Slavlje Istre

 GORAN SEBELIC Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Potop Hajduka u Puli! Furiozna Istra pobijedila 3:0, a o odlukama VAR-a još će se pričati

Dva pogotka Splićanima zabio je njihov bivši igrač, štoviše - Hajdučko srce u izboru Torcide.
Piše: Robert Matteoni, SNObjavljeno: 29. siječanj 2023. 19:16

ISTRA 1961 - HAJDUK 3:0 (Erceg 29‘, 65‘, Galilea 53‘)

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Majkić - Marešić, Galilea, Perković - Hujber (od 81. Mlinar), Caseres (od 81. Duvnjak), Petrusenko, Kadušić (od 72. Marin) - Vuk, Abdallahi (od 66. Lisica) - Erceg (od 66. Bakrar)

HAJDUK (3-5-2): Sentić - Simić (od 85. N. Kalinić), Borevković, Prpić - Sahiti (od 85. Mikanović), Kalik (od 75. Benrahou), Grgić (od 63. Fossati), Krovinović, Melnjak - Mlakar (od 63. Pukštas), Livaja

PULA - stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 4 785. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).

image

Statistika dvoboja Istre i Hajduka

SOFASCORE

Statistika: SofaScore za Sportske novosti


Kada se u prilazima gradskom stadionu Aldo Drosina u Puli primjećuje gužva u prometu, jasno je da se igra značajna prvoligaška utakmica. Dolazak Hajduka, koji se već u petak smjestio u obližnjem Medulinu, privlači veliku pažnju, pogotovo mnogobrojnih navijača Bijelih na istarskom poluotoku. Kako su i domaći gledatelji došli u većem broju, to je doprinijelo vrlo lijepom ambijentu na Drosini.

POGOTKE ISTRE I PONIŠTENE GOLOVE HAJDUKA POGLEDAJTE OVDJE

U utakmicu su obje momčadi ušle s ambicijom pobjede. Hajduk je naravno bio favorit jer ima kvalitetniji roster, puno više bodova i u trci je za vrh tablice. No u Istri otkako je Gonzalo Garcia trener, protiv svakog suparnika, u Puli ili na gostovanju svejedno, igra se napadački. Bilo je to tako i u ovoj prohladnoj večeri u Puli.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Dok je Ivan Leko, kao debitant na klupi u pulskim utakmicama, izveo očekivani mu 3-5-2 sustav, Gonzalo Garcia je promijenio taktički pristup. Odlučio se umjesto 4-3-3 na 3-4-2-1. Izostavio je Mlinara u veznom redu te Redu Boultama koji se ukočio. Umjesto njih zaigrali su Marešić u posljednjoj liniji, te Abdallahi u sredini. Garcia je reprezentativca Mauritanije pozicionirao iza Ercega, zajedno s Vukom, te su ta dva hitra igrača stvarali prilične probleme između linija gostujuće formacije. S druge strane Erceg je bio inspiriran i osim što je postigao gol, u prvom dijelu je u više navrata složio dobre ofenzivne akcije domaćih.

image
GORAN SEBELIC Cropix

U početku je Hajduk djelovao bolje, jer su Puljani imali problema s gostujućim visokim presingom. Nekoliko grešaka domaćih omogućilo je gostima i izgledne prilike, kao u 16.minuti, kad je Marešić poklonio loptu gostima, ali oni nisu to iskoristili. u 19. minuti imali su najbolje šanse. Čak tri puta su u istom napadu pucali iz odličinih pozicija, ali je Majkić dva puta bravurozno odbio, a Galilea treći put izbacio s crte loptu u korner. Pritisak gostiju se nastavio i činilo se da će Puljani teško izdržati napade.

No, onda se dogodilo vodstvo domaćih! Vuk je odlično s lijeve strane uposlio Ercega, a iskusni je napadač izigrao mladog Prpića i poentirao u prvi kut Sentićevog gola. Hladan tuš za goste, ali oni su nastavili napadati i ubrzo su postigli čak dva pogotka nakon prekida, ali su oba slučaja iz VAR sobe stigli zaključci da su posrijedi zaleđa.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Nakon čak 7 minuta nadoknade išlo se na odmor, kudikamo zadovoljnijih lica domaći.

U nastavku očekivao se žestoki napad Hajduka da što prije dođe do izjednačenja, ali Lekina momčad nije odavala dojam da ima ideju kako to učiniti. Previše želje za agresijom a premalo kvalitete igre. Gostujući trener nije pronašao način kako promijeniti tijekove igre, u kojoj je Garcia zbilja sjajno postavio i taktički i tehnički svoju momčad.

Kako se moglo očekivati, Bijeli su napali visoko i ostavljali puno prostora u obrani. To su Puljani sjajno iskoristli. Prvo je Erceg nadmudrio Borevkovića i izvojevao korner. Iz kuta je ubacio Kadušić, a Galilea komotno uletio u peterac i volejem je rasparao mrežu nedužnog Sentića. Tada se moglo slutiti da Puljani idu prema pobjedi.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Hajduk nije uspijevao ugroziti domaćine, a Istra je bila i dalje opasna. Tako je pao i treći pogodak. Marešić je sjajnom dijagonalom uposlio Hujbera po desnom boku, a on je nakon prodora odlično ubacio na prvu stativu gdje je ukllizao Erceg i u gužvi poslao loptu u mrežu.

Senzacionalnih 3:0 za Istru bilo je zapravo realnost utakmice u kojoj su domaći nadigrali splitske nogomntaše. Oduševljenje navijača domaćih bilo je kao rijetko kada i ovacijama su ispratili svoje nogometaše i trenere, dok gostima slijedi preispitivanje što im se zapravo dogodilo na Drosini.

image
GORAN SEBELIC Cropix


POGOTKE ISTRE I PONIŠTENE GOLOVE HAJDUKA POGLEDAJTE OVDJE

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+2‘ - Šansa Istre! Lisica si je oslobodio prostor za udarac i opalio s ruba šesnaesterca - preko grede!

90‘ - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89‘ - Gotovo stopostotnu šansu promašio je Krovinović! Izbio je sam pred Majkića i plasirao taj udarac - umjesto da možda jače šutira - te samo pogodio vratnicu... Ipak, već je bilo označeno zaleđe pa ne bi niti bio priznat taj eventualni počasni zgoditak Hajduka.

85‘ - Posljednje minute dobit će Dino Mikanović i Nikola Kalinić, izlaze Emir Sahiti i Stefan Simić.

81‘ - Posljednje promjene kod Istre. Ulaze Tomislav Duvnjak i Frano Mlinar, na klupu će Caseres i danas sjajni Luka Hujber.

image
GORAN SEBELIC Cropix

75‘ - Evo i debija novog pojačanja Hajduka, trener Ivan Leko sve karte baca u napad. Ulazi francuski ofenzivni veznjak Yassine Benrahou, izaći će Anthony Kalik.

73‘ - Stefan Simić zbog povlačenja Mateja Vuka dobiva žuti karton.

72‘ - U igri je Luka Marin umjesto Advana Kadušića.

image
GORAN SEBELIC Cropix

70‘ - Izvrsno su raspoloženi navijači Istre, s tribina se ori: ‘Dajte nam gol!‘

68‘ - Evo Bakrara u prvoj prigodi... Solo-akcija završila je ciljanjem suprotnoga kuta, prolazi to tik uz vratnicu!

66‘ - Odmah po postignutom pogotku, Ante Erceg uz ovacije pulskih tribina izlazi iz igre, zamijenit će ga alžirski napadač Monsef Bakrar. Također, ulazi i Mateo Lisica umjesto danas izvrsnog Mahmouda.

65‘ - GOOOL! Hujber je odradio veći dio posla po desnoj strani i ubacio u peterac za Ercega koji se nekako uspio snaći te u padu, pored Stefana Simića, ugurao loptu u mrežu za velikih 3:0 protiv Hajduka!

image
GORAN SEBELIC Cropix

63‘ - Dvostruka promjena u sastavu Hajduka. U igru su ušli Rokas Pukštas i Marco Fossati umjesto Mlakara i Grgića.

60‘ - U veliku je ofenzivu krenuo Hajduk, napadaju i prijete sa svih strana... Stisnuli su se Puljani u vlastiti šesnaesterac i srčano se brane, vrebajući prigodu iz eventualnih kontri. Nastavlja se uzbudljiv okršaj na pulskome stadionu.

image
GORAN SEBELIC Cropix

54‘ - Sada je i potvrđen službeni rekord stadiona Aldo Drosina - na tribinama je 4 785 gledatelja! Prethodni je iznosio 4 746, dakle popravljen je za točno 39 navijača na tribinama pulskog stadiona...

53‘ - GOOOL! Potpuna ludnica na Drosini! Petrušenkov ubačaj iz kuta dočekao je Galilea i sa sedam metara zatresao mrežu nemoćnog Karla Sentića za 2:0! Istra je povećala vodstvo iz prvoga kornera na utakmici, u odnosu na Hajdukovih pet udaraca iz kuta...

53‘ - Prijeti Istra! Erceg i Mahmoud napravili su pravu pomutnju u obrani Hajduka, na kraju je Ercegov udarac s vrha šesnaesterca blokirao Borevković i izbacio u korner.

50‘ - Melnjak probija lijevi bok i daje povratnu na pet metara gdje kao pobjednik izlazi Mauro Perković i raščišćava tu obećavajuću situaciju za Hajduk.

46‘ - Vraćamo se u Pulu. Nema promjena u momčadima, i Goncalo Garcia i Ivan Leko šalju na travnjak iste sastave.

image
GORAN SEBELIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Kakva ludnica na Drosini... Od samoga starta gledali smo susret s pregršt atraktivnih poteza i aktivne igre, a domaće je navijače u delirij bacio Ante Erceg majstorijom u 29. minuti. Nakon toga - prava drama... Dva poništena gola Hajduka, oba puta nakon Krovinovićeva ubačaja iz slobodnjaka. Je li VAR imao pravo ili ne, morat ćemo pričekati mišljenje sudačkih eksperata u analizi nakon pulskog dvoboja.

image
GORAN SEBELIC Cropix

45‘+5‘ - Krovinović! Opalio je ljevicom ofenzivac Hajduka s oko 20 metara, prohujalo je to pored vratnice!

45‘ - Igrat će se sedam minuta sudačke nadoknade.

image
GORAN SEBELIC Cropix

43‘ - GOOOL! Novi Krovinovićev opasan centaršut završio je novim pogotkom u mreži Istre... Visoko je skočio Prpić i omeo istrčalog Majkića, a to je iskoristio Borevković i s dva metra postigao pogodak za izjednačenje!

Ali - opet VAR! Ništa od gola! Ovaj put izgleda da je Borevković prilikom Krovinovićeva izvođenja slobodnjaka bio u zaleđu... Drugi je to poništen pogodak Hajduku!

image
GORAN SEBELIC Cropix

36‘ - GOOOL! Gužvu u šesnaestercu najbolje je iskoristio Dario Melnjak... Krovinovićev centaršut dočekao je Grgić čiji udarac odbija Majkić - ali samo do Mlakara koji pogađa gredu! Od grede lopta dolazi do Melnjaka koji se samo ‘naklonio‘ i izbliza pogodio za ekspresno izjednačenje!

I opet se čeka VAR! Je li sve regularno kod ovoga gola?

Ništa od gola! Čini se da je prilikom Krovinovićeva ubačaja Marko Livaja bio u zaleđu... Ostaje 1:0 za Istru!

image
GORAN SEBELIC Cropix

POGODAK ANTE ERCEGA POGLEDAJTE OVDJE.

29‘ - GOOOL! Kakav gol Ante Ercega... Potpuno je izigrao obranu Hajduka, smireno pričekao i potom pogodio bliži kut Sentićeva gola! Fantastičan pogodak bivšeg hajdukovca i bivšeg Hajdučkog srca, njegov osmi ovosezonski!

Ipak, čeka se VAR provjera... Je li pritom Erceg bio u zaleđu?

Ništa od zaleđa, gol je priznat, 1:0 vodi Istra!

image
GORAN SEBELIC Cropix

28‘ - Strašna utakmica! Sada opet prijeti Istra nakon sjajne uigrane akcije... Mahmoud je na kraju uposlio Hujbera koji bježi Melnjaku po desnoj strani i pogađa vanjski dio mreže!

23‘ - Nova šansa Hajduka! Livaja je sve priredio za Mlakara, međutim Kadušić stiže uklizati u posljednji trenutak i izbaciti u korner. Nakon Krovinovićeva kornera lopta od odbijanca završava na gornjoj strani Mujkićeve mreže.

image
GORAN SEBELIC Cropix

20‘ - Vrlo malo pravih, izrađenih prigoda, no sve pršti od atraktivnih poteza i aktivne igre... Bučna je podrška Torcide, pa i domaćih Demona, čini se da je rekordna posjećenost na Aldo Drosini, čeka se i službena potvrda te brojke.

image
GORAN SEBELIC Cropix

20‘ - Nakon kornera pokušava i Livaja, ali neprecizno...

19‘ - Tri šanse Hajduka u istoj akciji! Krovinović šutira s desetak metara, Majkić sjajno brani i odbija do Kalika koji šutira isprve, i njemu brani Majkić, da bi potom Grgić pokušao glavom, a Galilea očistio s gol-linije!

16‘ - Odmah uzvraćaju hajdukovci! Livaja je majstorskim potezom izbacio pola obrane Istre i gurnuo prema Mlakaru koji ipak nije stigao do lopte, brži je vratar Majkić.

image
GORAN SEBELIC Cropix

15‘ - Prijeti Istra! Vuk je vidno raspoložen danas, prošao je Sahitija atraktivnim ‘tunelom‘ i ubacio u kazneni prostor gdje je još jednom pravovremen Sentić.

14‘ - Prvi žuti karton dobio je 18-godišnji Dominik Prpić zbog faula na Petrušenku.

image
GORAN SEBELIC Cropix

13‘ - Evo i malo uzbuđenja... Vuk ušao u prostor na vrhu šesnaesterca i opalio iskosa, uspio je to blokirati netko iz obrane Hajduka.

10‘ - Bez značajnijih prigoda u ovoj fazi susreta. Brojni sitni prekršaji usporavaju igru, sudac Pajač morao je već nekoliko puta intervenirati i usmeno upozoriti usijane glave.

image
GORAN SEBELIC Cropix

5‘ - Zasad su sve lopte koje su bile usmjerene Marku Livaji spremno neutralizirali braniči Istre. Hajduk očekivano ima inicijativu, i to uz bučnu podršku brojnih pripadnika Torcide.

17.10: Počeo je susret na Aldo Drosini. Glavni je sudac Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

image
GORAN SEBELIC Cropix


>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj!


>>> Rekordan broj ulaznica otišao je u pretprodaji

Za nedjelju se predviđa na Drosini oko 5 tisuća gledatelja. Dijelom i zbog sjajne pretprodaje, koja je, ako nas pamćenje ne vara, možda rekord za pulskog prvoligaša. Do subote prijepodne naime prodano je 3660 ulaznica, što je iznimno puno za pulske prilike. Tribina Jug gdje će biti splitski navijači je rasprodana, a na Zapadu praktično nema više mjesta, pa se još može na istočnu tribinu te na Sjever. (Robert Matteoni)


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:46