RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PODJELA BODOVA

VIDEO: Istra propustila šokirati Goricu pa dobila gol, Toplak i dalje neporažen, pogledajte pogotke

Gorica i Istra 1961 su podijelili bodove u 1:1 remiju u 30. kolu domaćeg prvenstva
Piše: Toni Roić/Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2022. 19:55

GORICA - ISTRA 1961 1:1 (Mitrović 62' / Beljo 55' (11m))

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Marić i Kečkiš. Četvrti sudac: Kolarić. VAR: Bel. AVAR: Pataki. Delegat: Glavina.

GORICA: Kotarski - Muhammed, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec, Pršir - Mitrović (od 82. Delfi), Kalik, Atiemwen (od 61. Fruk) - Stojanovski (od 61. Cruz). Trener: Samir Toplak.

ISTRA 1961: Lučić - Hujber, Joao Silva, Galilea, Perković - Perera, Mlinar (od 84. Blagojević), Caseres (od 90. Abdallahi) - Mišković (od 90. Ivančić), Beljo, Bande (od 74. Kapitanović). Trener: Gonzalo Garcia.

Žuti kartoni: Galilea (34 - preoštar start), Muhammed (54 - prekršaj za kazneni udarac), Mitrović (67 - preoštar start).

Gorica i Istra 1961 odigrali su bez pobjednika 1:1 u utakmici u kojoj su obje momčadi prespavale prvo poluvrijeme, da bi u drugom ponudili mnogo življu i angažiraniju igru, koja je na kraju prema viđenom i pokazanom donijela i najrealniji rezultat. Velikogoričani i trener Samir Toplak došli su i do rekorda u minutama bez primljenog gola, dok Puljani mogu žaliti jer su nakon vodstva imali odličnu priliku za 2:0, a kada je nisu iskoristili, ubrzo su bili kažnjeni.

Kada je prošla sedma minuta, a na semaforu je bio početni rezultat, bilo je jasno da Gorica ima svoj novi prvoligaški rekord u broju minuta bez primljenog pogotka (dosad je bilo 378 minuta iz prošle sezone), a u laganom ritmu je i započeo dvoboj, koji u završnici sezone ima samo karakter prestiža jer oba kluba su izvan utrke za europska mjesta.

Rivali nisu bili spremni odlučnije pritisnuti i krenuti u napade, kao da su čekali neku pogrešku onog drugog, pa da ga pokušaju kazniti, ali tek jednom se ukazala takva prilika i to u 43. minuti. Tada je centarfor Puljana Dion Drena Beljo došao do lopte u šesnaestercu Gorice, našao se na nekih 15 metra malo iskosa zdesna, ali njegov jaki udarac desnicom otišao je zamalo pokraj vratnice i Kotarski je mogao odahnuti.

Prije toga skoro da nije bilo akcije vrijedne spomena, možda tek pokušaj Miškovića kojeg je obrana domaćih izblokirala, dok je Gorica osim nekoliko kornera imala dobru akciju u 29. minuti, kada je Anthony Kalik uposlio Stojanovskog, ali na vrhu šesnaesterca on je previše oklijevao i branič Istre izbio je loptu izvan terena. Siromašni prvi dio s nogometnom daleko ispod prvoligaškog nivoa i bez iti jednog udarca u okvir vrata s bilo koje strane.

Treneri Toplak i Garcia ništa nisu mijenjali na početku drugog poluvremena, vjerujući da će se i bez toga nešto pokrenuti, a savršena prilika za to ukazala se gostima nakon što je Musa Muhammed u 53. minuti u svom šesnaestercu srušio Caseresa. Sudac Bebek je bez dvojbe pokazao na bijelu točku, a u 55. minuti najbolji strijelac Puljana Beljo je sigurno realizirao kazneni udarac. Njemu je to 12. prvenstveni pogodak ove sezone, a Gorica je nakon 433 minute primila gol i time zaustavila svoju najdulju seriju bez lopte u mreži u prvoligaškoj povijesti.


Već u 57. minuti gosti su imali odličnu šansu povećati prednost, već je bio svladan i vratar Kotarski, ali na gol liniji izniknuo je kapetan domaćih Aleksandar Jovičić i spasio siguran pogodak. Tri minute kasnije strateg domaćih Toplak vadi Stojanovskog i Atiemwena, a ubacuje Fruka i Cruza, da bi u sljedećoj akciji stiglo izjednačenje. Akciju je počeo Kalik, potom slijedi centaršut Cheicka Keite, a na petercu je Josip Mitrović i glavom pogađa u mrežu. Mitroviću je to prvi gol u ovom prvenstvu, a ako ga je netko zaslužio, to je baš on jer je nastupio u svim utakmicama, ali toliko puta prije nije imao sreće zabiti. Mitrović je pritom igrao na svim pozicijama iza napadača, a po potrebi i kao desni bek.


Završni dio dvoboja aktivnije su odigrali Velikogoričani, tražili su pobjednički pogodak, ali samo jednu dobru šansu imao je u 90. minuti Caio Cruz, ali njegov prizemni udarac ljevicom otišao je zamalo pokraj stative, pa je završilo remijem, baš kao i prošlog listopada kada je u Turopolju također bilo 1:1.


PRIJENOS UŽIVO:

90+5 - Gotova je utakmica u Gorici gdje je domaćin s Istrom podijelio bodove u 1:1 remiju.

90+2 - Izašli su Caseres i Mišković, a ušli Mahmoud i Ivančić (Istra).

90+2 - Cruz je sada mogao zabiti za pobjedu Gorice. Pucao je nakon greške Galilee, ali bio je neprecizan.

87 - Probao je sada Keita nakon greške obrane Istre, ali Lučić je bio spreman.

84 - Izašao je Mlinar, ušao Blagojević (Istra).

83 - Izašao je Mitrović, ušao Delfi.

74 - Izlazi Bande, ulazi Kapitanović (Istra).

67 - Žuti karton dobio je Mitrović (Gorica).

62 - GOOOL! Mitrović zabija nakon ubačaja Keite. Gorica se vratila u igru.

61 - Dvostruka izmjena u Gorici. Izašli su Stojanovski i Atiemwen, a ušli Cruz i Fruk.

57 - Jovičić je sada s crte očistio ispred Belje i spasio Goricu. Počelo se igrati.

57 - Sada je u prilici bila Gorica, ali vratar Lučić je bio spreman na Kalikov pokušaj.

55 - Dion Drena Beljo zabija iz penala! Istra vodi 0:1

54 - Muhammed (Gorica) je dobio žuti karton.

53 - PENAL za Istru! Caseres je izbio sam pred golmana domaćina, ali srušio je ga Muhammed i sudac je odmah pokazao na bijelu točku.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45 - Završio je prvi dio.

43 - Dion Drena Beljo je sada iskoristio kiks Krizmanića i ušao u šesnaesterac, ali pucao je pokraj gola. Najbolja prilika na susretu.

34 - Žuti karton dobio je Galilea (Istra 1961).

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

25 - Gorica je nadmašila prošlosezonski niz iz veljače 2021. kada je bila 384 minute bez primljenog pogotka, a Samir Toplak prestigao Sinišu Oreščanina prema tom statističkom podatku.

20 - Gorica lagano diže ritam, a Istra čeka priliku iz kontre.

16 - Kalik je sada pao pokraj šesnaesterca nakon laganog kontakta sa Silvom i tražio slobodnjak iz izgledne prilike, ali sudac je samo odmahnuo rukom.

11 - Ne gledamo pretjerano zanimljiv i uzbudljiv susret. Obje ekipe kao da ne žele u preveliki rizik.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

5 - Prva ozbiljnija situacija. Dobro je povukao Mišković, dao za Hujbera koji centrira, ali preblizu vrataru.

1 - Počeo je susret u Velikoj Gorici!

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj! Nema promjena u odnosu na našu najavu, čeka nas vjerujemo, vrlo zanimljiva utakmica u Turopolju!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 21:23