Ante Erceg protiv Rijeke 

 GORAN SEBELIC Cropix
OBJASNIO ODLUKU

Tramezzani o suspenziji Ercega: ‘Razmišljao sam kao osoba, a onda kao trener. Bit ću vrlo kratak...‘

Mujdža je bio zadovoljan rezultatom te objasnio zašto je zamijenio Maloču
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. ožujak 2024. 18:26

Istra 1961 i Gorica odigrali su 0:0 u 27. kolu SuperSport HNL-a. Drugi je to remi u nizu za Istrijane, dok je Gorica s privremenim trenerom Mensurom Mujdžom upisao prve bodove nakon tri vezana poraza.

Prvi se novinarima obratio očito zadovoljni Mujdža.

- Možemo biti zadovoljni našom prezentacijom, od prve do posljednje minute. Nagradilo nas je bodom, a možda smo u nekim akcijama mogli dohvatiti i puni plijen. No, nakon niza negativnih ishoda ovaj pozitivan rezultat je za nas korak naprijed. Uvjeren sam da će igrači iz utakmice utakmicu biti sve bolji.

Taktički je Istra imala inicijativu, ali je onda i Gorica stvorila par prilika.

- Igrači su uložili puno energije da se iz defenzivnog dijela dignemo, jer imali smo dalek put do suparnička gola. Maloču sam izvukao u poluvremenu jer je imao određenih teškoća s disanjem, ali sve je u redu. Novi trener se već upoznao s momčadi i od ponedjeljka on preuzima kormilo.

image

Mateo Lisica i Filip Mrzljak

GORAN SEBELIC Cropix

Paolo Tramezzani je stigao vidljivo manje raspoložen zbog rezultata i propuštene šanse da se Istra digne na bod od šeste pozicije.

- Naposljetku žalimo za dva boda, ali ne mogu igračima ništa posebno predbaciti. Naprotiv. Igrali smo čvrsto, sa željom da postignemo pogodak ali i pazili da imamo što manje rizika u obrani. Uzeli smo puno lopta u sredini, igrali visoko s posljednjom linijom, stisli suparnika na njegovu polovicu. Vidio sam dosta pozitivnih stvari. No naravno, kada izostanu željena tri boda postoji drugačiji doživljaj, no ja sam kao trener Istre vrlo zadovoljan kako momčad napreduje. Zatekao sam ih u priličnom problemu, ali su u ovih 6 utakmica, s pet pozitivnih rezultata, pokazali kako rastemo iz utakmice u utakmicu. Moram reći da govorimo o samo šest tjedana zajedničkog rada...

Od pitanja oko Ante Ercega nije mogao pobjeći.

- Bit ću po tom pitanju vrlo kratak. Moja je odluka da Ante Erceg više neće biti dio momčadi i dok god sam ja u Istri 1961 to se neće promijeniti. Tu sam odluku donio prvo kao osoba, a onda kao trener. Nemam više što dodati tome.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 08:19