Ante Čačić vjeruje u pobjedu protiv Lokomotive

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
GOSTOVANJE U KRANJČEVIĆEVOJ

Ante Čačić najavio gradski derbi i pohod na naslov prvaka: ‘Imamo nezgodan raspored, ali ako budemo pravi...‘

Dinamu za susret s Lokomotivom nedostaju Franjić, Štefulj i Bulat, a upitan je i Emreli
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2022. 14:55

Dinamo će u nedjelju u 19:05 gostovati u Kranjčevićevoj kod Lokomotive u možda i najvažnijem zagrebačkom derbiju u povijesti. Koliko Dinamu znači ova utakmica pokazuje i nikad veći interes navijača za susret s Lokomotivom o čemu smo ranije pisali. Susret u Kranjčevićevoj je najavio i trener Dinama Ante Čačić.

"Ovaj tjedan je bio duži, nije bilo utakmice između iako smo utakmicu sa Kijevom iskoristili da nekim igračima damo potrebni natjecateljski naboj jer nemaju dovoljno minuta. Raspoloženje je dobro, radili smo dobro i očekujemo da će momčad biti spremna za utakmicu", rekao je Čačić pa upozorio da Lokomotiva nije lak zalogaj:

"Igramo protiv jedne momčadi koja je u ovoj godini izgubio samo dvije utakmice, u Splitu i u Rijeci. Moramo biti maksimalno mobilni, odgovorni i nastojati imati kontrolu svih 90 minuta. U zadnja tri susreta s Lokomotivom je pripalo svakome po četiri boda. Znači da smo ostali uskraćeni za pet bodova. No, to je tek prva stepenica od četiri do potvrde naslova prvaka. Ako Dinamo bude na svom nivou onda sam veliki optimist."

Jesu li igrači nakon pobjede protiv Gorice rasterećeniji?

"Sigurno da svaka pobjeda diže atmosferu, ali ništa nije gotovo. Još je 12 bodova u igri, a imamo i nezgodan raspored jer smo domaćin i Osijeku i Hajduku koji pretendiraju na osvajanje naslova, a tu je i gostovanje u Kranjčevićevoj i utakmica u Šibeniku koja nikada nije bila lagana. Trenutno sam koncentiran samo na prvu prepreku, a to je Lokomotiva", rekao je Čačić pa dodao:

"Imamo onih već poznatih problema kad su u pitanju izostanci. Tu su Franjić, Štefulj i Bulat koji su za ovu sezonu nažalost izgubljeni i u rehabilitacijskom su programu. Vidjet ćemo kako će biti nakon zadnjeg treninga. Moram vidjeti kakva je situacija s Emrelijem koji je imao nezgodu sa ramenom. Svi ostali su dobro."

Luka Menalo je igrao protiv kijevskog Dinama.

"Menalo je odradio tu utakmicu solidno i korektno s obzirom na pauzu koju je imao. Bit će u kadru."

Iz Lokomotive dolaze signali da će Dinamo morati ipak biti bolji nego protiv Gorice ako želi pobjedu.

"Slažem se s tim. Namjera je da budemo sve bolji iz treninga u trening i utakmice u utakmicu. Ovo je drugačija momčad koja je hitra, brza, ima izuzetne pojedince i bit će izuzetno motivirana dokazati se u srazu s Dinamom. Neće nam biti lako, ali napravit ćemo sve da budemo na svojem nivou. Ako bude tako bi naša kvaliteta trebala biti dovoljna za osvajanje bodova", zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 13:00