Ibrahim Aliyu (u plavom dresu)

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
ČABRAJA NA MUKAMA

Bolnica na Kajzerici! Lokosi protiv Dinama bez važnih igrača, jednome nastup upitan zbog posta i iscrpljenosti

Ozljede su ‘napale‘ Čabrajine nogometaše uoči gradskog derbija s liderom prvenstva
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 28. travanj 2022. 19:44

U golemim su problemima nogometaši Lokomotive uoči nedjeljnog gradskog derbija s Dinamom (Kranjčevićeva, 19.05 sati). Skupo su, naime, platili osvojeni bod u Puli, ostali su bez trojice igrača.

Za dvoboj s Dinamom trener Silvijo Čabraja sigurno neće moći računati na desnog braniča Branimira Cipetića i nadarenog napadača Luku Stojkovića, a upitan je nastup još jednog napadača, Nigerijca Ibrahima Aliyua...

- Bez Cipetića smo ostali do kraja sezone. Nakon utakmice s Istrom, naime, požalio se na bol u koljenu i liječnički je pregled pokazao da ima problema s meniskom. U ponedjeljak će se, nakon dodatnih pregleda, znati više, ali čini se da neće moći izbjeći operativni zahvat, u najboljem slučaju ići će na “čišćenje” meniska - kaže Čabraja.

Slomljena kost

Lokomotivin trener nastavlja:

- Stojković ima slomljenu kost iznad oka i nije u trenažnom procesu. Bolna je i neugodna ta ozljeda, a kako sad stvari stoje, njegov je nastup upitan i za utakmicu sljedećeg kola protiv Gorice u Velikoj Gorici – rekao je strateg Lokosa.

Aliyu, nadalje, nije ozlijeđen, ali je - iscrpljen...

- Praktički ne može loptu normalno uputiti prema vratima, jednostavno nema snage. Cjelodnevni ramazanski post napravio je svoje i doista ne znam što će biti s njim do gradskog derbija, ne znam u kakvom će biti stanju. U subotu navečer završava ramazanski post, vidjet ćemo kako će se osjećati na dan utakmice nakon višetjednog strogog vjerskog režima prehrane - jadao se Čabraja.

Lokosi će, eto, u derbiju biti osjetno oslabljeni i jedina je dobra vijest s Kajzerice što nitko nije suspendiran zbog žutih ili crvenih kartona. U kakvoj će se, dakle, postavi Lokomotiva sučeliti Dinamu?

Zamjena za Cipetića zacijelo će biti Vranjković, koji je dosad nerijetko ulazio s klupe i solidno je koristio svoju minutažu. Umjesto Stojkovića, na lijevom će napadačkom boku biti Silvio Goričan ili kapetan Josip Pivarić. Ove je sezone Pivarić, uostalom, odigrao na toj poziciji više utakmica nego na lijevom braniču. Podsjetimo da je u omladinskim kategorijama igrao u napadu, ali je do reprezentativnog dresa došao dobrim igrama kao lijevi branič.

Nema puno opcija

Ne bude li Aliyu bio spreman za okršaj s Plavima, najvjerojatnije će ga zamijeniti Vasilj, pa bi onda Kačavenda preselio na desni napadački bok, a Vasilj bi igrao iza napadača Kulenovića. Postoji, dakako, i ideja s Goričanom na desnom i Pivarićem na lijevom krilu, tada bi Kačavenda zaigrao na “svojoj” poziciji iza Kulenovića, a Vasilj bi ostao na klupi.

Uglavnom, Čabraja nema previše opcija i Dinamu će sučeliti jednu od spomenutih inačica sastava.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 05:52