Mislav Oršić i Lukas Kačavenda mogli bi biti suigrači u novoj sezoni

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
MENADŽER OTKRIO

Dinamo pred jednom od najvećih odluka ove sezone: ‘Dosad su hladno odbijali i 5 milijuna eura!‘

Nije tajna da će dragulj s Kajzerice ovog ljeta napustiti klub, a opcije su u načelu, samo dvije.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. lipanj 2022. 13:59

U prijepodnevnim satima utorka nogometaši Lokomotive obavili su obvezne liječničke preglede i trenirali su predvečer, kad su vrućina i sparina malo popustili svoje okove. Na treninzima trener Silvijo Čabraja zasad ima više od 30 nogometaša, pa iako je najprije bilo planirano da će na dvotjedne pripreme u Nizozemsku u ponedjeljak (27. lipnja) otputovati 23 igrača i trojica vratara, taj je plan promijenjen.

Ekspedicija Lokosa bit će ipak nešto brojnija, očekuje se da će na popisu za Nizozemsku biti ukupno 30 imena - 27 igrača i trojica vratara...

- Budući da još ne znamo tko će otići, a tko doći u prijelaznom roku, odvest ćemo u Nizozemsku gotovo sve igrače. Može se, naime, dogoditi da prodamo nekog nogometaša i da nam ostane upražnjeno to mjesto u momčadi, pa je u tom slučaju svakako dobro kao alternativu imati igrača koji je također prošao zajedničke pripreme - kaže Čabraja.

Među onima koji će, po svemu sudeći, sigurno napustiti Kajzericu, neprijeporno je Lokomotivin biser, 19-godišnji ofenzivni veznjak Lukas Kačavenda. Mnogo je zainteresiranih, ali nogometno se tržište tek zahuktava i Kačavenda se u ponedjeljak priključio pripremama Lokosima. Došao je tjedan dana kasnije od suigrača, budući da mu je i sezona trajala duže, do 8. lipnja, jer je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske (do 21. godine). Na moru je proveo desetak dana i Čabraja kaže:

image

Silvijo Čabraja

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

- Nije potamnio od sunca, nego je "pregorio"! Tko zna što bi bilo da je ostao koji dan duže, ha, ha...

U kakvom je statusu Kačavenda u vašim razmišljanjima?

- Svjesni smo da će nas napustiti tijekom ljeta, ali sve dok je tu, na njega najozbiljnije računam. Znamo kako nogomet funkcionira, transferi se realiziraju preko noći, tako da ne treba sad previše filozofirati oko toga. Jasno je da već "u glavi" imam neke ideje kako nadomjestiti Kačavendin odlazak, no o tome ćemo moći razgovarati kad dođe vrijeme. Jer, možda i dovedemo nekog kvalitetnog igrača, možda nećemo rješenje tražiti samo među igračima koji su sad u našoj svlačionici - kaže Čabraja.

Kačavendine su opcije odlazak u Dinamo ili u inozemstvo. Ostanak u Lokomotivi nije vjerojatan, a sve ovisi o tome kakve će biti konkretne ponude. Zasad nema pomaka na relaciji Maksimir - Kajzerica, zimus je Dinamo ponudio čak 4,5 milijuna eura za mladoga nogometnog neizbrušenog dragulja, no nije bilo "stiska ruke", nego je iz Lokomotive stigao znakoviti odgovor:

"Razmislit ćemo".

Lokomotiva, dakle, čeka adekvatnu ponudu, teško je vjerovati da bi Dinamo mogao i želio platiti Kačavendu više od pet milijuna eura, a ta svota ne zadovoljava čelnike kluba s Kajzerice...

- Lokomotiva uopće ne želi razgovarati ni sa kim tko ponudi pet milijuna eura, dosad su hladno odbijali taj novac! Siguran sam da je najmanja cijena za koju će Kačavenda otići osam milijuna eura - rekao nam je prije nekoliko dana menadžer Damir Jozić.

Prijelazni je rok tek počeo i uskoro ćemo vidjeti što će se događati s Kačavendom, hoćemo li ga i dalje gledati na našim travnjacima (Dinamo), ili će mu, pak, igranje u nekom inozemnom klubu biti nova destinacija.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

A Čabraja je usporedio sadašnje stanje u svlačionici s prošloljetnim, kad je preuzeo momčad i sjeo na klupu Lokosa:

- Sad je situacija znatno bolja nego što je bila lani u ovo vrijeme, sve je kvalitetnije posloženo. Lani smo krenuli praktički od nule, na nekim smo pozicijama imali previše, a na drugima, pak, premalo igrača. Sjetimo se, primjerice, da smo prošloga ljeta u pripreme ušli s petoricom lijevih braniča (Pivarić, Marković, Čeliković, Milićević i Musa, op. a.), sad su tu još samo Pivarić i Milićević. Zasad smo brojčano adekvatno pokriveni na svim pozicijama, a utakmice će pokazati imaju li svi ti igrači i prvoligaški kapacitet - govori strateg Lokosa.

Jasno je da će do početka prvenstva Čabraja suziti broj igrača na koje će računati za novu sezonu, ali to će se obavljati u hodu. Bit će i odlazaka na posudbe, no sve je to još uvijek pokriveno plaštom neizvjesnosti, budući da se čeka što će se događati u transfernim rubrikama "odlasci" i "dolasci".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:01