RONALD GORSIC Cropix
ISKUPLJENJE NA MAKSIMIRU

VIDEO: Trijumf Modrih, Dinamo se vratio u borbu za vrh HNL-a, pogledajte pogotke i stanje na ljestvici

Nije bilo problema za sastav Sergeja Jakirovića, Istra u Zagrebu ostavljena bez ikakvih šansi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. listopad 2023. 19:08

DINAMO - ISTRA 1961 3:0 (Bernauer 16., Bulat 60., Perković 67.)

Zagreb- Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 5037. Sudac: Dario Bel (Osijek) 6, pomoćnici: Novosel i Grofelnik. 4.sudac: Lovrić. VAR: Strukan. AVAR: Jakšić. Delegat: Vučemilović.

DINAMO: Zagorac - Moharrami 6,5 (Od 65. Ljubičić-), Bernauer⚽6,5, Perić 6, Perković 6,5?(Od 78. Sosa-)- Mišić 6,5 (Od 78. Sučić-), Ademi 6 (Od 72. Halilović-) - Baturina 6,5, Bulat 7⚽, Vidović 6 (Od 65. Kaneko 6) - Emreli 6,5⚽

Trener: Sergej Jakirović 6,5

ISTRA 1961.: Majkić 5,5 - Valinčić 5?, Marešić 5,5?, Majstorović 5, Devetak 5,5?(Od 77. Douglas-) - Petrusenko 5,5?, Mlinar 5 (Od 62. Blagojević 5,5) - Kadušić 5 (Od 62. Lisica 5,5), Maurić 5,5 (Od 62. Filet 5,5), Erceg 5,5? - Ekong 5 (Od 69. Matheus -)

Trener: David Catala 5

Igrač utakmice: Marko Bulat (Dinamo)

>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE <<<

image

Statistika Dinamo - Istra

SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Nakon dva uzastopna poraza od Hajduka i Ballkanija, Modri su stigli do pobjede i s utakmicom manje imaju tri boda manje od vodeće Rijeke, te dva od drugoplasiranog Hajduka. Važan je to bio trijumf Jakirovićevog društva prije prvenstvene stanke zbog akcije Vatrenih. Sad se s većim mirom može čekati nastavak HNL-a. Maksimirsku utakmicu mogli bi nazvati ‘povratak otpisanih‘. Za Dinamo su pogotke postigli Maxime Bernauer i Mauro Perković! Dečki koji su gotovo bili izbrisani iz plave ‘evidencije‘. A eto, danas su postigli svoje prve pogotke u plavom dresu. Modri su igrali dobro, agresivno, iznimno motivirano i totalno nadigrali skromnu Istru 1961 koja je ipak kvalitativno limiritrana momčad koja nije uspjela ozbilj nije priprijetiti, Borili se se Puljani koliko su mogli, ali to nije bilo dovoljno za razigrane Jakirovićeve dečke.

Start utakmice ponudio je očekivanu sliku. Dinamo se nametnuo posjedom lopte, Istra se čvrsto branila s idejom brze tranzicije igre po oduzetoj lopti. Jakirović je krenuo s Martinom Baturinom na desnoj strani, a špicu je igrao Mahir Emreli. Vrlo brzo su Modri došli do vodstva, a pogodak je postigao, mislimo da moramo napisati ‘vjerovali ili ne‘, francuski stoper Maxime Bernauer!

image
RONALD GORSIC Cropix

Čovjek kojeg su mnogi nazvali još jednim promašem ljetnog mercata. Kakvo je li to samo slavlje plavog stopera bilo nakon što je lopta ušla u mrežu. Trčao je prema zapadnoj tribini, rukama oblikovao srce i pokazivao ga navijačima. I svi ostali Dinamovi nogometaši bili su iznimno sretni što je ‘Bernabeu‘, kako za zovu postigao svoj prvi pogodak za plavi klub. Svi su mu potrčali u zagrljaj, tapšali su ga po ramenina, po glavi. Bernauer je probio led u Maksimiru, znači li to da je Dinamo dobio novog stopera, da će od današnjeg dana proigrati i opravdati dolazak?

Vidjet ćemo uskoro. Međutim, Istra je vrlo brzo mogla do poravnanja. Korner je izveo Petrusenko, Valinčić je pucao glavom s nekih sedam metara, ali Zagorac je efektno obranio. U kontranapadu su Modri ga golu Majkića ‘tri na jedan‘, ali Vidović baš nije gurnuo idealnu loptu za Emrelija, koji je u konačnici loše pucao. Uskoro je Dinamo imao još jednu priliku, nakon što je Ademi sjajno proigrao Emrelija koji je bio sam pred Majkićem, ali je bio nekako preblizu vrataru Puljana, nija ga uspio prebaciti, pogodio je točno u njega. Do konca prve dionice, Modri su dva puta priprijetili. Prvi put kad Baturina je fino uposlio Bulata koji s nekih osamnaest metara puca preko grede. Minutu nakon toga opet puca Bulat s dvadesetak metara, ali Majkić atraktivno brani.

image
RONALD GORSIC Cropix

Početkom drugog dijela opet je u prvom planu bio Bernauer, dugom loptom uposlio je Ademija koji je ušao u šesnaesterac, ali je iz dobre pozicje s desetak metara promašio. Međutim, nije promašio Bulat nakon kooperacije s Emrelijem. Taj pogodak definitivno je zgotovio današnju maksimirsku priču. Do konca je još pogodio i Perković za uvjerljivu pobjedu Dinama. I Perković, drugi neočekivani junak maksimirske predstave, dobivao je velike čestitke suigrača. Jakirović je danas dobio potvrdu da ima u talonu još igrača koji mogu itekako biti korisni u nastavku prvenstva i Konferencijskoj ligi. Osim tri boda, to je za njega još jedan dobitak.

90.+4 Kraj! Dinamo je s uvjerljivih 3:0 pobijedio Istru 1967 i na odmor koji slijedi zbog reprezentativne stanke ipak odlazi u malo boljem raspoloženju. Istru, pak, čeka turbulentna pauza u kojoj mora pronaći način kako se vratiti pobjedama.

90. Igrat će se još četiri minute sučeve nadoknade vremena.

88. Kaneko se lijepo okrenuo, ali puca pokraj gola.

83. Emreli je sada izašao sam pred gol Istre, zaobišao Majkića i poslao loptu u praznu mrežu, ali gol mu je poništen zbog zaleđa u začetku akcije.

78. Dvostruka zamjena kod Dinama. Izlaze Mišić i Perković, a u igri su Sučić i Sosa.

77.⇔Iz igre izlazi Devetak, u igri je Douglas (Istra).

74. Na Maksimiru je večeras 5037 gledatelja.

72.⇔Izlazi Ademi, ulazi Halilović (Dinamo).

69.⇔Izašao je Ekong, ušao Matheus (Istra).

67.⚽GOOOL! Perković zabija nakon gužve. Dinamo vodi 3:0.

66.?Požutio je Devetak (Istra).

65.⇔Dvostruka izmjena kod Dinama. Izašli su Vidović i Moharrami, ušli Kaneko i Ljubičić.

62.⇔Trostruka izmjena kod Istre. Izašli su Mlinar, Maurić i Kadušić, ušli su Blagojević, Filet i Lisica.

60.⚽GOOOL! Marko Bulat zabija za 2:0 nakon sjajne kombinacije s Emrelijem.

48. Probao je sada Ademi, ali puca pokraj gola.

45. Počeo je drugi dio.

45.+2 Kraj prvog dijela. Dinamo dominira od samog starta i vodi golom Bernauera iz 16. minute susreta. Da su Modri ovako igrali prije koji dan u Prištini, Ballkani bi teško slavio i bacio ih u očaj.

45.+2 Erceg je probio po boku, ali njegov ubačaj je završio u rukama Zagorca.

45.+1 Opalio je sada Bulat iz distance, ali sjajno brani Majkić.

43.?Žuti karton dobio je Petrusenko (Istra).

39.?Perković (Dinamo) je dobio žuti karton.

32. Emreli je izbio sam pred Majkića, ali gostujući golman mu je skratio kut i onemogućio ga da zabije.

image
RONALD GORSIC Cropix

27. Emreli puca s 30-ak metara, ali samo u ruke gostujućeg vratara Majkića.

23.?Požutio je i Ante Erceg (Istra).

19.?Valinčić (Istra) je požutio nakon povlačenja Vidovića.

19. Emreli puca visoko preko gola.

16. ⚽GOOOOL! Maxime Bernauer je nakon kornera zakucao loptu u mrežu za vodstvo Dinama na Maksimiru.

15. Opalio je sada Bernauer s 30-ak metara, ali lopta se od obrane odbila u korner.

12. Zaprijetila je sada Istra, ali Moharrami je uletio i otklonio opasnost.

10. Dinamo gradi napade i dominira, ali još uvijek nema prave opasnosti ni na jednoj strani.

5. ?Žuti karton dobio je Marešić (Istra).

5. Dinamo očekivano dominira, no u uvodnim minutama nema većih uzbuđenja.

1. Počeo je susret na Maksimiru!

Sergej Jakirović je povukao radikalan potez, na klupu za pričuve gurnuo je do jučer prvog vratara Modrih, Ivana Nevistića, na između vratnica postavio je Danijela Zagorca. Je li to defnitivna promjena, je li iskusni Zagi od jučer postao prvi vratar Modrih ili će Nevistić dobiti još koju priliku u slijedećim utakmicama? Vidjet ćemo uskoro. Na lijevom boku konačno se pojavio Mauro Perković, mladić koji je u plavi dom stigao za 2 milijuna eura. Ukrajinac Bogdan Mihajličenko nije bio niti na klupi za pričuve, nismo dobili informaciju da je ozlijeđen, tako da je moguće da ga je Jakirović poslao u povijest. No, vrlo brzo ćemo saznati je li ga definiitvno otpisao ili ga je samo stavio 'na hlađenje'. Također, u momčadi nije bilo tragičara posljednjih Dinamovih utakmica Boška Šutala, ali iz kluba je stigla informacija da se požalio na ozljedu. Priliku je jučer dobio Francuz Maxime Bernauer.

Stigli su sastavi za današnji dvoboj na Maksimiru. Na vratima Dinama bit će Danijel Zagorac, a od promjena se ističe i to da je u špici napada danas mjesto dobio Mahir Emreli... Konačno će u HNL-u zaigrati i Mauro Perković, bivši igrač Istre, te Maxime Bernauer.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 07:43