ANTE CIZMIC Cropix
KONSTERNACIJA NA POLJUDU

VIDEO: Nevjerojatno što je Hajduk izgubio! More zicera, dva poništena gola..., pa šok u 101. minuti

Gosti su čitavu utakmicu proveli u obrambenom gardu, a posljednja kontra bila je ‘otrovna‘ za Bijele
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. rujan 2023. 22:50

HAJDUK - ISTRA 1961 0:1 (Lisica 90+11.)

HAJDUK: Lučić - Moufi (od 78. Mikanović), Šarlija ?, Diallo (od 46. Ferro), Melnjak - Krovinović (od 70. Benrahou), Sigur - Dolček ?, Odjidja (od 78. Kalik), Sahiti (od 64. Dajaku) - Livaja.

ISTRA 1961: Majkić - Hujber, Marešić, Majstorović, Devetak - Čuić (od 67. Vuk), Petrusenko, Blagojević ? (od 56. Mlinar ?)- Kadušić (od 82. Lisica ⚽), Erceg ? Valinčić (od 82. Douglas).

PONIŠTENE GOLOVE I POGODAK ISTRE POGLEDAJTE OVDJE.


Savršeni Hajduk stao je na pet pobjeda u nizu, Istra je pobjedom šokirala Bijele. Mučili su se hajdukovci cijelu utakmicu protiv organizirane Istre, propustili su nekoliko prigoda u prvom dijelu, dok u drugom nisu imali ni snage ni kreacije.

Dva pogotka im je opravdano poništio VAR i tako je serija stala na pet pobjeda. Rekordi zaista nisu titule, ali ovog puta nisu ni srušeni. Ostali su Leko i njegov asistent Čustović na devet u nizu kao što su nekoć potpisivali Gračan i Ante Miše. Odlično ispunjeni Poljud ovog puta je ostao razočaran, mora se reći i igrom i rezultatom.

Potvrdila je i utakmica s Istrom da Bijelima nedostaje više kvalitete u sredini, a da ne govorimo u napadu. Činjenica je i da Istra na leži Leki i njegovom stožeru, ni u trećem pokušaju nisu s Hajdukom protiv Puljana uspjeli do pobjede ove godine. Dapače, u 101. minuti su primili gol i izgubili!

image
ANTE CIZMIC Cropix

Teško je bilo već i prvo poluvrijeme za Bijele, premda su u startu mogli otvoriti put ka pobjedi, jer u početnih osam minuta imali su dva velika zicera. Prvo je Krovinović u 3. minuti s četiri metra lijevom nogom neobjašnjivo prebacio vrata, da bi pet minuta poslije Sigur u matnu situaciju izbacio Melnjaka. Najbolji napadač među bekovima izašao je sam na Majkića, ali pulski je vratar osujetio njegovu namjeru.

Na sljedeće uzbuđenje čekali smo do 26. minute kada je Livaja prihvatio dugu loptu Odjidje, ubacio se između dva stopera Istre pa iz “mrtvog kuta” snažno zapucao preko grede.

U 32. minuti ponovno su na sceni dva najopasnija igrača Bijelih. Melnjak je prizemnu loptu ubacio na peterac za Livaju, ali za djelić sekunde u klizećem startu bio je brži Marešić skinuvši još jedan “zicer”. Stigli su Bijeli i do pogotka u 41. minuti, međutim upalio se senzor VAR-a. Melnjak je zabio glavom na ubačaj Odjidje, ali je Pajač poništio pogodak zbog zaleđa signaliziranog iz VAR sobe, pa se na odmor otišlo sa “nulom” na semaforu.

image
VOJKO BASIC Cropix

Istra se u fazi obrane postavila s petoricom, a pričati o koncepciji u fazi napada bilo bi pretenciozno s obzirom da su se Puljani ipak utaborili na svojoj polovici. Međutim, vrijedi zabilježiti kako je u jednom od rijetkih izlazaka na polovicu Hajduka lopta bivšeg Splićanina Maria Čuića odsjela na gredi. Istina, bez prave opasnosti za Lučića, ali upisana je greda.

Na poluvremenu je Čustović u svlačionici ostavio Dialla, a u igru ubacio Ferra. Izostala je očekivana promjena na desnoj strani, jer Hajduk je potpuno bezopasan bio preko Moufija i Dolčeka. Svi napadi koncentrirali su se na Sahitija i Melnjaka, odnosno Livaju u “špici”.

Nisu još svi gledatelji u drugom dijelu ni sjeli na svoja mjesta, a ponovno je Poljud eksplodirao od radosti. Odjidja je ubacio, Livaja proletio zrakom i glavom sa sedam metara zakucao loptu u mrežu u 48. minuti. Međutim, opet je VAR poništio zgoditak, nakon dvije minute provjere Pajač je nastavio igru bez promjene rezultata na semaforu.

image
VOJKO BASIC Cropix

Hajduk je pokušao držati visoki ritam, ali Istra je nakon 50 minuta igre uspjela uvući Bijele u nervozu. Zagospodarili su gosti terenom, u pojedinim trenucima sakrili i loptu hajdukovcima. Ako nije bilo reakcije s klupe, reagirala je Torcida bakljadom u 60. minuti. Zasvijetlio je sjever, a četiri minute kasnije mijenjao je i Čustović izvadivši Sahitija poslavši u igru spasitelja iz Varaždina, Leona Dajakua.

Potom je izvadio i Krovinovića, gurnuo na travnjak Benrahoua, ali promjene su malo utjecale na igru. Hajduk je bivao sve nervozniji, Istra sve mirnija i staloženija. Bijeli su pokušavali prebacivanjem igre, nabacivanjem visokih lopti u kazneni prostor.

Čustović je do 80. minute posegnuo za svim izmjenama, ubacio je sve adute s klupe. Do kraja su navijači upirali, pokušavali pružiti impuls igračima na travnjaku, ali uzalud. Istra je u finišu nabijala, izbijala i na kraju obranila zasluženi bod. Zbog ukazivanja pomoći Ercegu umjesto šest minuta nadoknade igralo se više od 14, nije Bijelima pomoglo. Dapače, u 101. minuti Lisica je iz kontre pogodio za slavlje gostiju!

KRAJ UTAKMICE

90+11.

GOOOOOOOOOOOOOL! Istra vodi 1:0, kakva kontra, kakav gol, kakva utakmica!!! Lisica je strijelac! Kontra Istre urodila je plodom, Erceg je primirio loptu, našao Lisicu, koji se probio s desna na lijevo i s ruba 16-erca ljevicom pogodio u donji desni kut!

90+10. Ulazimo i u stotu minutu, propala je možda i posljednja akcija Bijelih.

90+9. Benrahou ubacuje iz slobodnog udarca, i to su otklonili gosti.

90+7. Kalik je dugo "kemijao" u kaznenom prostoru gostiju, na kraju dodao Benrahou na desnoj strani, Šarlija je najviše skočio na njegov ubačaj, ali i poslao loptu previsoko...

90+5. Peta je minuta nadoknade, nijedna se još nije odigrala... Erceg je izišao iz igre, na nogama, što je najbitnije. Mlinar je gađao direktno iz slobodnog udarca i prebacio okvir vrata.

90. ? ?

Igrat će se još šest minuta nadoknade! Erceg je na tlu, Šarlija ga je pogodio nogom u glavu u pokušaju da otkloni dugu loptu. Šarlija je dobio žuti karton za ovaj nokaut, o čemu bi se dalo raspravljati, koliko god da je bilo slučajno... Erceg je, čini se, nakratko ostao bez svijesti, a u kontekstu možebitne diskusije o boji kartona, spomenimo da bi nesretni napadač Istre u scenariju bez prekršaja vjerojatno izbio sam pred Lučića.

86. Pao je tempo u posljednjih 10-ak minuta. Još četiri minute i sučeva nadoknada... Hoće li istra ponovno biti "otrovna strelica" u prsima Bijelih?

image
ANTE CIZMIC Cropix

84.

Dolček ulazi u Pajačev notes.

82.

Još izmjena kod Istre. Izlazi Valinčić, ulazi Douglas. I Lisica će na mjesto Kadušića.

78.

Mikanović i Kalik ulaze u igru, Moufi i Odjidja-Ofoe izlaze.

78. ?

Erceg je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Šarlijom.

75. Dajaku s lijeve strane centrira u prazno.

73. Istra djeluje nešto hrabrije u odnosu na prvo poluvrijeme. Erceg je sada krenuo u sebi svojstvenu minijaturu s lijeva udesno, no njegov oštar ubačaj u konačnici hvata Lučić.

Pet sekundi razmaka, sto različitih emocija. Ovo su kadrovi iz 50. minute i drugog poništenog pogotka Hajduka.

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

70.

Krovinović izlazi iz igre, ulazi Benrahou

68. ?

Mlinar ulazi u bilježnicu zbog povlačenja Dajakua.

Na Poljudu trenutno boravi 24 893 gledatelja.

image

Navijači na Poljudu

ANTE CIZMIC Cropix

67.

Čuić izlazi, ulazi Vuk.

66. Blagi napadački impuls u redovima Istre. No, Hujberov ubačaj nije urodio plodom, bit će gol-aut...

64.

Dajaku ulazi na mjesto Sahitija. Može li Lekin provjereni džoker s klupe promijeniti stanje na semaforu?

63. Sjajna šansa Hajduka! Moufi je izvrsnom dijagonalnom loptom pronašao Livaju u petercu, a kapetan Hajduka iz ukošene pozicije prebacio je okvir vrata.

62. I Melnjak je sada centrirao, samo na glavu Majstorovića koji lako otklanja opasnost.

61. Sahiti je pokušao ubaciti, bit će samo korner. Treći za Hajduk na ovoj utakmici.

Neće pa neće, pa da se na glavu postaviš...

image
VOJKO BASIC Cropix

58. Evo opasnosti pred Lučićem! Hujber je pravovremeno utrčao u prazan prostor na loptu iz sredine i iskosa uputio nešto između udarca i centaršuta. Što god to bilo, Lučić je "boksao" loptu i otklonio opasnost.

56.

Mlinar je ušao umjesto Blagojevića.

55. Gosti su imali dva udarca iz kuta u nizu, nema se što veliko izdvojiti iz tih pokušaja... Istra jedva preživljava, a pogodak u mreži Hajduka teško je zamisliv scenarij u ovim trenucima...

Fotografija Pajača koju hajdukovci nerado gledaju. Dva minimalna zaleđa "kriva" su za nepromijenjeni rezultat. Uz mnoge promašaje Bijelih iz prvog poluvremena, naravno.

image
ANTE CIZMIC Cropix

50. Stiže i potvrda VAR-a, Livaja je bio u nedozvoljenoj poziciji! Ostaje 0:0.

48. Još jedan poništeni zgoditak Hajduka! Ovaj put nesretnik se zove Marko Livaja. Odjidja je lijepo petom ostavio loptu za Dolčeka, koji je ubacio s desna, a kapetan je najbolje reagirao i s 10-ak metara zatresao mrežu glavom. Slavlje je brzo prekinuto, podignuta je zastavica. Traje VAR provjera...

46.

Počinje drugo poluvrijeme. Diallo je ostao u svlačionici, Ferro je u igri.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+2. Ustao je Erceg, u društvu Dialla kod aut-linije čeka signal za ulazak na travnjak. Trenutno se igra 10 na 10.

45+1 Neugodan sudar Dialla i Ercega u zračnom duelu. Diallo je brzo ustao, a napadač Istre ostaje ležati, čini se da je dobio udarac u zatiljak.

45. ?

Igrat će se još najmanje dvije minute prve dionice.

Nije bilo sreće za Melnjaka, može li večeras do drugog pogotka u ovoj sezoni SuperSport HNL-a?

image
VOJKO BASIC Cropix

43. Pajač je saslušao informacije iz VAR sobe - nema pogotka, Melnjak je bio u zaleđu!

41. Poništen gol Hajduka! Treba još provjeriti je li Melnjak bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku izvođenja slobodnog udarca iz kojeg je nastao centaršut i pogodak.

39. Blagojević je uputio labavi udarac s distance, lako to hvata Lučić.

38. Odličan sprint preko gotovo polovice terena odradio je Erceg, Diallo ga je teško ispratio, ali na kraju uspio spriječiti njegov ubačaj i izbiti loptu u korner.

36. Sahiti je izazvao pomutnju ubačajem prema Dolčeku, koji u pokušaju udarca ili ubačaja pogađa Moufija u ruku. Lopta je u nogama gostiju.

image

Ivan Dolček i Mladen Devetak

ANTE CIZMIC Cropix

32. Ma je li moguće? Još jedan promašeni zicer u režiji Hajduka... Livaja je utrčao na oštru nisku loptu u peterac, no netko od igrača Istre - čini se Marešić - "skinuo" je loptu s noge kapetana Hajduka u trenutku kada je zapucao. Čak su i aplikacije za praćenje rezultata poslale obavijest da Hajduk vodi 1:0, toliko je bilo blizu...

image
ANTE CIZMIC Cropix

29. Pletu Bijeli mrežu oko gola gostiju, no zasad nedostaje potez koji bi potpuno uzdrmao Istru. Nakon poduže izgradnje posljednje akcije, Moufi je vanjskom, umjesto Livaji, poslao loptu u gol-aut.

26. Marešić je katastrofalno reagirao na dugu loptu Hajduka iz sredine, iskoristio je to Livaja i izbio pred Majkića, no iz ukošene pozicije gađao je silovito preko gola. Treća sjajna šansa Bijelih ostaje neiskorištena...

image
VOJKO BASIC Cropix

23. Melnjak je zapucao iz polu-voleja nakon što je Odjidja potkopavanjem lopte izveo slobodni udarac. Obrana Istre loše je reagirala, Krovinović je pronašao Melnjaka, koji pogađa u blok.

Marko Livaja večeras traži svoj peti pogodak u ovoj sezoni SuperSport HNL-a.

image
VOJKO BASIC Cropix

20. Sahiti je pao u kaznenom prostoru Istre nakon duela s Hujberom, ali sudac neće pokazati na bijelu točku.

19. Sahiti je ubacio s lijeve strane, Livaja promašio loptu u pokušaju da izvede udarac "škaricama", a zatim je Mouffi s distance gađao prema Majkiću, no pogodio blok.

image

Neuspješne "škarice" Marka Livaje

VOJKO BASIC Cropix

17. Melnjak je ambiciozno pokušao ubaciti iz teške pozicije na lijevoj strani, odlazi to "nebu pod oblake". Lopta je kod Majkića.

14. ?

Blagojević prvi zarađuje opomenu zbog prekršaja na Melnjaku.

O spektakularnoj atmosferi u Splitu i ovacijama za povratnika u redove Bijelih pročitajte OVDJE

Reakcija Krovinovića na promašaj iz treće minute:

image
ANTE CIZMIC Cropix

12. Nismo mogli poželjeti bolji početak, jedino da se koji put zatresla mreža. Istra je pogodila prečku, Hajduk u dva navrata lako mogao stići do vodstva.. U ovim trenucima igra je isprekidana blagim prekršajima na sredini terena.

8. Melnjak isto promašuje stopostotnu šansu! Utrčao je s lijeve strane u kazneni prostor i izašao 1 na 1 s Majkićem, koji mu je odlično skratio kuteve i obranio "zicer". Kakva utakmica na Poljudu!

image

Adnan Čustović danas predvodi Hajduk umjesto suspendiranog Leke

VOJKO BASIC Cropix

6. Trese se Lučićeva greda! Čuić je nadskočio Dialla i s 10-ak metara šutirao glavom nakon ubačaja s lijeve strane, ali sreća je spasila domaćine.

5. Krenuo je Hajduk u polu-kontru nakon oduzete lopte na sredini terena, no Livaja nije uspio pronaći nikog od svojih igrača. Nema opasnosti za Majkića.

3. Krovinović promašuje čistu šansu na samom početku utakmice! Odjidja je ubacio, Livaja spustio glavom pred peterac, gdje Krovinović utrčava i ima dovoljno vremena i prostora za šut, no zapucao je preko vrata. Ovo je morao zabiti...

Domaći navijači još uvijek ulaze na tribine, Poljud je očito ponovno rasprodan, što ćemo "oslužbeniti" po dolasku prvih informacija o popunjenom kapacitetu.

image

Navijači na Poljudu

VOJKO BASIC Cropix

1. Počinje utakmica na Poljudu! Hajduk pobjedom može pobjeći Dinamu na plus 11 bodova. Slavlje bi značilo i klupski rekord jer bila bi to deseta vezana pobjeda u ligaškoj domeni. Dosad su Bijeli ostvarili devet pobjeda u nizu 2001. i 2006. pod vodstvom Nenada Gračana, odnosno Ante Miše. Ivan Leko taj je učinak izjednačio u prošlom kolu protiv Varaždina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 10:01