DAMIR KRAJAC Cropix
ČABRAJA UOČI ČETVRTFINALA

‘Dinamo je praktički osigurao naslov prvaka i sada želi dvostruku krunu, ali nešto će se pitati i nas‘

‘Moramo imati puno bolju energiju, protiv Gorice nismo bili ni na 60 posto svojih mogućnosti‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. ožujak 2023. 08:27

Nakon dva uzastopna prvenstvena poraza nogometaši Lokomotive pokušat će povratak na pozitivnu stazu pronaći u Maksimiru.

Gostovanje kod Dinama u četvrtfinalu Kupa definitivno nije idealan scenarij za “vađenje” i prekid negativnog niza, posebno nakon Dinamove posvemašnje dominacije u derbiju protiv Hajduka, međutim, na autobusu koji će s Kajzerice doći u Maksimir, neće biti bijele zastave. Štoviše...

image

Silvijo Čabraja na Maksimiru

DAMIR KRAJAC Cropix

- Kup je specifičan, to svi predobro znamo. Igra se, k tome, jedna utakmica, tako da se uvećavaju šanse papirnatih “autsajdera” u okršajima s favoritima. Pa iako je Dinamo opipljivi favorit, pokušat ćemo pronaći način za možebitno iznenađenje - kaže trener Lokomotive, Silvijo Čabraja.

Negativna hipoteka

Lokomotiva je bila poražena u posljednje dvije prvenstvene utakmice. I dok je posve nadigrala Rijeku, ali se napromašivala i praktički je svojim kardinalnim pogreškama darivala suparniku golove i bodove u Kranjčevićevoj (1:2), u subotnjem 0:1 porazu u Velikoj Gorici odigrala je lošu utakmicu, najgoru u posljednjih nekoliko mjeseci. I k tome su Lokosi opet grubo pogriješili kod primljenog pogotka na izdisaju dvoboja. Momčad s Kajzerice, dakle, u Maksimir dolazi noseći negativnu hipoteku, dok je Dinamo u sjajnom raspoloženju nakon četvorke Splićanima...

- Plavi su dominantni u Hrvatskoj, pokazali su protiv Hajduka da igraju izvrstan nogomet, puni su samopouzdanja i bit će pred nama teška zadaća. Moramo imati kudikamo bolju energiju nego što smo je imali u Velikoj Gorici, tamo nismo izgledali kao momčad i bili smo kažnjeni. U Maksimiru nam se to ne smije ponoviti, protiv Gorice nismo bili ni na 60 posto svojih mogućnosti, nismo stvorili ozbiljnu šansu za gol i to je ono što me najviše naljutilo. Uz, dakako, jeftino primljeni pogodak koji je bio posljedica niza povezanih pogrešaka. Analizirali smo tu utakmicu, nadam se da su igrači izvukli pouke, te da su svjesni kako protiv Dinama moraju uistinu dati svoj maksimum za pozitivan rezultat. Vjerujem da će i biti tako.

‘Očekujem pravo lice‘

Očekujete li možda malo opušteniji Dinamo nakon briljantnog nastupa u nedjeljnom derbiju?

- Ne vjerujem da će Plavi biti opušteni. Kup je drugo natjecanje, Dinamo neprijeporno želi osvojiti dvostruku krunu, uvijek je “gladan” i željan titula! Naslov prvaka je praktički osigurao, a protiv nas će biti ozbiljan i motiviran, jer želi dominirati i u Kupu. Ali, nešto će se i nas pitati...

image

Gorica - Lokomotiva

RONALD GORSIC Cropix

Kakvu ćemo utakmicu gledati u Maksimiru?

- Teško je predvidjeti što će se događati na travnjaku. Poglavito me zanima moj sastav i od svojih igrača očekujem da ponude pravo lice i da opet budu prava momčad, kao što su bili i većim dijelom sezone. Bude li tako, neće Dinamu biti lako.

U svakom slučaju, trebali biste Plavima pružiti bolji otpor od Hajduka?

- Naravno, želimo li dobar rezultat, moramo odigrati dobru utakmicu. Iako moram istaknuti da je za loše izdanje Hajduka ponajviše zaslužan Dinamo, koji je bio vrlo nadahnut i raspoložen od prve minute. I ni jednog Dinamova pojedinca ne bih posebno izdvojio iz tog derbija, budući da je kompletna Čačićeva momčad bila na visokoj razini i to je bio razlog zašto smo u derbiju gledali igru “mačke i miša”. Nadam se da ćemo mi pronaći formulu kako da spriječimo Plave da se razigraju, te da im nećemo dopustiti da odigraju tako dobru utakmicu kao što su je odigrali s Hajdukom - kaže Čabraja.

Profesionalni ugovori četvorici

Nadareni Lokomotivini napadači, Marko Batur (18) i Marin Šotiček (18), te zadnji vezni Art Smakaj (20) i lijevi branič Fran Žilinski (19), potpisali su nove, profesionalne ugovore. Spomenuti je kvartet prošao omladinsku školu na Kajzerici i u klubu se nadaju da će u skoroj budućnosti izboriti standardno mjesto i u prvoj momčadi. Prošloga je tjedna, podsjetimo, ugovornu obvezu produžio i 24-godišnji desni branič, Marko Vranjković, također dijete Lokosa. (pju)

U Splitu bez Milićevića

Nakon kup-utakmice s Dinamom, nogometaši Lokomotive u nedjeljnom, prvenstvenom okršaju gostuju u Splitu kod Hajduka (15 sati). Trener Lokosa, Silvijo Čabraja, za dvoboj na Poljudu ne može računati na lijevog braniča Ivana Milićevića (24), koji je u Velikoj Gorici zaradio suspendirajući žuti karton. (pju)

Linker
27. srpanj 2024 01:32