Fran Žilinski

 DAMIR KRAJAC Cropix
VELIKI UDARAC

Crne vijesti s Kajzerice. Talent Lokomotive mora na operaciju, sezona je za njega gotova

Ovo mu je trebala biti sezona potpune afirmacije, no mučio se s ozljedama od prvog dana
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 10. listopad 2024. 21:52

Iako su se na Kajzerici nadali da ozljeda Frana Žilinskog nije teže prirode, dodatni liječnički pregledi potvrdili su crne prognoze - nadareni lijevi branič, naime, na treningu je prije nekoliko dana zaradio težu ozljedu koljena i sljedećeg će tjedna biti operiran.

I njemu su, kao i Krivaku tijekom prvenstvene stanke u lipnju, pukli prednji križni ligamenti koljena, oporavak će potrajati mjesecima, pa je za Žilinskog okončana ova sezona. A trebala je to biti sezona potpune afirmacije mladoga braniča, iskoristivog i na napadačkim pozicijama, međutim, od prvoga pripremnog dana mučio se s raznim ozljedama, da bi sve kulminiralo ovom iznimno teškom.

U ovoj prvenstvenoj stanci trener nogometaša Lokomotive, Silvijo Čabraja, ne može računati na Morena Živkovića, koji je dobio poziv za mladu reprezentaciju Hrvatske (do 21 godine), zatim na Antonija Baždarića (Hrvatska, do 19 godina) te na Fetu Fetaija, koji je vrlo dobrim igrama u Lokomotivi dobio poziv izbornika Sylvinha za A reprezentaciju Albanije.

Ojačan kadar

No, istaknimo da će igrački kadar Lokosa uskoro biti ojačan za dvojicu nogometaša. Sljedećeg bi se tjedna, ne bude li dodatnih komplikacija, u puni ritam treninga trebali vratiti oporavljenici Mersinaj i Canjuga. Duže su vrijeme izbivali s travnjaka zbog ozljeda i njihovim će povratkom Čabraja dobiti i dodatni izbor u obrambenom i veznom redu pri sastavljanju momčadi. Možda će spomenuti dvojac biti među kandidatima za nastup već nakon prvenstvene stanke, u domaćinstvu Rijeci (petak, 18. listopada)...

- Nadamo se da će obojica konkurirati za tu važnu utakmicu. Rijeka je prodala neke igrače, ali je i dovela adekvatne zamjene, pa nije izgubila na kvaliteti, što se vidi i po njihovu položaju na ljestvici. Za gotovo svaku poziciju u momčadi Rijeka dobru konkurenciju, po dvojica igrača kandidiraju za svako mjesto u sastavu i sastav s Rujevice ima dovoljan broj igrača u rotaciji. I ove će sezone Rijeka, kao i lani, voditi bitku za naslov, kvalitetan je to sastav kojem je svakako mjesto u vrhu - smatra Čabraja.

image

Fran Žilinski

GORAN MEHKEK Cropix

No, vama bi ti bodovi na startu druge prvenstvene četvrtine još kako dobro došli, povezali biste napokon dvije pobjede zaredom?

- Svaka pobjeda donosi zadovoljstvo, a uspjeh protiv momčadi koje su bolje plasirane od nas uvijek je posebno vrijedan. Nadam se da ćemo ovu stanku dobro iskoristiti kako bismo se pripremili za okršaj s Riječanima, na okupu je gotovo kompletna momčad, možemo kvalitetno raditi i uigravati se.

Vjerujem u više bodova

Od ljeta 2021. godine, kad ste sjeli na klupu Lokosa, protiv Rijeke ste odigrali 13 prvenstvenih utakmica – u četiri ste navrata pobijedili, jednom ste remizirali, a osam puta vaša je momčad bila poražena. K tome, proljetos ste izgubili i u kup-dvoboju...

- Idemo po petu pobjedu u mom mandatu, ha, ha! Bilo je svakakvih utakmica u tom razdoblju, na nekima smo posve nadigrali Riječane, na drugima su oni bili osjetno bolji od nas, gdjekad nam je i sreća okrenula leđa, a bilo je i okolnosti na koje nismo mogli utjecati. Uglavnom, sve su te utakmice bile zanimljive, nadam se da će tako biti i sljedećeg petka u Kranjčevićevoj. Strahujem samo od lošeg travnjaka, koji bi mogao biti prepreka igračima oba sastava. Bit će važno dobro otvoriti utakmicu, a novi bi nam bodovi podarili još veće samopouzdanje. Općenito vjerujemo da ćemo u drugoj četvrtini natjecanja biti bodovno bogatiji nego što smo bili u prvih devet kola, igrači koji su došli krajem prijelaznog roka sve se više prilagođavaju našoj sredini, pa se nadamo boljim igrama i rezultatima - smatra Čabraja.

image

Silvijo Čabraja

DAMIR KRAJAC Cropix

Lokosi će, inače, u petak nakratko “skoknuti” do Austrije i odigrat će u Wolfsbergu test-utakmicu s tamošnjim, četvrtoplasiranim prvoligašem WAC-om (15 sati). Čabraja će koristiti dvije momčadi, svaka će biti na travnjaku po jedno poluvrijeme, bit će to prilika za neke igrače koji su dosad bili u drugom planu, da pokažu kako se na njih ipak može računati. Odmah nakon utakmice Lokosi se vraćaju u Zagreb, u subotu će trenirati na svojoj Kajzerici, u nedjelju će imati slobodni dan, a od ponedjeljka počinju završne pripreme za dvoboj s Rijekom.

Utakmica osmine finala Kupa Bednja - Rijeka igrat će se na Rujevici

Odlukom povjerenstva za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa, utakmica osmine finala završnog dijela natjecanja za SuperSport Hrvatski kup između Bednje i Rijeka odigrat će se u utorak, 22. listopada, u 19.30 sati na stadionu Rijeke.

NK Bednja dostavio je 4. listopada 2024. godine mišljenje PU Varaždinske da se utakmica između NK Bednja i HNK Rijeka planirana za 22. listopada ne može odigrati na igralištu u Beletincu jer igralište ne zadovoljava uvjete iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima te upućuju klub da utakmicu organizira na nekom drugom sportskom objektu.

NK Bednja nije iskoristila mogućnost da utakmicu organizira na nekom drugom stadionu i uputila je zahtjev prema HNK Rijeka tražeći da preuzme organizaciju i troškove održavanja utakmice Kupa.

HNK Rijeka je prihvatila je zahtjev NK Bednja preuzevši organizaciju utakmice. (ri)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. listopad 2024 21:52