Paolo Tramezzani

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BEZ OPUŠTANJA

U Istri vlada oprez uoči dolaska posljednje momčadi prvenstva, a Tramezzanija oduševljava mladi Nigerijac

Tramezzani će moći računati na Maurića, koji je odradio dvije utakmice kazne zbog isključenja
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 21. veljača 2024. 09:43

Za mjesec dana bit će kalendarski početak proljeća. U realnosti trenutka prekrasno sunčano vrijeme, uz 15, 16 stupnjeva, ispunjava lijepi ambijent kampa u Balama. Nakon treninga u ponedjeljak, Paolo Tramezzani je u utorak igračima namijenio dvostruki program.

Ujutro intenzivan rad na snazi, poslijepodne s loptom na terenu. Talijanski trener usmjerio je već u subotu prijepodne, po povratku iz Koprivnice, fokus na Rudeš. Iako Zeleno-žutima dolazi posljednjeplasirani klub, koji ima samo četiri boda, snaženje kadra zagrebačkog kluba, dobra partija protiv Hajduka, izazvali su veliki oprez na Drosini. Tim prije što je Rudeš u prvoj utakmici, u kolovozu, s Robertom Prosinečkim osvojio prvi bod sezone (0:0), uz dojam da su mogli i više...

Taj remi na Drosini bio je i jedini bod na gostovanjima, jer su Rudešani ostvarili još 12 poraza. Može li se igra velikih brojki dogoditi u Puli? Kad je Istra u pitanju, nikad ne recite nikad....

Tramezzani je natjecateljski trener i sve što je dio ove pripreme za subotu (17.10), kako je kazao, ima u vidu kako bi svako opuštanje imalo pogubne posljedice po ambiciju pobjede Zeleno-žutih.

Za tu utakmicu Tramezzani će moći računati na povratak mladog veznjaka Maurića, koji je odradio dvije utakmice kazne zbog isključenja na Rujevici. Neće biti duže vrijeme Frana Mlinara, kojem je pukla kost na Rujevici, a izostat će i Ćalušić koji je teže stradao u Koprivnici. Isto tako neće biti ni Darija Marešića zbog tri žuta kartona.

Izvjesno je da će na stoperu igrati Majstorović, a koga će Tramezzani odabrati između visokog Iovua i bržeg Koskija, pokazat će treninzi koji slijede. Kako se može nazirati po trenerovim procjenama, veliki napredak u njegovim očima ostvaruje Nigerijac Salim Lawal, koji je dobio prostora u nastavku utakmice u Koprivnici. Lawal je imao odlične kritike u pripremnom periodu, ali onda je osjetio mišić pred Dinamo i bio je aut. Ispostavilo se da nije bila teža trauma pa se vratio treningu i odmah zainteresirao Tramezzanija. Trener ističe kako je u svakom treningu Lawal sve uvjerljiviji, a svojom brzinom i prodornošću možete biti veliki plus u igri Zeleno-žutih. Lawal je prije pet dana navršio 21 godinu i iskazuje veliku želju za radom, napredovanjem i iskoracima. U odnosu na ljeto, kada je stigao, to je sada i tehnički i taktički drugi igrač.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 10:45