DAMIR KRAJAC Cropix
VRUĆA PRIČA

Traju pregovori oko transfera mladog dinamovca: Igrač je spreman prihvatiti poziv drugog HNL kluba

To se pitanje mora riješiti u idućih 3-4 dana. Ako se ne priključi čim prije, onda i nema smisla dolaziti
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. siječanj 2024. 12:18

Dok trener David Catala i suradnici odrađuju pripremni period, uz odigravanje utakmica na Arena Cupu, sportski sektor i dalje se bavi kadrovskim pitanjima. Vrlo je izvjesno da će Sebastian Nebyla otići na posudbu do lipnja. Najvjerojatnija je destinacija u Češkoj i taj se transfer upravo zgotovljuje.

Isto vrijedi i za igrače s posudbe. Duvnjak ostaje u Sesvetama, dok je Glavan usmjeren dvojnom registracijom prema porečkom Jadranu. Tamo je već Corelli, a sada je sve izglednija opcija da će dvojnu registraciju s Porečanima imati i Marin Žgomba te Salim Lawal. Što se tiče Ekonga, sve je realnije da ostaje, a s agentom je dobio rok u kojem mora potvrditi status.

Uz to, sportski direktor Saša Bjelanović razgovara o produženju ugovora trojice iskusnijih igrača, to jest sa Slavkom Blagojevićem, Franom Mlinarom i vratarom Marijanom Ćorićem. Dojam je da tu neće biti nekih osobitih problema.

image

Luka Vrbančić

VLADO KOS Cropix

Na planu dolazaka, jedina priča ostaje još oko mladog dinamovca Luke Vrbančića. Klubovi još pregovaraju o uvjetima tog transfera (cijena otkupa od strane Dinama, postoci idućeg transfera i slično), igrač želi doći i nije sporan u pregovorima.

To će se pitanje morati riješiti u idućih 3-4 dana, jer ako se ne priključi čim prije, onda Vrbančiću i nema smisla dolaziti. Trenutno vježba s juniorima Dinama. Treba imati i na umu da je slične pozicije Dukan Ahmeti, kadet Zeleno-žutih, koji inače igra za juniore, a na turniru Arena Cupa pomalo iznenađuje kako se snašao u seniorskoj konkurenciji. Drugim riječima, za ofenzivnog veznog Catala, kada su mladi u pitanju, dobro vidi Ahmetija...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 01:13