GORAN MEHKEK Cropix
APSOLUTNA DOMINACIJA

VIDEO: Dinamo furiozno krenuo u novu sezonu, odmah je ‘pukla petarda‘ na Maksimiru, pogledajte kanonadu

Modri su s pet golova ‘počastili‘ goste, a sve je iz svečane lože promatrao miljenik publike Dani Olmo
Piše: Davorin Olivari, SNObjavljeno: 02. kolovoz 2024. 22:58

DINAMO - ISTRA 5:0 (Hoxha 13., Theophile 19., Kulenović 28., 49., Pierre-Gabriel 79.)

Dinamo (4-2-3-1): Nevistić - Ristovski, Theophile⚽ (od 83. Torrente), Mmaee (od 68. Ogiwara), Pierre-Gabriel⚽ - Sučić, Mišić (od 80. Pavić) - Pjaca, Baturina (od 80. Vrbančić), Hoxha⚽ (od 68. Kačavenda) - Kulenović⚽⚽

Istra (3-4-2-1): Majkić - Ramić (od 59. Valinčić), Marešić, Iovu, Kadušić ? - Blagojević ?, Petrusenko, Maurić (od 59. Ćalušić) - Lisica (od 72. Jaganjac), Lawal (od 80. Koski), Vuk (od 59. Filet)

ZAGREB - stadion Maksimir. Gledatelja: 6,057. Sudac: Mario Zebec (Cestica kraj Varaždina).

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.


image
SOFASCORE

Furiozno je Dinamo krenuo u obranu naslova prvaka! Sjajna Jakirovićeva vrsta pretvorila je Istru u prah i pepeo. Modri su izgledali moćno, nezaustavljivo, ako će igrati kao u petak, teško će im netko stati na kraj. Koliko smo samo vidjeli vrhunskih akcija, driblinga, progravanja, vica u igri, golova... Dinamo je odigrao pravu nogometnu ljepoticu, za čisto uživanje. Da, gospodo, tako igraju prvaci. Modri su poslali snažnu poruku svim svojim suparnicima u HNL-u. Vidjeli ste što možemo, ostaje vam samo da se plašite...

image
GORAN MEHKEK Cropix

Pravo grmljavinsko nevrijeme zavladalo je metropolom pola sata prije početka utakmice. Nakratko se smirilo, ali onda je startom ogleda kiša postala još jača. Mnogi su pobjegli s stadiona, neki su se sakrili u novinarskim ložama. Nebo su parale munje, spojilo se nebo i zemlja, sjetili smo se Dinamovih priprema, odgođene utakmice s Bešiktašom u Lendavi... I u Sloveniji je bilo isto kao u petak u Maksimiru. Ali ova utakmica se igrala. Nakon pola sata igre, kiša je konačno prestala. No startom drugog poluvremena opet je počela padati k‘o iz kabla. Modri su startali bez Brune Petkovića i Arijana Ademija. Dobili smo informaciju da su obojica vlasnici lakših ozljeda.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Prvu opasniju akciju imali su gosti, Lawal je u sprintu pretrčao Mmaeea, ali zaključni pas mu nije bio dobar. A onda je Dinamo poveo. Bila je to krasna kombinacija dva Dinamova krila, Pjaca se sjajnim driblingom oslobodio svog čuvara, precizno centrirao na drugu stativu, Hoxha je bio na pravom mjestu, trzaj glavom bio je vrhunski i lopta se zakoprcala u mreži. Modri krilni duet bio je maestralan u ovoj akciji. Iznimno raspoloženi Hoxha nekoliko minuta kasnije poput rakete projurio bokom, izašao pred Majkića koji je sjajno obranio. Lopta je završila u korneru, a nakon njega Modri su povećali vodstvo. Baturina je ubacio, a Theophile je glavom s pet-šest metara loptu pospremio tamo gdje treba.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Imala je i Istra priliku. Lawal je opet pobjegao, uhvatio jednu dubinsku loptu, zaobišao istrčalog Nevistića, pucao u prazan gol, ali je svepristuni Theophile nešto malo prije gol linije zaustavio loptu. Nakon što je postigao pogodak, francuski stoper je i spasio svoja vrata. Izvrsni Dinamo je ubrzo nakon toga nastavio puniti mrežu Puljana. Martin Baturina je pretrčao pola terena, asistirao za Kulenovića koji je ubacuje u šesnaesterac i šalje loptu pod prečku! Golčina, prava je to bila golčina!

image
GORAN MEHKEK Cropix

Raspoloženi Baturina imao je nakon solo prodora još jednu priliku ali je ovoga puta vratar Majkić zaustavio loptu. Kao i u samoj završnici prve dionice, kad je Sučić izvrsno pronašao Kulenovića u srcu šesnaesterca koji je dobro pucao, ali je Lovro izvrsnom reakcijom spriječio daljni potop Istre. No, startom drugog poluvremena, asistenciju Sučića, Sandro je ovoga puta velemajstorski loptu poslao u mrežu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Mogli su nakon toga u sljedećih nekoliko minuta Modri preko Pjace, Kulenovića i Baturine zabiti još golova, Dinamo je rušio sve pred sobom poput tsunamija. Do konca utakmice napadi Modrih nisu prestajali, zabio je i svoj prvi pogodak u modrom dresu Pierre-Gabriel nakon što ga je uposlio trostruki asistent Baturina, uslijedio je sjajni prodor i prebacivanje Majkića, bio je to šećer na kraju.

image
GORAN MEHKEK Cropix

KRAJ UTAKMICE
Dinamo je apsolutno dominirao ovom utakmicom od početka do kraja. S pet golova Jakirovićevi su momci 'počastili' Istru na otvaranju nove sezone HNL-a i glavni strateg zagrebačkih Plavih može biti zadovoljan viđenim. Posebno se istaknuo Sandro Kulenović s dva gola, ali i iznimno raspoloženi Martin Baturina koji je dijelio lopte kao na pladnju. Momčad Paola Tramezzanija danas nam je ostala dužna.

image
GORAN MEHKEK Cropix

90.+2. Silovito je opalio Luka Vrbančić, ali netko je to od obrane Istre skrenuo glavom, prohujao je njegov projektil malo iznad grede.

90. ? Tri minute igrat će se još na Maksimiru.

85. Jakirović sad već polako zatvara utakmicu, nema srljanja, sve je riješeno u prvoj utakmici nove sezone HNL-a na Maksimiru.

83. ⇔ Posljednja izmjena na utakmici, Torrente umjesto Theophile-Catherinea.

80. ⇔ Bizarna situacija dogodila se kod ove izmjene.

Trebao je ući Marko Rog umjesto Baturine, ali na dresu je imao broj 30, a prijavljen je s brojem 14. Zbog toga ga je Jakirović povukao i ući će Luka Vrbančić. Također, ušao je i Branko Pavić, na klupu će Mišić.

Kod Istre je ušao Ville Koski umjesto Lawala.

79. ⚽ GOOOL!

Strašan gol Ronaela Pierrea-Gabriela!

Danas iznimno nadahnuti Baturina gurnuo je Francuza u prostor, francuski branič gurnuo je kroz noge Marešiću i potom elegantno prebacio istrčalog Majkića u maniri najboljih svjetskih napadača. Sjajna minijatura za 'petardu' na Maksimiru!

image
GORAN MEHKEK Cropix

77. Ogiwarin dobar i precizan centaršut nisu uspjeli u mrežu pospremiti ni Kulenović ni Kačavenda, malo su zasmetali jedan drugome...

72. ⇔ Kod Istre ulazi Hamza Jaganjac umjesto Lisice.

68. ⇔ Jakirović također želi osvježiti momčad.

Ulaze Kačavenda i Ogiwara umjesto Hoxhe i Mmaeea.

63. Neumoran je i Baturina, njegov opasan udarac prolazi malo pored vratnice.

61. Raspoložen je Kulenović večeras, novi udarac s lijeve strane iskosa Mujkić izbija u korner.

image
GORAN MEHKEK Cropix

60. Odmah je Filet u prvoj prigodi, nakon Lawalove povratne njegov udarac odlazi preko gola.

59. ⇔ Paolo Tramezzani odustaje od svoje prvotne ideje i tek sad poseže za izmjenama.

Ušli su Ćalušić, Filet i Valinčić umjesto Maurića, Vuka i Ramića.

55. Evo šanse i iz kornera, Theophile je propustio loptu za Pjacu čiji udarac odlazi malo pored vratnice.

54. Pjaca dobro ušao u prostor i dao opasnu loptu u peterac, bit će to novi korner.

51. Strašan udarac Martina Baturine pod gredu i još bolja intervencija Lovre Majkića!

49. ⚽ GOOOL!

Kulenović ponovno zabija na samom startu drugoga dijela!

Sučić je jednim potezom izbacio pola obrane Istre, Kulenović izvrsno reagirao i Dinamo vodi 4:0.

image

Sandro Kulenović

GORAN MEHKEK Cropix

46. ? Vraćamo se na Maksimir. Nema promjena u sastavima, Tramezzani i dalje vjeruje svojoj početnoj postavi.

Dani Olmo se spustio na travnjak na poluvremenu, sjever mu skandira. Odjenuo je i Dinamov dres što je publika gromoglasno pozdravila.

(Slaven Knežević)

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

? Evo i vaših komentara s društvenih mreža:

"Čestitke Dinamu na novom naslovu!" (Tomislav Kobeščak)

"Boysi su Boysi... jedni i jedini, najjači." (Brane Bobaš)

"Ovaj Talijan je postavio igru kao da je došao s Barcelonom na Maksimir, a ne s Istrom koja se svake godine bori za opstanak. Trideseta minuta, a već je 3:0." (Željko Mikuličić)

"Evo upravo 3:0 bez prevelikog napora. Gledaš ovu tekmu, kiša lije k'o blesava, teren blatnjav, travnjak loš, ali uz sve to pregršt lijepih akcija, puno trke, majstorskih poteza i ostalo. Vratiš se na jučerašnju tekmu na F. Otocima... Ma radije ne." (Branko Martan)

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA
Modri su nadigrali Istru u svim segmentima, zaslužena je prednost Jakirovićevih nogometaša od 3:0. Posjed lopte je 70 % - 30 % u korist zagrebačkih Plavih, nije im zasmetalo ni veliko nevrijeme koje je protutnjalo Maksimirom. Tramezzani će morati naći neko rješenje ako ne želi doživjeti pravi potop u nastavku.

image
GORAN MEHKEK Cropix

45. ? Igrat će se minuta sučeva dodatka na Maksimiru.

44. Strašna obrana Lovre Majkića! Nova izvrsna akcija Modrih urodila je gotovo stopostotnom šansom za Kulenovića koji se dobro izborio za udarac s desetak metara, ali vratar Istre majstorski brani taj zicer.

40. Dinamo apsolutno dominira na Maksimiru. Istra je imala dva-tri 'izleta' na suprotnu polovicu, međutim bez većeg uspjeha.

? Kadušić je sada požutio zbog starta s leđa na Hoxhu.

38. Baturina je u novoj šansi, napravio je pomutnju u šesnaestercu Istre, ipak - Mujkić skida njegov pokušaj.

33. ? Blagojević je prvi igrač sa žutim kartonom zbog prekršaja na Sučiću.

image
GORAN MEHKEK Cropix

31. Zamalo je Dinamo došao i do četvrtog pogotka. Sučićev prodor po desnoj strani bio je munjevit, no završno dodavanje nije došlo u peterac do Kulenovića.

28. ⚽ GOOOL!

Modri već imaju prednost od tri pogotka, u strijelce se upisao Sandro Kulenović.

Baturina je povukao kontru pa idealno poslužio napadača Modrih koji sjajno reagira, neobranjiv je njegov udarac pod gredu za 3:0.

25. Istra je sada mogla doći do pogotka... Lawal je bio u naletu, a Nevistić je izašao visoko sa svoga gola, međutim zaobišao ga je napadač Istre i ciljao mrežu, a na gol-liniji našao se Theophile, spriječio je čisti pogodak.

19. ⚽ GOOOL!

Vodstvo povećava Theophile-Catherine.

Baturina je izveo taj korner koji je izborio Hoxha, Theophile je ostao nečuvan i glavom pogodio za 2:0!

image
GORAN MEHKEK Cropix

18. Nova šansa Dinama! Hoxha je probio lijevi bok i izbio sam pred Majkića, a vratar Istre sjajno zatvara svoj kut i izbija u korner.

13. ⚽ GOOOL!

Dinamo vodi, strijelac je Arber Hoxha.

Majstorski je desnu stranu probio Marko Pjaca i nakon driblinga sjajno ubacio, a Hoxha se samo elegantno 'naklonio' za vodstvo Modrih na otvaranju nove sezone... Dinamo - Istra 1:0.

Na Maksimiru se pojavio trenutno možda i najtraženiji europski nogometaš, bivši dinamovac Dani Olmo.

image

Dani Olmo i sportski direktor Marko Marić

GORAN MEHKEK Cropix

6. Sijevnula je kontra Istre, Lawal je prošao Pierre-Gabriela i sjurio se prema golu, ali nije Lisica uspio doći do njegovog ubačaja, spreman je bio Nevistić.

5. Nevrijeme je sve jače, ali BBB-i ne staju s gromoglasnom podrškom. Dapače, što su pljuskovi intenzivniji, to je skandiranje glasnije.

1. ? Počela je nova sezona SuperSport HNL-a!

image
GORAN MEHKEK Cropix

Pljuskovi i nevrijeme sve je jače, a zapadna se tribina gotovo ispraznila. Svi su pobjegli ili kod loža ili ispod stepenica. Unatoč tome, BBB-i pjevaju iz sveg glasa, a ni igrači se nisu prepali kiše, zagrijavanje je odrađeno do kraja.

VIDEO: Sportske novosti

VIDEO: Sportske novosti

VIDEO: Davorin Olivari

image
SN

19.45 Stigli su sastavi! Svakako je najveće iznenađenje što u prvoj postavi nema Brune Petkovića. Navodno je u pitanju lakša ozljeda lista. Umjesto njega startat će Sandro Kulenović.

Najavu piše: Davorin Olivari

Aktualni prvaci u petak kreću u obranu naslova prvaka. Ako uspiju, bio bi im to osmi uzastopni, a 19. prvenstveni pokal u 20 sezona. Što je napravljeno u pripremama - napravljeno je, u Maksimir dolazi Istra 1961, na plavom semaforu očekuje se ispisivanje pobjede i prva tri startna boda u SuperSport HNL-u.

Zanimljivo jest da je Dinamo, nakon pune 22 godine, uspio povezati toliko dugu stanku između zadnje službene utakmice u prethodnoj i prve u novoj sezoni. Razmak je trajao dva mjeseca i sedam dana, dakle, tek devet dana kraće nego u ljeto 2002. godine.

- Nakon nešto više od dva mjeseca stanke dolazi nam nova sezona. Imali smo pet tjedana odmora pa pet tjedana priprema, smatram da smo napravili sve što smo planirali. Jedini problem bila nam je odgoda pripremne utakmice protiv Bešiktaša zbog nevremena, ali što možemo, to je viša sila. Sve ostale utakmice iskoristili smo za to da isprobamo igrače na različitim pozicijama. Odigrali smo dobro s obzirom na akumulirani umor, u dvjema utakmicama protiv Šahtara podijelili smo minutažu igračima, neki su imali problema s virozom, ali sad smo se kompletirali, svi su na broju, čekamo prvo kolo... Dolazi nam Istra, vidimo da je i ona na pripremama igrala protiv jakih suparnika, očekujem da će pružiti dobar otpor, trener Paolo Tramezzani inzistira na disciplini u fazi obrane s brzim izlascima prema naprijed. Naša koncentracija mora biti usmjerena ka dobrom protoku lopte, da ne žurimo i ne gubimo pozicije, da preveniramo kontre i polukontre. Zadnji tjedan smo došli do svježine, ozbiljan je pristup treninzima, dosta je stvari na kojima inzistiramo, želimo to pretočiti u utakmice koje dolaze - kazao je uvodu trener Sergej Jakirović.

Nekad se i ja nasmijem

Tko neće konkurirati za dvoboj protiv Istre?

- Oporavljenici Dino Perić i Luka Stojković, koji je od prekjučer u punom treningu. U subotu u 11 sati odigrat ćemo prijateljsku utakmicu protiv Jaruna, igrat će za rekonvalescente, kao i oni igrači koji će manje participirati u prvenstvenoj utakmici protiv Istre. Protiv Jaruna će igrati i Perić i Stojković - kaže trener Sergej Jakirović.

Zanimalo nas je kakav su dojam ostavili povratnik Marko Pjaca i novopridošli Raul Torrente, Samy Mmaee, ima li novosti s eventualnim dolascima Juana Cordobe i Marca Pašalića...

- Pjaca je imao sjajnu sezonu u Rijeci, dobio je kontinuitet igara, može biti još spremniji i u boljoj formi, iako sam zadovoljan u kakvom je sad stanju. Rast će kao i cijela momčad. On nam donosi kvalitetu prema naprijed, pogotovo u igri jedan na jedan. Zadnji nam se priključio Mmaee, ali došao je u jako dobrom stanju, ozbiljan je igrač na visokoj razini. Kad ne želiš produljiti ugovor, kao što je bio slučaj kod njega u prethodnom klubu, stave te sa strane. On nam nosi kvalitetu više u zadnjoj liniji. Torrente ima 22 godine, dobar nogometni pedigre, ljevak je, ima tu još posla na njemu. Iskoristili smo mogućnost na tržištu i sad smo u zadnjoj liniji kvalitetno popunjeni. Na treninzima momčad izgleda jako dobro, sve ostalo je stvar taktičkih zamisli. A što se tiče medijskih napisa o mogućim dolascima... Samo ću reći da se ponekad samo nasmijem na ono što pročitam. Ne može novinarstvo biti samo copy paste, ono što je objavljeno na Dinamovim službenim stranicama može se smatrati gotovim. Ovo ostalo su clickbaitovi.

Inače, kad smo već kod Kačavende, saznali smo da je potpisao ugovor za Dinamo pod istim uvjetima koje je odbio Marin Šotiček, kojeg je put potom odveo u Basel. Potpune istine radi, ima nekih drukčijih uvjeta kad se radi o bonusima, ali ništa bitno, ni spektakularno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 19:30