Dino Štiglec i Ivan Canjuga

 DAMIR KRAJAC Cropix
PRIPREMNI SUSRET

Festival promašaja Čabrajinih izabranika: Lokosi očajni u završnici i poraženi od konkurenta iz HNL-a

Goričani su slavili 3:0 pogocima Skrbina, Matkovića i Cruza
Piše: Toni RoićObjavljeno: 13. srpanj 2024. 16:45

GORICA - LOKOMOTIVA 3:0

VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 50. Sudac: Mirenić (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1:0 - Skrbin (15), 2:0 - Matković (45+1), 3:0 - Cruz (47).

GORICA: Banić - Matković, Maloča, Leš, Štiglec - Pršir, Skrbin - Majstorović, Kapulica, Majić - Jurić. Drugo poluvrijeme: Radošević, Đekić, Josić, Krizmanić, Sušak, Gurlica, Jug, Vrzić, Brlek, Nezirović, Cruz, Šlogar.

Trener: Rajko Vidović.

LOKOMOTIVA: Hendija - Karačić, Vranjković, Leovac, Žilinski - Smakaj, Baždarić - Šotiček, Canjuga, Goričan - Čop. Drugo poluvrijeme: Šubarić, Ribar, Mašić, Dajčer, Markanović, Bošković, Čabrajić, Čuić, Kukavica, Sušak, Tošković.

Trener: Silvijo Čabraja.


Nakon Hebara i Triglava, svladala je Gorica i Lokomotivu i ima stopostotni učinak u pripremnim utakmicama i to bez primljenog pogotka. Ipak, konačnih 3:0 za sastav trenera Rajka Vidovića je nerealna slika viđenog na Gradskom stadionu jer Lokomotiva je upriličila festival promašaja. Gosti s Kajzerice dvaput su pogađali okvir, jedan gol im je poništen, a možda i nije trebao biti, a u drugom poluvremenu nisu realizirali ni kazneni udarac.

Oba trenera su koristila po jednu jedanaestoricu u svakom poluvremenu, gostujući Čabraja je i malo dulje zadržao na terenu neke startere, a Gorica je povela u 15. minuti lijepim golom veznjaka Vinka Skrbina, koji se ubacio iz drugog plana i ljevicom pogodio pod gredu. Drugi gol u pripremama za 21-godišnjeg Skrbina, koji se vratio s posudbe u Sloveniji i ozbiljno se nameće treneru Vidoviću.

Poslije pada u zaostatak Lokomotiva je krenula u ofenzivu, pa Goričan u 27. minuti pogađa stativu, a još u 13. minuti isti igrač je gađao u okvir vrata, baš ga je dvaput izdala sreća. U 30. minuti Canjuga je svladao Banića, ali pomoćni sudac je vidio zaleđe, gosti su burno protestirali, ali uzalud. Obranio je Banić još nekoliko udaraca gostiju, a onda u zadnjim trenucima prvog dijela Pršir je uposlio braniča Matkovića na desnoj strani, koji razmjenjuje loptu s Majstorovićem i onda zabija u stilu napadača za 2:0.

Početkom drugog poluvremena opet šok za goste jer Caio Cruz odbijanac posprema u mrežu za 3:0. Kasnije je Cruz, kao i gost Canjuga morao izaći s terena zbog ozljede, a najbolju šansu za barem ublažiti poraz imala je Lokomotiva u 67. minuti, ali Karačić je promašio kazneni udarac. Gorica odlična, a Lokomotiva očajna u realizaciji, to je najefektniji opis viđenog u subotu ujutro u Velikoj Gorici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. kolovoz 2024 07:56