Tribine stadiona Aldo Drosina u Puli

 GORAN SEBELIC Cropix
OŠTRO PRIOPĆENJE

U HNL klubu bijesni na potez gradonačelnika: ‘Lažnim izjavama pokazuje nedostatak znanja‘

I dalje traju prijepori oko popravka terena na stadionu, a koji je možda i najlošiji u HNL-u
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. rujan 2023. 18:44

U utorak je u Glasu Istre pulski gradonačelnik Filip Zoričić dao izjavu koja je ogorčila vodstvo Istre 1961. Nema dvojbe da je to još jedna runda iskazanog animoziteta pulskog gradonačelnika prema najjačem sportskom kolektivu u Gradu i Županiji.

Iz nejasnih pobuda Zoričić je od prvih dana svog mandata (lipanj 2021.) počeo prozivati španjolske vlasnike Istre 1961 i to, pokazalo se odmah, neutemeljenim objedama o netransparentnosti trošenja sredstava za omladinsku školu. Promijenio je ondašnjeg člana Uprave iz kvote Grada (suvlasnik kluba 15%) Darka Raić-Sudara da bi delegirao svog suradnika. U nastavku djelovanja s Istrom 1961 je u stalnom napetom odnosu, njegova Uprava smanjuje joj prihode za omladinsku školu i po ugovoru koji je sklopljen pri preuzimanju kluba od strane Baskonia-Alaves, a posebna je priča Zoričićev stav da se na Marsovom Polju neće dopustiti gradnja nogometnog kampa, koji je Istra 1961 desetak godina očekivala dok država napokon nije prepustila zemljište Gradu Puli.

Zbog tog destruktivnog stava u Istri 1961 su shvatili da im Grad neće osigurati zemljište za koncesiju, te su projekt gradnje kampa preselili u općinu Bale, 20-ak kilometra udaljenu od Pule. Tamo proces gradnje teče usporedo s boravkom prve momčadi na treninzima.

Zoričić, koji si je ogorčenje pulske nogometne (i ine) javnosti priskrbio i time što je u VIP ložu Drosine, na utakmicu s Hajdukom, čiji je deklarirani navijač (rodom iz Splita), stigao u majici splitskih navijača, na pitanje je novinara što će Grad učiniti da se sredi vjerojatno najlošiji travnjak u HNL-u i pokvareni semafor odgovorio:

”Ponudili smo Istri 1961 suradnju u iznosu od 100 tisuća eura. Odnosno da to sa 100 tisuća financira Grad Pula, 100 tisuća Pula sport i 100 tisuća HNS, ali i da se oni uključe u financiranje. No, nismo dobili potvrdan odgovor. Mi ćemo ići u obnovu travnjaka i semafora. Nemojte sumnjati u gradsku upravu da će pomoći klubu.

Pomalo čudna izjava s obzirom na to da iz kluba već dugo vremena mole da se nešto uradi po pitanju očajnog igrališta, te su angažirali stručnjake da utvrde zašto je teren takav kakav je. Livada. U tom kontekstu je Istri “preporučeno” da ne trenira više na Drosini, što oni imaju po ugovoru o koncesiji pravo jednom tjedno.

Nedostatak znanja

Dojam je da je najnovija izjava Zoričića izazvala definitivni gubitak strpljenja i diplomacije kod vodstva Istra 1961. U priopćenju su oštro uzvratili na gradonačelnikove prozivke.

- Kako bi odgovorili na novinarske zahtjeve i građanske upite, NK Istra 1961 želi dati službeni odgovor na izjavu pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića. NK Istri 1961 NIKADA nije ponuđen službeni prijedlog za obnovu travnjaka glavnog terena stadiona Aldo Drosina u suradnji s HNS-om i Gradom Pula. Iznenađeni smo izjavom pulskog gradonačelnika tim više što je Pula sport, gradska tvrtka koja upravlja stadionom, nekoliko puta odbila napraviti traženi servis terena po cijeni od cca 30 000 €. Svaki upit kluba upućen Pula sportu, odnosno Gradu Puli direktno po pitanju situacije neodržavanja terena, ili loših tehnika koje se primjenjuju na njegovo održavanje, uvijek rezultira negativnim odgovorom Grada, temeljenim na “nema novca”.
U posljednjih mjesec dana na pismeno su odbijene čak i ponude čije je troškove htio pokriti klub. NK Istra 1961 plaća troškove najma stadiona, nažalost taj novac se ne koristi na dovoljno pametan način i teren se ne održava. Još jednom lažne izjave pokazuju nezainteresiranost i nedostatak znanja gradonačelnika po tom pitanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 15:34