GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
USUSRET ISTRI

Željko Kopić još uvijek ne razmišlja o Sevilli, trener Dinama objasnio u kakvom je stanju novom pojačanje

Naš je dugoročni cilj biti na toj razini svih 90 minuta - poručio je Kopić
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. veljača 2022. 14:54

Željko Kopić i Dinamo dolaze na Drosinu po još jednu 'recku', po još jednu pobjedu u ovom, sad već respektabilnom nizu. Dojam je da su Modri, nakon poraza od Hajduka u Maksimiru, baš na Drosini, kad je HNL u pitanju, imali najviše posla, najviše se namučili za pobjedu. S dva isključenja igrača, s 0:1 u samoj završnici u kojoj je Istra priprijetila izjednačenjem. Na kraju sigurnih 2:0, rezultat koji već postaje Kopićev 'trade mark'.

Pobjeda u derbiju nad Rijekom dala je Modrima novu dozu samopouzdanja, jasno je da su tri boda u Puli jedini plan.
- Stanje u momčadi je dobro, kvalitetno smo trenirali i odigrali ove dvije utakmice. Zadovoljan sam izvedbom protiv Rijeke i izvedbom igrača koji su igrali protiv Rogaške. Utakmicu u Puli dočekujemo spremni za sva iskušenja - najavio je Kopić prije zadnjeg treninga kad još nije znao tko će sve biti u kadru za utakmicu.

- Svi oni koji će biti u kadru, bit će maksimalno spremni i natjecateljski raspoloženi!
Nitko ne očekuje laganu utakmicu u Puli, zaključili smo već da je Istra često neugodan suparnik. Neugodniji no što bi otkrili rezultati.
- Nije lagano, ali i ova koju smo pobijedili nedavno u Puli bila je zahtjevna. Zato, uvijek je važno da smo mi pravi, u kvalitetnom izdanju i prvenstveno razmišljamo o sebi i svojoj izvedbi. Sve utakmice u ligi su takve, moramo biti u optimalnom izdanju da dođemo do nova tri boda.

Nije želio previše pričati o Puljanima, Kopić stalno naglašava da gleda svoju momčad.
- Kao i sve momčadi u ligi, Puljani imaju svoju kvalitetu, no mi prvo razmišljamo o sebi, kako da pružamo kvalitetne partije, podižemo razinu igre i popravljamo slabije stvari. Moja očekivanja od utakmice u Puli su ista kao i od svake druge utakmice, kvalitetna igra i kvalitetan rezultat.

Bliži se utakmica sa Sevillom, za desetak dana Modri putuju u Andaluziju, prije toga odraditi će još utakmicu s Goricom u Maksimiru (subota, 17.05). Hoće li Kopić, uz ganjanje svih šest bodova, ipak u ove dvije utakmica HNL-a rotirati momčad, isprobavati neke stvari, koristiti ih kao svojevrsnu pripremu za Sevillu?
- Naš potpuni fokus je na Istru i ne razmišljamo što dolazi iza toga!

Jasno i rezolutno. A kakav Dinamo možemo očekivati na Drosini? Naime, kao što smo već pisali, Kopićev Dinamo lomi protivnike u prvih 25 minuta, Rijeci je presudio do poluvremena, dok nakon vodstva Modri mirno i sigurno čuvaju prednost. Je li to Kopićeva ideja, takav razvoj utakmice, ili je ipak sedam od 10 golova u prvih 25 minuta donekle i splet okolnosti?
- Naš je plan od prve do 90 minute igrati što bolje, nešto se uvijek pita i protivnika, ali cilj je visoka razina svih 90 minuta. Super je da uspijevamo da u prvom poluvremenu izdominirati protivnika i zabiti golove, ali naš je dugoročni cilj biti na toj razini svih 90 minuta - poručio je Kopić.

EMRELI ĆE PRIČEKATI NA DEBI

Dinamo je neki dan doveo još jednog napadača, potpisao je za Modre Mahir Emreli. No, Azer će malo pričekati na debi, neće biti u zapisniku momčad u Puli, već će u Zagrebu dizati fizičkiu spremu i hvatati formu.
- U Puli ga neće biti, zasad je u procesu testiranja i individualnih treninga. Moramo s njim biti oprezni, jer dugo je bio bez momčadskih treninga. Pregovori s Legijom su dugo trajali, to se oduljilo, ali vjerujem da ćemo ga vrlo brzo dovesti u stanje da konkurira za momčad - kazao je Kopić ne mogavši reći točno kad bismo Emrelija mogli vidjeti u akciji.
Inače, radi se o igraču koji može igrati više pozicija, mnogi kažu da se najbolje snalazi u špici, ali, gdje ga vidi Kopić, što će od njega tražiti?
- On može igrati sve napadačke opcije, bilo centralnog napadača, polulijevo, poludesno... To smo i tražili, igrača kojega možemo koristiti na više pozicija i više sustava, u Emreliju smo to i dobili. (tn)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 00:30