GORAN SEBELIC Cropix
REMI U ISTRI

VIDEO: Drama u Puli! Dinamo dva puta gubio pa izvukao bod protiv Istre, zakačili se Bjelica i Tramezzani

Istra 1961 i Dinamo odigrali su 2:2 u dramatičnom susretu u Puli
Piše: Robert Matteoni, SNObjavljeno: 19. listopad 2024. 20:08

Istra 1961 - Dinamo 2:2 (Lisica 43., Lekoueiry 53./Ademi 52., Kulenović 80.)

ISTRA 1961: Majkić - Iovu, Keller🟨🟥, Koski🟨 - Heister, Blagojević🟨 (od 81. Poko), Kadušić, Valinčić🟨 - Lisica⚽, Lawal (od 46. Lekoueiry ⚽), Gagua (od 70. Bogdan)

DINAMO: Zagorac - Ristovski🟨, Theophile (od 86. Rog), Torrente🟨, Pierre-Gabriel (od 81. Ogiwara) - Mišić🟨 - Pjaca (od 70. Petković), Ademi ⚽, Sučić (od 70. Baturina), Stojković (od 70. Kačavenda) - Kulenović ⚽

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE


Na Drosini se napokon može igrati nogomet! To znači da igrači ne moraju paziti kako će kontrolirati loptu te krivim dodavanjima djelovati kao da su tehnički loši. Zapravo kad je dobar teren onda se pokazuje realno znanje. S obzirom na tu okolnost u utakmici Istre i Dinama očekivalo se da će to posebno pogodovati tehnički kvalitetnijem suparniku, odnosno gostima. I od početka su Modri preuzeli inicijativu i najavili ofenzivni pristup. Međutim protokom vremena su Zeleno Žuti počeli uzvraćati brzim tranzicijama. Tramezzani je gurnuo na krilo Heistera, uz Lisicu i Lawala, te Valinčića koji se priključivao iz pozadine. U više navrata su gosti imali problema s tim napadima domaćih, a s druge strane imali su prilično jalove akcije prema Majkiću.Ipak u prvom dijelu možemo zabilježiti opasne udarce s distance prvo Stojkovića, a onda Ristovskog, koji su završili s kornerima.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Dinamo je pokušavao plesti mrežu oko kaznenog prostora Istre, ali braniči i vezni Istre bili su vrlo fokusirani, agresivni, stajali su blizu suparnika i to im je olakšavalo braniti svoj prostor. U toj igri najmanje se snalazio sudac Bel, koji je u nekoliko navrata donio dvojbene odluke koje su iritirale domaće igrače i navijače. Uz nekoliko kartona koje je podijelio Zeleno Žutima, pa treneru Tramezzaniju i još dvojici iz stožera Istre, najviše je prosvjeda izazvao kad jedno rušenje Lawala u prodoru nije istim kriterijem označio žutim kartonom gostu. U nastavku će sudac Bel čak junački premašiti sebe različitim kriterijima suđenja...

Najdojmljiviji trenutak prvog dijela, za domaće, dogodio se u 43.minuti kada se nakon jedne produžene akcije lopta odbila do odllčnog Lisice,a on je šutom po podu s 10-12 metara pogodio prvi kut "pokrivenog" Zagorca. Erupcija oduševljenja na Drosini bila je logična, a ubrzo se otiišlo na odmor.U nastavku su domaćini ušli bez Lawala, očito ozlijeđenog jer je u prvom dijelu bio vrlo solidan. Ušao je Lekoueiry koji će, dok je utakmica bila 11-11, biti veliko osvježenje.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Dinamo je krenuo puno žešće u drugi dio i stvorili su više pritiska domaćinima, što se okrunilo već u 52.minuti kada je Ademi, na asistenciju Stojkovića glavom pogodio za 1:1. Činilo se da će to biti početak preokreta, ali je Istra hrabro išla u napad i uskoro je povela. Gagua, vrlo borben, se probio u kazneni prostor, vratio loptu Lekoueiryju koji je ljevicom efeom pogodio gol. Lopta je prije udarila unutrašnji dio stative i odbila se u mrežu. Velika nova radost za domaćine i pokazatelj hrabrog pristupa Istre.

No, potom je sve na ovoj utakmici počelo biti čudno. Sijevali su kartoni, Bel je isključio Kellera (drugi žuti, opravdano), ali nije imao isti pristup na drugoj strani. Dinamo je naravno s igračem više, naravno, prebacio igru pred gol Istre. Bel je pak isključivao nekoliko ljudi s klupe Istre, a onda je dosudio i kazneni udarac za goste (opravdani) iz kojeg je Kulenović izjednačio.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

Do kraja utakmice su Modri svim silama tražili treći pogodak, a Istra se branila kako god je mogla. Bjelica je ubacio sve svoje ključne igrače, Baturina je najviše donio logike u igri Modrih, ali Puležani su se doista junački branili.

Utakmicu je, nažalost obilježio sudac nizom nedosljednih odluka, uglavnom na štetu domaćina, ali o tome će svakako više riječi biti idućih dana. Istra je odigrala 34 minute sa igračem manje i zato zaslužuje maksimalne komplimente što su uspjeli Dinamu uzeti bod (dva). Za Bjeličinu momčad ovo je ipak kiks, a po svemu prikazanom moglo bi se reći da je bio u pravu kad je ukazivao na vrijednost Istre. Na kraju se, nakon nekog dobacivanja Gague zakuhalo i Bjelica je reagirao,Tramezzani je uzvratio, ali se srećom sve brzo smirilo.

Čini se da kreće i "treće poluvrijeme" na Aldo Drosini! Nakon završnog sučevog zvižduka zakuhala se situacija između dvije klupe, a u sukobu bili i glavni treneri, Paolo Tramezzani i Nenad Bjelica, ali sve se brzo izgladilo.

KRAJ UTAKMICE!

"Luda" utakmica Istre 1961 i Dinama završila je 2:2. Četiri pogotka, kazneni udarac i crveni karton, dvoboj na Aldo Drosini ponudio je puno sadržaja. Puljani su poveli preko Lisice krajem prvog dijela, a na početku nastavka uslijedio je pravi šou. Ademi je izjednačio, a samo minutu kasnije domaćin je opet poveo preko Lekoueiryja. No, uskoro je Istra ostala s desetoricom na terenu, nakon drugog žutog kartona za Kellera, a Dinamo je do boda došao preko Kulenovića, koji je pogodio s bijele točke, nakon što je Majkić srušio Petkovića.

90+6. Petković je sjajnim potezima izbacio Istrinu obranu, tukao s ruba kaznenog prostora, a lopta je od bloka otišla pored vratnice.

90+1. Ademi je ostao na travnjaku nakon duela s Kadušićem, ali bit će sve u redu s Dinamovim kapetanom.

90. 🕖

Igrat će se još sedam minuta sudačke nadoknade u Puli!

90. Ogiwara je ubacio s lijeve strane, lopta je stigla do Kulenovića, ali on s peterca puca pored gola.

88. Igra se u potpunosti preselila na domaću polovicu. Dinamo svim silama traži preokret, ali rezultat je i dalje izjednačen.

86.

Nova promjena kod Dinama: Rog je ušao umjesto Theophilea.

81.

Promjene na obje strane: Poko je ušao umjesto Bogojevića kod Istre, a kod Dinama je ušao Ogiwara umjesto Pierrea-Gabriela.

80. ⚽ GOOOL!

Kulenović zabija s bijele točke za 2:2! Loptu je poslao u desnu, a Majkića u lijevu stranu.

78.

Kazneni udarac za Dinamo! Petković se ubacio ispred Majkića, Istrin vratar ga je srušio, a sudac Bel pokazao je na bijelu točku.

77. Torrente je iz neposredne blizine pucao pored vrata nakon kornera i velike gužve.

75. U potpunosti se rasplamsala utakmica u Puli. Igrači obje momčadi žustro skaču na svaku sudačku odluku, Dinamo lovi izjednačenje, ali Istra uspješno brani svoja vrata.

70.

Trostruka promjena kod Dinama: na terenu su Petković, Baturina i Kačavenda, a na klupu su preselili Sučić, Pjaca i Stojković.

Kod Istre je u igru ušao Bogdan, a teren je napustio Gagua.

70. 🟨

Mišić je zaradio žuti karton zbog sukoba s Gaguom nakon prekršaja.

64. 🟨🟥

Drugi žuti karton za Kellera! Istrin branič zakasnio je u pokušaju zaustavljanja Sučića, srušio ga na pod, a Bel mu je pokazao crveni karton.

63. 🟨

Ristovski je s dvije ruke odgurnuo Kadušića na pod i ekspresno završio u sudačkoj bilježnici.

61. Bitku Istre i Dinama prati točno 3287 gledatelja.

Nenad Bjelica još nije napravio prvu promjenu, a s obzirom na rezultat i stanje na terenu, ne može biti zadovoljan izvedbom svoje momčadi.

56. 🟨

Torrente je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Gaguom.

53. ⚽ GOOOL!

Kakva "ludnica" u Puli! Istra ponovno vodi! Strijelac je Beyatt Lekoueiry. Mauritanac se izvukao na udarac lijevom nogom u srcu kaznenog prostora, a onda neobranjivo, uz pomoć vratnice, pogodio za 2:1. Kao i kod prvog pogotka, Zagorac je samo pogledom ispratio ulazak lopte u mrežu.

52. ⚽ GOOOL!

Dinamo zabija za 1:1! Ademi je strijelac! Stojković je "u trepavicu" naciljao Ademija u kaznenom prostoru, a kapetan Modrih glavom zakucao loptu u mrežu za izjednačenje.

51. 🟨

"Požutio je" sada i Heister, četvrti Istrin igrač s kartonom.

50. Igra se u prvih pet minuta nastavka odmah preselila na Istrinu polovicu, ali Dinamo još čeka pravu šansu za izjednačenje.

46. Počelo je drugo poluvrijeme!

Iako Dinamo gubi, a Istra vodi, prvi promjenu radi - Tramezzani! Iz igre je izašao Lawal, a na terenu je Lekoueiry.

Kraj prvog poluvremena!

Istra na odmor odlazi s prednošću 1:0 protiv Dinama. Dok je aktualni prvak pokazao vrlo malo u prvom dijelu, domaćin je to iskoristio u završnim minutama, kada je Lisica zatresao mrežu i doveo Puljane u vodstvo. Žele li Modri loviti preokret i pobjedu, izvjesno je da će Bjelica morati raditi promjene u sastavu.

43. ⚽ GOOOL!

Istra vodi 1:0! Lisica je strijelac! Heister se ušetao u kazneni prostor, lopta je stigla na desnu stranu do lisice, a on prizemnim, snažnim udarcem matirao Zagorca, koji je to ispratio samo pogledom.

image
GORAN SEBELIC Cropix

39. Stojković je proigrao Pierrea-Gabriela u kaznenom prostoru, ali istarska obrana, uz pomoć vratara Majkića, tu je prijetnju srezala na vrijeme.

36. 🟨

Novi član Belove bilježnice je i Paolo Tramezzani. Talijanski trener tražio je žuti karton za Torrentea nakon prekršaja nad Lawalom, ali njegov prosvjed nije urodio plodom. Upravo suprotno, žuti karton zaradio je - on.

31. Torrente je pucao glavom, ali nije uspio stići do trećeg pogotka u sezoni (i karijeri), lopta je otišla pored vrata.

30. 🟨

Žuti karton zaradio je i Keller zbog prekršaja nad Pjacom.

26. 🟨

Blagojević je klizećim startom "počistio" Stojkovića i zaradio žuti karton, a u bilježnicu suca Bela "upisao se" i Valinčić zbog prigovora.

24. Ristovski je potegnuo s više od 20 metara, a lopta je prohujala pored vratnice. No, okvir vrata tresao se par sekundi kasnije, nakon što je Stojković ubacio iz kuta, a lopta je pogodila u vratnicu i odbila se u gol-aut.

20. Prvi konkretniji pokušaji Dinama. Stojković je s ruba kaznenog prostora tukao u blok, a Theophile nakon kornera nije najbolje zahvatio loptu nogom.

15. Lawal se okuražio na udarac s 20-ak metara, ali lak je to plijen za vratara Modrih.

12. Keller je odradio "izlet" u napad, sjurio se u kazneni prostor, a onda potegnuo s desne strane, ali Zagorac je to zaustavio.

10. Prvih deset minuta je iza nas. Sadržaj na terenu je zasad siromašan, a u zadnjem međusobnom dvoboju, u kojemu je Dinamo slavio 5:0 na Maksimiru, Modri su u prvih pola sata zabili tri pogotka.

5. Traje uvodno ispitivanje snaga u Puli, igra se odvija uglavnom na sredini terena.

1. Počela je utakmica u Puli!

18.25 Još je pet minuta ostalo do početka utakmice u Puli!

18.00 Nenad Bjelica je pojačanje Dinama ostavio na klupi iz nesvakidašnjeg razloga. Više o tome pročitajte OVDJE.

17.10 Stigli su sastavi za dvoboj u Puli! Nenad Bjelica na klupi je ostavio "devetku" i "desetku" - Brunu Petkovića i Martina Baturinu. S druge strane, Paolo Tramezzani u prvu postavu ubacio je Stephanea Kellera jer Dario Marešić ima akumulirane žute kartone.

Najavu piše: Marko Crnjak

Presica Nenada Bjelice jednokratno je preselila iz maksimirskih odaja u Koturašku, gdje se prije najave utakmice 10. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Istre 1961 održala simpatična svečanost. Povodom stote obljetnice (pada 19. listopada) osnutka igrališta na kojem je Građanski nekoć pronašao dom (današnja adresa HEP-a) otkrivena je spomen ploča kao podsjetnik na kultno mjesto zagrebačkog sporta. U ceremoniji je sudjelovao Dinamov predsjednik Velimir Zajec, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje Goran Đulić te pročelnik Luka Juroš.

Hoće li plavi puk "podignuti spomenik" i Nenadu Bjelici, uvelike bi moglo ovisiti o nadolazećim akcijama. Reprezentativnu stanku i punjenje baterija najednom mijenja "premierligaški" tempo, ubrojivši u računicu i dva ključna ogleda Lige prvaka u vidu "misije SS" - Salzburga i Slovana. Dinamu slijedi šest utakmica u 22 dana, ritam je to zbog kojeg mnoge europske zvijezde podižu tonove i prijete protestima. Nema brige, Modri neće u štrajk, već u sprint na dva fronta, sa startnom postajom na Aldo Drosini. I to, kaže Bjelica, bez prvog vratara Nevistića koji nije branio ni u prošlom kolu s Varaždincima, te uz upitnik nad glavom Brune Petkovića.

- Jučer nam se priključio i zadnji reprezentativac Mbuku. Svi su se uglavnom vratili zdravi, tako da imamo cijelu momčad na raspolaganju osim vratara Nevistića koji i dalje muku muči s problemom lista. Isto tako, Bruno Petković ide na put, ali njegov nastup nije siguran. Mauro Perković ozlijedio se u prijateljskom susretu reprezentativne stanke, tijekom koje su svi igrači dobro trenirali, kao i cijelog ovog tjedan. Vjerujem da idemo spremni u Pulu i da ćemo se vratiti s tri boda - kazao je trener Modrih.

Prije nego što preseli na Drosinu, Bjelica nije mogao izbjeći pitanje o izvrsnim predstavama Martina Baturine i Petra Sučića u reprezentativnim bojama.

- Reprezentacija Hrvatske odigrala je jako dobre dvije utakmice i čestitam im na osvojenim bodovima. Sretan sam što su Dinamovi igrači dali obol u tim utakmicama i pokazali da u SHNL-u ima dobrih igrača koji mogu pomoći reprezentaciji. Ne da su pomogli, nego su u utakmici s Poljskom bili možda i najznačajniji. Način na koji se ta dva mladića razvijaju stvarno je na ponos svima nama u Dinamu i onima koji su tu bili prije mene. Oni znaju da im je 20, odnosno 21 godina, stoga moraju nastaviti s radom i dokazivati se iz dana u dan. Takvi će se uspjesi onda i ponavljati.

Raspored je zahtjevan, no kaže Dinamov stručnjak da se trenutno ne gleda dalje od subote.

- Stvarno razmišljamo samo o Istri, to nam je jedini fokus u ovom trenutku. O svemu onome što dolazi poslije utakmice razmišljat ćemo nakon Pule. Cijelog tjedna maksimalna priprema bila je samo na Istru, a poslije imamo dovoljno vremena za pripremiti sve utakmice koje dolaze. Gledao sam Istru protiv Hajduka. Tada sam bio bez posla, a živim u Istri pa sam iskoristio priliku. To je jedna vrlo kvalitetna i dobro vođena momčad. Dosta su agresivni, igraju atipično u odnosu na druge momčadi u HNL-u. Morat ćemo dati maksimum za tri boda, a vjerujem da ćemo to i napraviti. Imaju dosta dobrih mladih igrača, kvalitetnih stranaca. Sve u svemu, kvalitetna ekipa.

Nakratko se osvrnuo i na treninge tijekom reprezentativne stanke.

- Ovom prigodom zahvalio bih domaćinima u Svetom Martinu Muri na gostoprimstvu. Nakon toga smo par dana odmorili i dobro trenirali. Kiša nam malo remeti treninge zbog terena, ali uspjeli smo se adaptirati i, vjerujem, dobro pripremiti za ono što dolazi.

Povratnici se, kaže, dobro snalaze.

- Perković će kroz tjedan dana ući u trenažni proces. Perić je odradio sve treninge, dosta dobro izgleda i najvažnije je da su problemi s člankom iza njega. Sad je malo imao problema s leđima, ali sve je treninge odradio. Treba mu samo treninga i pokoja kontrolna utakmica da bi nam mogao biti na raspolaganju. Stojković je dobar, solidno je trenirao, dali smo mu malo minuta. Ovaj tjedan je u stopostotnom trenažnom procesu i nema razloga da ne bude u konkurenciji za momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. listopad 2024 20:46