Silvio Čabraja i Ante Čačić

 RONALD GORSIC/CROPIX
IZJAVE TRENERA

Čačić: Optimist sam, hvala navijačima; Čabraja: Kako se to pušta utakmica, pa to su gluposti!

Čestitam Lokomotivi, bili su opasniji, mi smo bili prenervozni i previše smo griješili, kaže Čačić
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. svibanj 2022. 22:10

Remizirali su Dinamo i Lokomotiva (1:1) u gradskom derbiju u 33. kolu HNL-a, pogodak za Lokose postigao je Sandro Kulenović, da bi Modri došli do boda nakon velikog kiksa vratara Ivana Nevistića i autogola Nikole Solde.

Pognutih su glava Dinamovi nogometaši izašli iz svlačionice, tek poneki od njih stao je na molbu promrzlih navijača zbog fotografije ili autograma. Ali, nije im bilo ni do čega, što su brže mogli nestali su u autobusu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Nije odveć raspoložen bio niti Ante Čačić, svjestan je Dinamov trener da ovo nije bilo dobro, da je njegova momčad propustila važne bodove i zakomplicirala si samu završnicu prvenstva. A da po igri i nije zaslužila više.

- Nismo se dobro adaptirali na uvjete, domaćini su bili dominantniji, sve duge lopte bile su njihove, bili smo daleko od igrača, bili su opasniji. Teško se vraćati iz minusa protiv tako organizirane momčadi. Trudili smo se, ali imali smo previše tehničkih grešaka u samoj igri, premalo smo napravili, premalo šansi. I taj bod vrijedi, jer se ovakva utakmica, kad se ovako razvija, može i drugačije završiti. Bilo je puno nervoze, nismo bili učinkoviti. Čestitam domaćinima na dobroj utakmici - korektno je kazao Čačić, vječiti optimist.

- Imamo i dalje sve u rukama, okrećemo se idućim suparnicima, ja sam optimist!

Igrači su se dosta potrošili u ovih 90 minuta.

- Troše se naši igrači, ali na krivi način, iz čistih situacija smo imali kriva dodavanja. Loše smo ušli u utakmicu, nismo se adaptirali. Žurili smo, preskakali linije, utakmica je bila sadržajno skromna.

Očito, pritisak kroji vrh, Hajduk je jedva pobijedio, Osijek i Dinamo su izgubili po dva boda.

- Svi su očekivali da će Osijek dobiti, da, pritisak očito radi svoje. Lokomotivi je bilo lakše, bila je rasterećenija, bila je čak i rastrčanija. Moramo gledati samo sebe, biti bolji nego sad i doći do željenog rezultata protiv Osijeka. Veliko hvala navijačima koji su došli po ovom vremenu u ovako velikom broju i bili nam velika podrška - zaključio je Dinamov trener, dok je njegov kolega s Lokomotivine klupe Silvijo Čabraja ovako vidio utakmicu:

-U prvom poluvremenu smo mogli otići na dva razlike, bili smo puno bolji od Dinama. U durgom dijelu se malo promijenio odnos snaga, ali nisu imali izgledne šanse. Napravio sam samo jednu zamjenu, jer nije bilo potrebe za više zamjena, svi su dobro trčali - kazao je Čabraja i prokomentirao najave utakmice u kojima su mnogi već upisali bodove Dinamu.

- To su priče, kao što se pričalo da će Dragovoljac pustiti Rijeci, Istra Osijeku. To su gluposti, puštati utakmicu? Ne znam na koji način to napraviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:57