BORNA JAKŠIĆ/Cropix
POVRATNIK OD OZLJEDE:

‘Trener je baš faca, poseban lik, ako nisi sto posto, otpadaš. Hajduk? Legitiman kandidat za titulu‘

‘Nažalost, oni su svoju šansu iskoristili, mi neke svoje nismo‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. ožujak 2024. 08:25

Prvog prosinca u Puli primio je prije dvoboja s Varaždinom poklon kluba za 100 utakmica u zeleno-žutom dresu. U prvoj akciji je stradao, lakat se “okrenuo”, djelovalo je jako ružno. Luka Hujber je tog petka bio veliki pehist. U petak u Varaždinu, isti suparnik, 100 dana kasnije, vjerojatno povratak u startnu postavu s obzirom na to da je Kadušić požutio.

- Da, zanimljivo je to. Ako budem igrao, čemu se nadam, bit će to od Varaždina do Varaždina. Ozljeda je stvar prošlosti, a i drugi pehovi su iza mene. Naime, baš kad je došao Tramezzani bio sam bolestan i deset sam dana proveo u krevetu zbog visoke temperature. Sad sam spreman, maksimalno motiviran i ako dobijem priliku dat ću sve od sebe da je opravdam.

Kakva je priprema za Varaždin?

- Kod aktualnog trenera je intenzitet treninga podignut. Radi se maksimalno, ali kako igramo u petak, onda je utorak bio samo jedan trening. U srijedu i četvrtak je taktički rad i onda krećemo.

Tramezzani je pokrenuo momčad?

- Neću reći ništa novo u odnosu na druge ako ponovim da je trener baš faca. Poseban lik. Sav je posvećen nogometu i u startu nastoji utjecati na naš mentalitet. Tramezzani želi da budemo hrabri i odvažni, čvrstog garda u svakoj utakmici i da razvijamo pobjednički duh. Vrlo je zahtjevan i kod njega nema dvojbi, ako nisi na 100% na treningu ili na utakmici, jednostavno otpadaš.

Učinci ukazuju da uspijeva izvući više od ove momčadi u odnosu na prethodnike. U Splitu je malo nedostajalo za bod?

- Zbilja šteta što smo minimalno izgubili. Hajduk je inače odlična momčad, legitiman pretendent na titulu s Rijekom i Dinamom, ali u ovoj utakmici uspjeli smo ih svesti na jednu priliku. Nažalost, oni su svoju šansu iskoristili, mi neke svoje nismo. Oni su opterećeni ozljedama i ovo je bila prilika da to iskoristimo, tim prije što nisu djelovali uvjerljivo. No, idemo dalje.

Od Varaždina u Puli, do ovog koji će vas u petak dočekati, kakvi su odnosi forme?

- Njih je najviše digla pobjeda u Kupu protiv nas, od tada su usponu. Što reći, doma su uz podršku glasnih navijača vrlo nezgodni. Imaju odlične vezne igrače, kombinatoriku, brza krila, mogu nauditi na više načina. Mi moramo ući u utakmicu bez straha. Uostalom, igramo s njima već četvrtu utakmicu ove sezone, znamo jedni druge. Mi smo dobili u Puli, oni u Varaždinu dvije, uključujući u Kupu, a u svakoj utakmici bili smo li-la. Ne dvojim da će tako biti napeto i u petak. Oni će pobjedom željeti odmagliti na +4, mi želimo preskočiti njih i ganjati šestu poziciju. Bit će to zanimljiva utakmica.

Njima se vraćaju tri jako važna igrača nakon kartona, vama tri jako važna izostaju zbog kartona?

- Sigurno je da bi nam bilo lakše da su u kadru Blagojević, Kadušić i Erceg. No, nema koristi od kuknjave. Imamo dovoljno širok kadar i ovo će biti prilika drugima da se pokažu na visini zadatka. Mislim da je važno nastaviti u ritmu kojeg je nametnuo Tramezzani. Dakle, puna koncentracija, taktička disciplina, kompaktnost i agresivnost - podvukao je 24-godišnji bek Puljana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 20:31