Duje Čop u dresu Šibenika

 NIKSA STIPANICEV Cropix
STIGLA JE POTVRDA

Duje Čop ima novi HNL klub: ‘Nadamo da će obje strane profitirati od ovoga posla‘

‘Drago mi je da nam dolazi iskusan igrač, koji u životopisu ima ozbiljne klubove‘, kaže Božidar Šikić
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 27. rujan 2023. 17:01

Skoro tri tjedna su prošla od završetka prijelaznog roka, ali Lokomotivin direktor Božidar Šikić pronašao je novog igrača za svoju momčad. U statusu slobodnog igrača klub s Kajzerice angažirao je 33-godišnjeg Duju Čopa, napadača s 14 nastupa (i 2 gola) za reprezentaciju Hrvatske, najboljeg strijelca Prve HNL u sezoni 2013./14., kojem je početkom srpnja istekao ugovor sa zagrebačkim Dinama.

- Drago mi je da mogu potvrditi posao. Istina je i dogovorili smo se s Dujom dosta brzo sve. Duje je odličan igrač, vrsni napadač. Dugo nije igrao i treba još vidjeti za koliko je odmah spreman i koliko će mu trebati vremena da može maksimalno doprinijeti. Nadamo se da će nam biti od pomoći u nastavku prvenstva. Drago mi je da nam dolazi jedan iskusan igrač, koji u svome životopisu ima ozbiljne klubove u kojima je imao bitne uloge. Nikad se ne zna kakav će epilog bilo kojeg posla biti, trebat će mu vremena, ali mi se nadamo da će obje strane profitirati od ovoga posla - komentirao je najnovije pojačanje Lokomotivin direktor Šikić.

image

Duje Čop u dresu Šibenika

NIKSA STIPANICEV Cropix

Osim dresa Dinama, Čop je u karijeri igrao i za Hajduk, čiju je prošao i nogometnu školu, a Poljud je zamijenio portugalskim Nacionalom 2008. godine, da bi se već iduće godine vratio. Nakon dvije godine dres Hajduka mijenja susjednim RNK Splita, odakle 2012. odlazi u Dinamo. Maksimirski klub ga 2015. posuđuje talijanskom Cagliariju, koji ga po isteku posudbe kupuje za dva i pol milijuna eura. U periodu dok ga član Serie A nije prodao 2017. Standardu iz Liegea, Čop je nosio i dres Malage i Sportinga Gijóna. U Dinamo se vratio 2021. nakon čega slijede posudbe u slovenskom Celju i Šibeniku. Nakon skoro tri mjeseca bez kluba vraća se na travnjake Hrvatske nogometne lige na kojima je 21. strijelac u povijesti s postignutih 66 golova.

Lokomotiva je ostala bez Sandra Kulenovića, koji se vratio s posudbe u Dinamo, tako da su od centralnih napadača na raspolaganju treneru Silviju Čabraji ostali tek Indrit Tuci i Ivan Bulatović.

- Ovakav potez definitivno je logičan slijed nakon posljednjih nekoliko mjeseci i sigurno ima smisla s naše strane, ali i igračeve, naravno. Otišlo nam je dosta igrača u posljednje vrijeme i to igrača koji su imali svoje uloge u momčadi. Kadar nadoknađujemo s mladim nogometašima, koji sigurno imaju kvalitetu, ali im treba netko tko će ih usmjeriti na najbolje moguće odluke. Svojim iskustvom puno nam toga može donijeti, ali i donijeti određeno samopouzdanje u svoju snagu protiv nominalno jačih protivnika - zaključio je Šikić.

Čop u HNL-u

Dinamo 75 utakmica, 44 gola, 14 asistencija

Hajduk 39 utakmica, 10 golova, 5 asistencija

Split 29 utakmica, 8 golova, 6 asistencija

Šibenik 21 utakmica, 4 gola, 2 asistencije

Ukupno 164 utakmice, 66 golova, 27 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 07:56