RONALD GORSIC Cropix
OPTIMIZAM UOČI MODRIH

‘Dinamo je naš najteži protivnik! Borba za ostanak? Ni slučajno, uskoro izlazimo iz ove krize‘

Zadnji vezni igrač Mateo Marić vjeruje da bi njegova momčad opet mogla Dinamu biti ‘crna mačka‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. rujan 2022. 09:13

Ionako “tanki” igrački kadar Lokomotive, osiromašen je za još jednog kvalitetnog nogometaša. Pouzdani zadnji vezni igrač, albanski reprezentativac Enis Cokaj (23), otišao je u atenski Panathinaikos i u posrnulom će grčkom klubu bogate tradicije pokušati napraviti korak više u svojoj karijeri. A u blagajnu kluba s Kajzerice, na ime odštete, doći će oko milijun eura, pa Lokomotiva ne bi, barem do kraja godine, trebala imati financijskih problema...

A bez uigranog partnera u veznom redu, ostao je Mateo Marić (24), u paru sa Cokajem kontrolirao je igru Lokosa, taj je tandem držao pozicije defenzivnih veznih...

image
RONALD GORSIC Cropix

- Baš smo načinom igre odgovarali jedan drugome, uhodali smo se i sad će sve biti znatno teže. Enis je odigrao odličnu sezonu, dokazao je svoju vrijednost i zaslužio je taj transfer. Želim mu mnogo sreće u nastavku karijere, a nadam se da ćemo uspjeti nadomjestiti njegov odlazak, imamo u svlačionici dobrih igrača za tu poziciju i netko drugi trebao bi sad kvalitativno iskočiti – smatra Marić.

Ostalo na pohvalama

Ionako “tanki” igrački kadar Lokomotive osiromašen je za još jednog kvalitetnog nogometaša. Pouzdani zadnji vezni igrač, albanski reprezentativac Enis Cokaj (23), otišao je u atenski Panathinaikos i u posrnulom će grčkom klubu bogate tradicije pokušati napraviti korak više u svojoj karijeri. A u blagajnu kluba s Kajzerice, na ime odštete, doći će oko milijun eura, pa Lokomotiva ne bi, barem do kraja godine, trebala imati financijskih problema...

A bez uigranog partnera u veznom redu ostao je Mateo Marić (24), u paru s Cokajem kontrolirao je igru Lokosa, taj je tandem držao pozicije defenzivnih veznih...

- Baš smo načinom igre odgovarali jedan drugome, uhodali smo se i sad će sve biti znatno teže. Enis je odigrao odličnu sezonu, dokazao je svoju vrijednost i zaslužio je taj transfer. Želim mu mnogo sreće u nastavku karijere, a nadam se da ćemo uspjeti nadomjestiti njegov odlazak, imamo u svlačionici dobrih igrača za tu poziciju i netko drugi trebao bi sad kvalitativno iskočiti - smatra Marić.

U nedjelju ste, u gradskom derbiju, domaćini Dinamu, kakvo je ozračje u svlačionici, s obzirom na spoznaju da ste u devet odigranih kola upisali samo devet bodova? Gdje su razlozi podbačaja?

- Iako su naši rezultati lošiji nego što smo očekivali, ozračje nije poremećeno i spremni ćemo dočekati hrvatskog prvaka. A nije lako pronaći razloge naše rezultatske krize. U prvih smo pet-šest utakmica igrali vrlo dobro, stvarno smo izgledali kako treba, ali rezultat nije pratio tu dobru igru i bodovi su nas zaobilazili. Nije bilo ni sreće, pa je sve ostalo na pohvalama za lijepu igru, ali rezultata nije bilo. A u posljednje smo dvije utakmice doista igrali ispod željene razine, od toga ne možemo pobjeći. Takve se krize događaju, ali vjerujem da ćemo pronaći snagu za izlazak iz ovog “tunela”.

Koliko vas je, u psihološkom smislu, poremetila spoznaja da dobre igre nije pratio i jednako dobar rezultat?

- To je svakako utjecalo na naše samopouzdanje, javljaju se svakakve sumnje nakon što ostaneš praznih ruku u utakmicama u kojima jednostavno nisi zaslužio izgubiti. I onda se u nekim situacijama ne reagira onako kako bi trebalo reagirati, dogode se neke neočekivane pogreške i sve ode u neželjenom smjeru.

Borba za gornji dio

Dinamo baš nije idealan suparnik za “vađenje”...

- Naravno da nije, u ovoj je situaciji Dinamo naš najteži protivnik! Međutim, borit ćemo se i pokušat ćemo opet potvrditi da smo Plavima “crna mačka”! Naše su utakmice s Dinamom uvijek zanimljive i poželjne za gledatelje, teži se nadigravanju, igra se otvoreno, tako će sigurno biti i u nedjelju u Kranjčevićevoj. Dinamo je svakako favorit, a naš bi mali adut možda mogao biti u spoznaji da su se Plavi tjelesno i mentalno potrošili u srijedu u Milanu, jer nije se lako s Lige prvaka prebaciti u HNL. Iako, imaju tako širok i kvalitetan roster, dosta je tu igrača koji će se željeti dokazati baš protiv nas. Ali, učinit ćemo sve da ostanemo neporaženi.

Postoji li opasnost da će se Lokomotiva ove sezone boriti za ostanak?

- Ni slučajno! Ne, nećemo biti ugroženi. Imamo kvalitetnu momčad, uskoro ćemo izaći iz ove krize i vjerujem da ćemo se boriti za mjesto u gornjem dijelu ljestvice - rekao je Marić.

ZADNJIH MJESEC DANA LOKOSA

13/08/22.

Gorica - Lokomotiva 3:2

21/08/22.

Hajduk - Lokomotiva 2:1

27/08/22.

Lokomotiva - Slaven Belupo 0:1

04/09/22.

Istra 1961 - Lokomotiva 1:2

11/09/22.

Lokomotiva - Varaždin 1:2

24 godine ima Mateo Marić, zadnji vezni Lokosa

1,0 milijun eura trebao bi Lokosima "sjesti" za Cokaja

Pogreške su nas preskupo stajale

Analizirajući vaše primljene pogotke, lako se može zaključiti da je većina tih golova bila posljedica kardinalnih pojedinačnih pogrešaka, poglavito obrambenih igrača. Kako to komentirate?

- Svakome se dogode pogreške, jednom pogriješi jedan, drugi put drugi igrač. Nikoga ne treba prozivati jer momčad pobjeđuje i gubi utakmice. Istina je da su nas sve te pogreške preskupo stajale i zato smo sad tu gdje jesmo. Ali, doći će opet i naših “pet minuta”...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:54