Igrači Dinama pozdravljaju navijače

 Damir Krajač/Cropix
REAKCIJA TRENERA

Bišćan: Neki igrači su jedva disali, maksimalno su potrošeni. Malog Topića tek sam jučer priključio momčadi

"Presretan sam zbog pobjede, bili su ovo intenzivni dani, vjerujem da su navijači zadovoljni"
Piše: Predrag Jurišić, SNObjavljeno: 08. travanj 2023. 20:03

Aktualni hrvatski nogometni prvak Dinamo u prvoj je utakmici s novim trenerom Igorom Bišćanom kao gost preokretom svladao Lokomotivu sa 2:1 (0:1) u susretu 28. kola HNL-a. Lokomotiva je povela golom Ibrahima Aliyua (35.), no u nastavku su dva Luke, Ivanušec (50.) i Menalo (79.) kreirali preokret.

Nije bilo osmijeha na licu stratega Lokomotive, Silvija Čabraje. Opet je njegova momčad bila blizu pozitivnog rezultata s Dinamom, ali opet nije uspjela...

- Izgleda da nam ove sezone nije suđeno "oteti" neki bod Dinamu. No zaslužena je pobjeda Plavih, u prvom smo poluvremenu bili lošija momčad, iako smo poveli i na odmor otišli uz rezultatsku prednost. U nastavku smo, pak, posebno u zadnjih pola sata dvoboja, bili bolji, a na kraju smo baš u tom drugom dijelu primili dva zgoditka i izgubili utakmicu! Čestitke Dinamu na pobjedi, oni su zabili gol više i nema zamjerki njihovoj pobjedi - rekao je Čabraja.

Dinamov trener Igor Bišćan nije krio zadovoljstvo osvojenim bodovima:

- Bila je to teška i zahtjevna utakmica, očekivali smo da će takva i biti. Dobro smo otvorili okršaj i imali smo nekoliko situacija koje smo morali bolje odraditi. U prvom ozbiljnijem napadu Lokomotiva je postigla pogodak i u svlačionici smo tijekom odmora pronašli novu energiju i zadržali vjeru u pozitivan rezultat. Vidjelo se to u drugom dijelu, dečki su se maksimalno potrošili, zabili smo dva gola i pobijedili. Imamo problema u igri, u određenim razdobljima nismo izgledali energetski dobro, ali ipak smo uspjeli sve izgurati do kraja i osvojiti tri važna boda. Presretan sam zbog toga, bili su ovo intenzivni dani, ozračje je bilo prekrasno i vjerujem da su naši navijači zadovoljni otišli kućama - izjavio je Bišćan.

Potom je ponudio nekoliko riječi i o tjelesnoj pripremljenosti svoje momčadi.

- Vidjelo se da nismo ni blizu optimuma, ali bilo je važno pokazati karakter, želju i htijenje, dečki su pokazali da im je stalo. Nije se moglo mnogo promijeniti, mislim tu isključivo na tjelesnu spremnost, međutim ne bih to pripisivao nečemu što je bilo prije. Pali smo, fizički smo se potrošili, neki su jedva disali. Ali vidjeli smo i mnogo toga pozitivnog, dvojica mladih igrača dobili su priliku, mali Topić bio je tek u petak priključen momčadi.

image

Luka Menalo

Damir Krajač/Cropix

Strijelac pobjedničkog Luka Menalo bio je zadovoljan rezultatom te po završetku susreta kratko komentirao događaje iz Kranjčevićeve.

- Atmosfera je bila predivna cijelu utakmicu, a mi smo odigrali sjajan susret, kontrolirali sve do tog njihovog prvog gola. Zabili su iz prve prilike, ali uspjeli smo se vratiti i potpuno zasluženo slaviti.

Iza Dinama je teško razdoblje, koliko vam znači ova pobjeda?

- Nemate pojma koliko nam ovo znači, kao da nam je pao neki teret s leđa, taj pritisak koji smo stalno nosili. Ovo nam može biti samo jedan dodatna motivacija. Pogodak? Nema ljepšeg osjećaja na svijetu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 17:14