Marko Dabro (lijevo)

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
Dinamo traži golgetera

Dabro na pragu transfera u inozemstvo, Beljina cijena ide u nebo, Dinamu najdostupnija - zvijezda Rijeke!

Tko bi iz HNL-a mogao pojačati Dinamov napad čije brojke nisu nimalo impresivne
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. travanj 2022. 05:54

Dinamo bi na ljeto mogao opet u potragu za napadačem. Nije tajna da u Maksimiru razmišljaju malo promijeniti krvnu sliku tog dijela momčadi, ali, naravno, nekad se planovi ne poklope s realizacijom. Dinamo trenutno brojčano ima širok napadački kadar, tu su Petković, Andrić, Jurić i Emreli, Čop i Kulenović su na posudbi, a ako uzmemo u obzir da i Oršić kod Kopića češće igra u napadu nego na krilu, jasno je da prije dovođenja nekog novog imena treba dobro “počistiti” pred protivničkim šesnaestercem.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Koga bi Dinamo iz HNL-a mogao dovesti za novu sezonu? Zimus su u Maksimiru razmišljali o Robertu Muriću, stigla je ta priča već puno dalje od obične glasine, bivši modri junior nije bio daleko od povratka u Dinamo? Međutim, nije se dogodilo, stigao je, pak, Mahir Emreli, koji tek treba pokazati na kojoj mu je poziciji najbolje radno mjesto. Na krilu ili, kako neki tvrde, u vrhu napada. Bude li Murić u budućnosti ponovno opcija, on je ipak krilo, pojačao bi taj dio terena, ali ne bi riješio problem pravog napadača, golgetera. Za tu poziciju bi u Dinamu iz HNL-a, od igrača koje je moguće dovesti, mogla konkurirati samo tri imena; Marko Dabro, Dion Drena Beljo i Josip Drmić. No, koliko je realno da itko od njih dođe u Maksimir?

Marko Dabro u Lokomotivi se vratio u život, zabio je ove sezone ozbiljnih 13 golova. Samim time, logično je da bude zanimljiv Dinamu, da se u Maksimiru o njemu razmišlja. No, kako čujemo, u Maksimiru prije nekog vremena nisu bili zagrijani za njegovo dovođenje, a sad je, čini se, kasno. Naime, Dabro je na pragu inozemnog transfera, sve je dogovoreno, treba riješiti tek neke detalje, iz Lokomotive sigurno neće u Maksimir, a ime novog kluba trebalo bi se znati i prije kraja sezone, možda već za koji dan. Spominje se odšteta između milijun i dva milijuna eura.

image

Dion Drena Beljo

MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Dionu Dreni Belji, pak, svakim golom, a zabio ih je 11, cijena raste, neki je dan Nenad Bjelica kazao da Osijek za 19-godišnjaka odbio četiri milijuna eura iz Bundeslige i da je cijena ravno 10 milijuna eura! Dakako, teško je očekivati da će ga prodati baš za 10, ali da to bude i šest, sedam (na 10 posto odštete navodno pravo ima i Istra), za Dinamo to previsoka svota. A i pitanje je bi li Osijek prodavao Dinamu igrača i za taj novac, ako bi imao adekvatnu ponudu iz vana.

image

Josip Drmić

MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Ostao je još - Josip Drmić. Dovodilo ga se već u vezu s Dinamom, no nije niti on želio iz Rijeke do kraja sezone, međutim, na ljeto se možda nešto promijeni. Istječe mu posudba, ako ga Norwich više neće htjeti, možda ga bude želio Dinamo. Izgleda u ovom trenutku najdostupnijim od svih ostalih rješenja iz HNL-a, a hoće li se ostvariti? Ako u nedjelju opet “zapapri” Modrima, možda će ga u Maksimiru jače poželjeti.

DINAMOVA GLAVNA TRI STRIJELCA U HNL-u

Mislav Oršić 10

- 25 utakmica

- 1957 minuta

- gol svakih 196 minuta

Bruno Petković 6

- 22 utakmice

- 1462 minute

- gol svake 244 minute

Komnen Andrić 6

- 20 utakmica

- 1104 minute

- gol svake 184 minute

16

golova u HNL-u dao je Drmić, tri manje ima Dabro, a pet Beljo

U Lokomotivi se vratio u život, zabio je ove sezone ozbiljnih 13 golova. Samim time, logično je da bude zanimljiv Dinamu, da se u Maksimiru o njemu razmišlja. No, kako čujemo, Dabro je na pragu inozemnog transfera, spominje se odšteta između milijun i dva milijuna eura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 01:37