Ante Čačić je najavio utakmicu s Lokomotivom

 DAMIR KRAJAC Cropix
KREĆE NOVA SEZONA

Dinamo u idućoj utakmici bez čak osam igrača! Evo što je trener Ante Čačić rekao o tandemu Petković - Drmić

Dinamo će u petak od 20 sati na Maksimiru ugostiti Lokomotivu u novoj sezoni SuperSport HNL-a
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. srpanj 2022. 11:38

Dinamo i Lokomotiva u petak u 20 sati otvaraju novu sezonu SuperSport HNL-a. Hrvatski prvak sezonu je otvorio osvajanjem Superkupa, a Ante Čačić je sada najavio nove izazove. Trener Modrih ističe kako je važno u prvenstvo ući pobjedom.

"Žao mi je zbog ozljede Lukasa Kačavende, želim mu što brži oporavak. Sigurno da je to veliki udarac za Lokomotivu, ali poznavajući njihov roster oni imaju igrače koji nam mogu zagorčati start u prvenstvu. Sjetite se samo da se prošle godine Dinamo poskliznuo u 1. kolu protiv Slaven Belupa. Zato moramo napraviti sve da uđemo u susret s pravim raspoloženjem i uzmemo tri boda", rekao je Čačić koji je otkrio da je skratio kadar:

"Na treninzima sada imam 20 igrača i oni konkuriraju za utakmicu. S obzirom na utakmice koje imamo svaka tri dana, nemamo previše vremena za razvojne treninge pa smo morali odvojiti igrače koji neće imati dovoljan natjecateljski podražaj. S njima i dalje radim ja kao i naši kondicijski treneri. Ozlijeđeni su Emreli, Boško Šutalo, Marin i Bulat, a odvojeni su Dilaver, Gojak, Brkljača i Andrić."

Fokus je na Lomomotivi, o Škupiju se još ne razmišlja.

"O Škupiju ću razmišljati tek nakon utakmice s Lokomotivom. Svaka iduća utakmica nam je najvažnija. Imamo vremena za njih. Rekao sam da će biti težak suparnik ako prođu Lincoln. To se i dogodilo i iza toga i dalje stojim."

Mogu li Petković i Drmić skupa kao što su igrali u Superkupu? Hoće li se to ponoviti?

"Imamo puno igrača i moramo ih što više uključiti u rotaciju kako bismo izvukli velik broj utakmica. Što se Petkovića i Drmića tiče, to ćete vidjeti sutra. Danas imamo trening i ne mogu reći hoće li obojica početi ili ćemo ih koristiti odvojeno kroz utakmicu."

Ljubičić je sve oduševio na lijevom boku u susretu s Hajdukom.

"Isprobali smo ga na toj poziciji koju je nekad igrao kao mladi igrač, ali imamo Bočkaja i Štefulja. Sutra će lijevog beka najvjerojatnije igrati Bočkaj. Vidjet ćemo u kakvom je stanju. Još ga želim osjetiti kroz trening, moramo ga postepeno vraćati u formu kroz utakmice. Na njega ozbiljno računam ove sezone."

Čačić je napravio i analizu derbija s Hajdukom.

"U drugom poluvremenu je bilo puno bolje nego u prvom. Napravili smo neke korekcije u igri i to se pokazalo dobrim. Ovo su tek početne utakmice i hvatat ćemo formu kao momčad i kao pojedinci. U pozitivnom smo trendu. Vidjet ćemo kako će izgledati sutra. Onaj dio utakmice s Hajdukom koji je bio lošiji smo analizirali i na taj period stavili akcent kako bismo to popravili", zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 20:11