman za početak priprema u lipnju
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. svibanj 2024. 10:04

U utorak su prijepodne igrači Istre 1961 nastavili s treningom. Nakon pobjede nad Rudešom, prošli petak, a u svjetlu činjenice da s Hajdukom igraju u nedjelju, trener Paolo Tramezzani dao im je tri slobodna dana.

To je dobrodošlo svim igračima da se malo opuste, osvježe energiju i sada fokusiraju na posljednja tri kola sezone. Uz Hajduk odmah potom u Pulu dolazi Varaždin, a završnica je prvenstva za Puljane u Gorici. Zeleno-žuti još uvijek imaju mogućnost sezonu završiti na šestom mjestu kao i njihovi suparnici (Varaždin, Gorica) s kojima će u međusobnim ogledima utvrditi te ambicije.

Utorak je donio trening više zagrijavanja motora za iduća četiri dana, u kojima će vježbanje biti podignutog intenziteta. Svako jutro od 10.30 u kampu u Balama Tramezzani i njegovi suradnici tesat će zeleno-žute taktičke varijante, kojima će nastojati parirati favoriziranom Hajduku.

Oporavljeni Maurić i Mlinar

No tjedan nije baš dobro počeo. Oleksander Petrusenko je izvan pogona jer je u Rudešu doživio rupturu lista. S obzirom na delikatnost tog mišića, neovisno o utvrđivanju kojeg je stupnja ruptura, nema šanse da Ukrajinac, koji je bio u dobroj formi, zaigra više ove sezone. Zapravo je sada najvažnije da se kvalitetno odradi rehabilitacijski proces kako bi Petrusenko bio spreman za početak priprema u lipnju. Pozitivna je vijest da se postupno oporavlja Dukan Ahmeti, U-17 reprezentativac, koji je u utorak nakon više dana napokon bio na treningu u Balama. No, on će raditi po posebnom rehabilitacijskom programu, kao i Žgomba, koji ima gips na ruci. Moris Valinčić je zaključio sezonu zbog problema s koljenom.

Tramezzani sada ima na raspolaganju oporavljene Maurića i Mlinara, a uz solidno izdanje Ćalušića u Rudešu, to će biti kandidati za preuzimanje Petrusenkovih zadaća.

Inače, u ponedjeljak je Istra 1961 objavila potpis još jednog profesionalnog ugovora za igrače iz mlađih kategorija. Nakon Raula Kumara i Dukana Ahmetija, dva kadeta koji su se vezali za Istru 1961, sada je to učinio i Jovan Ivanišević. Stasiti stoper juniorske momčadi prije godinu dana stigao je iz FC Toronta i ispunio je kriterije struke, uključujući stav Tramezzanija.
Pulski prvoligaš nastavlja pozitivnu praksu ulaganju u omladinski kadar. U tom kontekstu, vrednujući rad trenera u školi nogometa, u Istri 1961 pripremaju odredbe kojima bi nagradili, barem na simboličnoj razini, trenere čiji igrači ostvare iskorak. Istra je u posljednjih godinu dana dala 30-ak reprezentativaca mladih kategorija. Upravo je u ponedjeljak objavljeno da su Raul Kumar i Dukan Ahmeti pozvani na pripreme reprezentacije U-17 za Euro na Cipru, na kojem će igrati s Austrijom (20. svibnja), Danskom (23. svibnja) i Walesom (26. svibnja).

Do utorka prijepodne Istra 1961 je prodala ukupno 3704 ulaznica za utakmicu s Hajdukom. No, ta će brojka sigurno rasti jer je susret na rasporedu tek u nedjelju od 19.10 sati. Na Jugu je gostujućim navijačima dosad otišlo 1134 ulaznica, dok je na Sjeveru prodano 199. Na zapadnoj tribini je zauzeto 1864, a na Istoku 507 ulaznica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 10:05