Bartol Barišić

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
NATEZANJA OKO VUKA

U Istru stigla dva pojačanja, nakon dva mjeseca otišao nezadovoljni dinamovac na posudbi

Puno je bilo strke posljednjih dana, ali naposljetku Puljani imaju vrlo solidan prijelazni rok
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 01. rujan 2022. 11:54

S obzirom na mogućnosti kluba i druge negativne okvire (pozicija...), Istra 1961 je odradila vrlo solidan ljetni mercato. Posljednjih dana bila je ogromna strka u kojoj je sportski direktor Saša Bjelanović vodio borbu na sve strane, kako u kontekstu ulaznih, tako i izlaznih transfera. No, idemo redom...

Pred istek prijelaznog roka zaključeni su dolasci novih igrača. Prvi je stoper Cagliarija, koji je došao formalno kao igrač Venezije na posudbu, ali Istra ga obvezno mora otkupiti idućeg ljeta. Ta je obveza, kažu, vrlo prihvatljiva i ako Iuire Iovu (20), Moldavac s rumunjskom putovnicom, bude na očekivanoj razini, mogao bi biti produktivan posao za Istru. Visok je 196 centimetra i to je prvi viši stoper u Garcijinoj svlačionici, gdje će ostati i Perković, pa će uz Marešića, Bradarića i Galileu trener Zeleno-žutih imati ipak solidan izbor braniča.

Drugi novi igrač je nizozemski veznjak marokanskog podrijetla Reda Boultam (24), koji je proteklu sezonu igrao u B ligašu Cosenzi, a inače ima ugovor s prvoligašem Salernitanom. Boultam je 187 centimetra visoki igrač i svakako će donijeti novu energiju u vezni red Istre. Za njega je također dogovorena opcija otkupa. Ukoliko ispuni očekivanja temeljem vrlo pozitivnih recenzija iz Italije, Boultam bi se mogao pokazati još jednim isplativim poslom za Istru 1961.

Naposljetku, u srijedu predvečer blizu Pule bio je i Matej Vuk, naglašavamo “blizu” iz jednostavnog razloga što Rijeka, odnosno, predsjednik kluba Damir Mišković, nije bio baš voljan Vuka prepustiti Istri. Igrača koji je prije dvije sezone ostavio vrlo dobar dojam na posudbi u Istri, a u Rijeci je prošle sezone imao marginalne pozicije, Rijeka je željela usmjeriti na druge adrese (Varaždin), ali želja igrača je čvrsta - želi u Pulu.

Nažalost po blagajnu Zeleno-žutih, Dion Drena Beljo neće otići iz Osijeka. Iako je bilo ponuda s više strana (Groningen, Bologna, Borussia Mönchengladbach), one nisu bili toliko izdašne (oko 4 - 4,5 milijuna eura) da bi nagnale Osječane na prodaju. Uz to, i Belji je valjda dozlogrdilo more špekulacija i nestabilne situacije, pa je prelomio da će ostati u Osijeku. To znači da će Istra ostati bez opcije 500-tinjak tisuća eura koliko bi iznosilo 10% mogućeg transfera, a koji je postotak dogovoren oko Belje samo za ovaj prijelazni rok.

Na planu izlaznih transfera dogodio se samo odlazak Bartola Barišića. Mladi igrač Dinama na posudbi u Puli nakon samo dva mjeseca odlučio je promijeniti sredinu, nezadovoljan statusom (igrao prve tri utakmice, iduće četiri bio na klupi). Sljedeća destinacija bit će mu Domžale. Što se tiče Lučića, za njega još postoje opcije transfera u zemlje gdje prijelazni rok traje do 15. rujna (Rusija, Turska...). Obanor nije prihvatio niti jednu opciju raskida, iako je potpuno izvan konkurencije za igru, no i za njega vrijedi mogućnost da ode u rujnu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:38