Sudac Zdenko Lovrič

 JAKOV PRKIC Cropix
NAJLOŠIJE U SEZONI

VIDEO: Već dugo nismo vidjeli tako loše suđenje na Poljudu, problem nije samo nepostojeći penal za Hajduk

Puljani su teško oštećeni u tri situacije, na njihovu sreću, susret im nije bio rezultatski važan
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. svibanj 2022. 13:04

Zdenko Lovrić u subotu je na Poljudu imao vjerojatno najslabiju izvedbu jednog suca u ovoj sezoni. Vidjet ćemo što će reći sudački eksperti, ali dugo nismo vidjeli tako loše suđenje, možda još od pojave VAR-a na našim terenima. I vjerojatno ga čekaju dosta teške sankcije. Podsjećamo, riječ je o sucu koji je jesenas u Maksimiru bez pogreške odsudio derbi između Dinama i Hajduka.

U 13. minuti Lovrić je vjerojatno propustio suditi kazneni udarac za Puljane. Imali su gosti ubačaj u kaznenom prostoru, jedan igrač Hajduka vidljivo je potegao suparnika, te ga srušio na travu, ali Lovrić to nije vidio. Očito ni Tihomir Pejin, koji je bio VAR sudac.

U 41. minuti Lovrić je svirao 11-erac za Hajduk, zbog navodnog starta na Ljubičiću. VAR se ovaj put aktivirao, ukazao Lovriću na pogrešku, ali sudac iz Đakova je i nakon gledanja snimke ostao pri svome. Iz teško objašnjivih razloga. Pravilnik je takav da će se Lovriću ta 41. minuta označiti s dvije teške pogreške. Najprije zato što je svirao penal kojeg nije bilo, a onda i zato što je tu odluku potvrdio nakon VAR intervencije.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena pokazao je Lovrić drugi žuti karton gostujućem igraču Abdallahiju. U pitanju je bio start na Lovrencsicsu. Pogledali smo snimku nekoliko puta, ali nejasno je zašto je Abdallahi dobio taj isključujući karton. Lovrencsics je doduše nakon te situacije napustio teren zbog ozljede, ali ona sigurno nije bila plod toga što je Abdallahi oštro startao na njega.

I napokon u 48. minuti nije vidio klasičan 11-erac na Grgiću, koji je bio srušen ispred samog gola. Na sreću, VAR je ovaj put reagirao pa je Lovrić ipak ispravio svoju pogrešku.

Puljani su, kad se sve zbroji, oštećeni za nedosuđeni 11-erac kod 0:0. Kod vodstva od 1:0 protiv njih je dosuđen penal koji nije bio. Kod 1:1 nepotrebno ima je isključen igrač. Na njihovu sreću, susret na Poljudu nije im bio rezultatski važan. Inače bi bilo svega...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. travanj 2024 05:03