Istrin teren je teško oštećen nakon utakmice reprezentacije

 GORAN SEBELIC Cropix
VELIKI PROBLEMI

Vatreni su totalno izrovali travnjak, a odluka HNS-a o novim utakmicama će ga potpuno dokrajčiti

Istra 1961 se našla u problemima nakon što je travnjak na stadionu Aldo Drosina teško oštećen
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. rujan 2022. 06:20

U petak će Istra 1961 nastaviti prvoligašku sezonu gostovanjem u Varaždinu, o tome će Gonzalo Garcia pričati na press konferenciji. U međuvremenu u klubu se suočavaju s težinama nekih situacija koje djeluju prilično teško. Krenimo od činjenice da je travnjak stadiona Aldo Drosina pretrpio velika oštećenja u proteklim danima zbog potreba kvalifikacijskog dvoboja U-21 selekcija Hrvatske i Danske.

Taman kada je izgledao saniran i opet zelen i “pun”, travnjak je uslijed više treninga Hrvatske, dijelom Danaca te u utakmici “izrovan” i u lošem stanju. Jedina pozitivna okolnost jest da je Istri, uz red tri gostovanja, odgođena utakmica s Dinamom, pa postoji nada da bi se do sljedećeg domaćinstva, 23. listopada, kada dolazi Šibenik, kako tako moglo nešto učiniti na poboljšanju stanja. Doduše, takva je nada bitno umanjena činjenicom da je HNS dogovorio organizaciju čak tri utakmice U-19 ženske reprezentacije prije tog domaćinstva Istre. Najavljeno je naime da će ženska reprezentacija igrati na Drosini 4., 7. i 10. listopada!? Vrlo je izvjesno da će stoga Istra i Šibenik igrati na lošem travnjaku, a što je osobiti problem za stil igre koji gaji pulska momčad pod Gonzalom Garcijom.

Zbilja je neracionalno od strane HNS-a, odnosno izbornika mlade reprezentacije, da su na travnjaku Drosine inzistirali na više treninga, umjesto da ga očuvaju. K tome sada organizirati još tri utakmice u listopadu, kada su najavljene oborine i puno vlage, djeluje kao da je najmanje važno kako će se igrati prvoligaške utakmice na Drosini. Na kojoj, usput rečeno, Istra trenira jednom tjedno prije utakmice, a omladinske kategorije igraju uglavnom u Medulinu.

Butorac raskinuo, dolazi Fistonić

Nakon 14 mjeseci suradnje razišli su se Istra 1961 i voditelj omladinske škole Vitomir Butorac. To je službeno priopćio pulski prvoligaš na svojim mrežnim stranicama.

Novi voditelj Akademije trebao bi postati Andro Fistonić (31), koji je donedavno bio dio Hajduka. U njemu je između ostalog obavljao posao direktora omladinske škole a bio je i pomoćnik sportskog direktora. Proljetos ga je Hajduk usmjerio u slovensko Radomlje, kao sportskog direktora u klubu s kojim Splićani imaju suradnju oko igrača i stručnih doprinosa. (rm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:20