RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
KOMENTAR BEZ ZADRŠKE

‘Dinamo je sam sebi najveći neprijatelj, nema momčad, a mi bismo se s Livajom ili Drmićem borili za naslov‘

‘Trojica koje sam nabrojio su bili nenadomjestivi, reprezentativci Hrvatske. A koga su doveli?‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. svibanj 2022. 06:46

Nakon nedjeljne utakmice Lokomotive i Dinama, nazvao nas je jedan vjerni i pomalo fanatični navijač zg-kluba i kazao “ako ne uzmemo prvenstvo, Kajzericu treba preorati!”. Malo je čovjek radikalan, ali zaista, ove sezone je momčad Silvija Čabraje doslovce unakazila Modre. Uzela im je sedam bodova! U četiri utakmice, jednom je pobijedila, dva puta odigrala neodlučeno, te samo jednom izgubila. Idu Lokosi ruku pod ruku s Hajdukom kad se radi o oduzimanju bodova Dinamu. Nekad najveći neprijatelji, Lokosi i Majstor s mora, sad su postali najveći prijatelji, društvo s Kajzerice još drži Splićane u borbi za titulom.

Jučer smo porazgovarali s glavnim čovjekom Lokomotive, direktorom kluba Božidarom Šikićem, u šali ga pitali “pa dobro, što to radite Dinamu?”.

- Što radimo Dinamu? Pitanje jest što Dinamo radi sam sebi. Nije bitno što im drugi, uključujući i nas rade... Oni su sami sebi najveći problem - kazao nam je u uvodu Šikić.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Stvari su se okrenule

Kao što znate, u neka druga vremena stavljao se ogroman upitnik kad se radilo o odnosu ta dva zagrebačka kluba. Lokomotiva je bila proglašena filijalom Modrih, gubila je utakmice, nije mogla do boda, osim ponekad kad i nije bilo osobito važno. No, onda su se stvari promijenile, kako i zašto?

- Pa stvari su se okrenule zahvaljujući Dinamu. Ne želim sad otvarati neke teme, jer me baš briga, zašto bih se nekome zamjerio? Ali kazat ću ovo, jer uvijek govorim što mislim. Dinamo ovog trenutka nema momčad. Kad je Dinamo imao momčad, onda nije imao problema ni s kim, a najmanje s Lokomotivom. U to doba njihove snage, bio je petnaestak bodova ispred ostalih. Pričamo svi o ovosezonskom uzbudljivom prvenstvu, zar ne? Međutim, prvenstvo je tako neizvjesno zato što je Dinamo oslabio, a ne zato što su drugi mnogo bolji. To je isključivi problem maksimirskog društva.

Priča nam da Modri nemaju više ono što su imali prije...

- Idemo analizirati realno. Pa Dinamu su otišli Gvardiol, Jakić i Majer u lige Petice, sve su to reprezentativci Hrvatske. Nema više niti Gavranovića, reprezentativca Švicarske... Zamislite kako su to važni igrači bili. Ona prva tri koje sam nabrojio su jednostavno nenadomjestivi. A koga je Dinamo doveo, koga je kupio? O tome bolje neću pričati. Što se onda treba čuditi?

Vratili smo se na oglede Lokosa i Modrih ove sezone. U sva četiri Čabrajini dečki su igrali iznimno nabrijano protiv Dinama. Ne čini nam se da je nekad bilo tako?

- To je bez veze što pričate... Lokomotiva je ove sezone odigrala samo tri loše utakmice, samo tri. Hajde recite, kako smo igrali na Rujevici protiv Rijeke? Ili s Osijekom dva puta? Igrali smo loše protiv Hajduka kad smo izgubili 0:4 jer smo slabo ušli u utakmicu. Još dvije smo odigrali slabo, protiv Slavena Belupa i Istre 1961. One priče da smo mi nekad puštali Dinamu? Joj, kako je to glupo. Dinamo je bio prejak za nas, sad više nije.

Onda je kazao...

- Da je Lokomotiva imala u svojoj momčadi Drmića ili Livaju, bila bi na mjestu ovih koji se bore na naslov prvaka, i mi bismo se borili za titulu! Mi sa svima igramo dobro. Mi imamo mladu, rastrčanu momčad.

Uvijek pogodim

Pogodili ste i s trenerom Silvijom Čabrajom? Čovjek je napravio sjajne stvari ove sezone, promovirao je mnoge mlade igrače, imao je odlične rezultate?

- Ja uvijek pogodim s trenerom! Dinamo očito nije pogodio sa svojima... Da ne pričam dalje. Dinamo je problem sam sebi. Bavi se sa stvarima kojima se ne treba baviti, kupuje igrače koje ne treba kupovati. Objektivno, Dinamo igra loše, čitavu sezonu. A vi se sad kao čudite zašto smo im uzeli sedam bodova. Pa zato što mi u svojim omjerima čitavu sezonu igramo dobro. Kod nas je šest ili čak više aktualnih juniora igralo za prvu momčad! Plus jedan kadet... Dakle, igrali smo s puno klinaca kroz sezonu, a jednoga, Roka Šimića smo prodali u Salzburg.

Ako ostane ovakva, Lokomotiva bi sljedeće sezone možda mogla biti u utrci za sam vrh?

- Ne možemo ostati ovakvi. Nama nitko ne pomaže, mi živimo od prodaje svojih igrača. Mi ćemo na ljeto nekoga morati prodati, da bismo preživjeli. Kad prodajete, uvijek prodajete najbolje, ne možeš prodati najlošije. Dakle, nećemo više u rosteru imati neke naše najbolje igrače, ali će doći neki novo klinci, opet će se za godinu dana pričati o njima i o dobroj Lokomotivi - zaključio je Šikić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 05:33