Silvijo Čabraja

 GORAN MEHKEK Cropix
SVAKE SEZONE NOVA MOMČAD

Cifra od koje boli glava: Evo koliko je milijuna eura Čabraja priskrbio Lokomotivi

Promovira i prodaje mlade, oživljava neke karijere koje su bile pod tamnim oblacima
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 06:25

U ove dvije i pol godine koliko je Čabraja na klupi kluba s Kajzerice, u svaku je sezonu ulazio praktički s novom momčadi, fluktuacija igrača bila je velika. Lokosi pod Čabrajinom rukom od prvoga dana imaju prepoznatljiv, napadački način igre i brojni su stručnjaci komplimentirali kvalitetni rad i (do)selekciju igrača stratega Lokosa, s naglaskom na vlastitu omladinsku školu.

Promovirano je niz mladih igrača, oživljene su neke karijere koje su bile pod tamnim oblacima, a istodobno su prodani talenti (Aliyu, Cokaj, Soldo, De Haas, Stojković, Kačavenda, Milićević, Tuci...). Čabrajina je stručnost klubu priskrbila 15-ak milijuna eura...

image
RONALD GORSIC Cropix

Evo kako je Lokomotiva izgledala u Čabrajinoj premijernoj utakmici na klupi kluba s Kajzerice u srpnju 2021. godine, suparnik je bio Hajduk, završilo je 2:2: Santini - Cipetić, Soldo, De Haas, Milićević - Đira (od 57. Pivarić), Marić - Kačavenda (od 88. Maleš), Cokaj, Aliyu (od 70. Stojković) - Dabro (od 88. Florucz). Na klupi su još ostali Hendija, Salihu, Osmanković, Vranjković i Dajčer. U sadašnjoj svlačionici Lokosa, iz te su momčadi još trojica – Hendija, Vranjković i Marić.

Godinu potom, Lokomotiva je na prvenstvenom startu bila poražena u Maksimiru protiv Dinama (2:3), vodila je nakon 20-ak minuta 2:0, a treći je pogodak primila u sudačkoj nadoknadi. Evo i tog sastava: Santini – Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević – Smakaj (od 46. Bubanja), Marić - Aliyu (od 90.+2. Goričan), Cokaj, Pivarić – Kulenović. Među pričuvama su ostali Hendija, Salihu, Tuci, Bošković, Kallaku, Florucz i Išlić. Iz tog sastava, na Kajzerici su još Vranjković, Mersinaj, Smakaj, Marić, Goričan, Hendija i Bošković.

Napokon, ljetos su Lokosi započeli prvenstvenu utrku u Kranjčevićevoj protiv Istre (1:1), evo i te postave: Čavlina – Vranjković (od 46. Leovac), Mersinaj, Kalaica, Milićević – Bubanja, Marić – Šotiček (od 46. Kanižaj), Mudražija (od 15. Stojković), Goričan – Tuci (od 65. Kačavenda). Na klupi su ostali Šubarić, Fetai, Živković, Mašić, Canjuga, Bošković, Matić i Smakaj, a iz te momčadi na Kajzerici više nema Milićevića, Živkovića, Tucija, Stojkovića i Kačavende.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 22:34