VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Dambrauskas: ‘Drago mi je da ste vidjeli da Livaja i Kalinić mogu zajedno!; Čabraja: ‘Nismo bili pravi...‘

Ako budemo imali vjeru u sebe, možemo puno napraviti - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. ožujak 2022. 19:51

Nogometaši Hajduka u susretu su 28. kola Prve HNL na Poljudu deklasirali Lokomotivu sa 4-0 (2-0), dok je u drugom subotnjem susretu Gorica kao domaćin svladala Rijeku sa 1-0 (0-0). Strijelci za splitski sastav bili su Nikola Kalinić (22), Filip Krovinović (43), Dario Melnjak (54) i Emir Sahiti (62).

S ova tri boda Hajduk je stigao na treće mjesto na ljestvici sa 52 boda, koliko ima i četvrta Rijeka koja je ranije u subotu izgubila od Gorice sa 0-1, ali Hajduk je odigrao utakmicu manje. Ispred njih su Dinamo i Osijek, koji će svoje utakmice 28. kola igrati u nedjelju, sa po 54 boda. Lokomotiva je ostala peta sa 36 bodova, koliko ima i šesta Gorica.

- Nikada nismo izgubili vjeru unato posljednjim rezultatima, zato smo zaslužili ovu pobjedu. Četiri pogotka, četiri različita strijelca. Moglo je i više, ali idemo na odmor sretni i zadovoljni. imamo devet utakmica do kraja, čim se vratimo na trening, nastavljamo naporno raditi. Vjerujem da ćemo u devet preostalih dvoboja ponavljati ovakvu igru, jer najviše me raduje što nijednog trenutka nismo izgubili kontrolu dvoboja. Bila je ovo nagrada i za navijače što su nas došli podržati u dvoboju sa Lokomotivom. Ne gledam je li najbolja utakmica porljeća, jer najvažnije je sagledati kompletnu sliku. Nekada ne igraš dobro, pa uzmeš tri boda. Želimo biti momčad koja pritišće, koja igra nogomet, ali perfekciju je teško doseći. Dobili smo jednu nakon tri utakmice bez pobjede, ali ne idemo slaviti. Tek na kraju sezone možemo reći jesmo li završili posao. Drago mi je da ste vidjeli da Livaja i Kalinić mogu igrati zajedno. Livaja nije zabio, ali je "terorizirao" suparničku obranu. Ako budemo imali vjeru u sebe, možemo puno napraviti. Krovinović pokretač ? Kada je spreman, Krovinović igra. Imamo 20 igrača i najvažnije je da ih držimo zdravima do kraja sezone - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas nakon utakmice, dok je trener Gorice Silvijo Čabraja čestitao protivniku na pobjedi:

- Otišli smo dva sata ranije na prvenstvenu stanku, čestitke Hajduku na igri i pobjedi. Probao sam sa pet izmjena, međutim 16 igrač anije odgovorilo. Preslabo smo trčali, daleko smo od igrača stajali. Ničije lopte ? Ne znam jesmo li tri-četiri lopte uzeli. Impresionirani ? Već smo odigrali i pred 10.000, izgubili smo 0:1 na sasvim drugi način. Falili su nam Kulenović, Cokaj, De Haas, ali koga nema bez njega se mora. Jednostavno nismo bili pravi. Igra Hajduka je bila lijepa za gledati, od ideje do protoka lopte. Međutim, i dalje je razlika bodovna između Hajduka i vrha, ali prvenstvo će biti napeto do zadnjeg kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:23