Ivan Tomečak

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
SVE JE DOGOVORENO

Bivši igrač Dinama i Rijeke vraća se u HNL! ‘Ako vani ne može uzeti novac, bolje mu je da igra kod nas‘

Nakon što je ljetos ostao bez kluba pojavila se opcija dolaska u rodni grad.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. listopad 2022. 17:39

Ivan Tomečak, nogometaš koji je utisnuo dubok trag u HNL, jednom zaigrao i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, vraća se u Lokomotivu, iz koje je još 2009. godine otišao u redove gradskog suparnika Dinamo, gdje je prošao kroz omladinsku školu. Igrao je ovaj desni bek i za Rijeku, Dnipro, Al-Nassr, Mechelen, Club Brugge i Pafos, gdje je na posudbi odradio posljednje mjesece iz ugovora s Rijekom. Ovog je ljeta ostao bez kluba i, eto, kao slobodan igrač vratio se u staro jato na Kajzericu.

- Tomečak je na početku karijere igrao u Lokomotivi, s njime, a i s drugima koji su igrali kod nas, imam dobre relacije. Ivan je ostao bez kluba, pa smo nakon razgovora zaključili da se vrati kod nas. Ukoliko nađe neki klub, ja ću ga pustiti, tu neće biti nikakvih problema. Ako se to ne dogodi, ostat će kod nas i karijeru završiti u Lokomotivi - kaže nam glavni čovjek Lokomotive Božidar Šikić.

image

Ivan Tomečak 2009. u dresu Dinama protiv Lučkog

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Priča da je Tomečak, danas iskusni 32-godišnjak, kvalitetan nogometaš i čovjek koji će dobro doći njegovom klubu.

- Ivan je domaći dečko, rođeni je Zagrepčanin, u Lokomotivi je postao seniorski igrač. Ako u inozemstvu ne može uzeti još neki ozbiljniji novac, onda mu je bolje da igra kod nas. Imat će neku "plaćicu", onda mu je sve to isto. Tompa je u odličnom stanju, lagani je igrač, moći će kvalitetno igrati još neko vrijeme. Drago mi je što je opet s nama, siguran sam da će nam pomoći jer radi se o zaista kvalitetnom igraču - zaključio je Šikić.

Eto, nakon 13 godina, Tomečak nastavlja karijeru tamo gdje je zapravo sve krenulo kad se radi o seniorskom nogometu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 09:12