GORAN MEHKEK Cropix
BORBA ZA NASLOV

‘Hajduk je u prednosti, no bude li Ademi na razini, a Petković zdrav, Dinamo ga može ugroziti‘

‘Dinamo nije jak kao prošlih godina. Igrači koji su došli nisu na razini onih koji su otišli‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. siječanj 2024. 21:25

Lokomotiva je ostala bez generalke s Goricom zbog bure te je zaključila pripreme s tri odigrana dvoboja. Svladala je crnogorski Rudar Pljevlja 4:0 i austrijski Kapfenberger SV 3:2, a sa Slavenom Belupom odigrala 0:0.

Što će Lokosi ponuditi na Maksimiru u utorak? Na to potanje odgovara Mate Maleš, pomoćni trener juniorske ekipe Lokomotive i nekadašnji vrlo istaknuti igrač kluba s Kajzerice za koji ima 83 HNL nastupa.

- Sudeći po posljednjim susretima, čeka ih vrlo teška utakmica. U ovom prvenstvu Dinamo je tek u nadoknadi stigao do tri boda. Međusobne utakmice ova dva kluba su zanimljive i jako zahtjevne za Dinamo. Lokomotiva igra stvarno dobar nogomet - rekao je Maleš koji je bio i u Dinamu, ali i Hajduku te kapetan Rijeke, prvaka 2017. godine.

Matić nasljednik Živkovića

Osim što je započeo karijeru u Šibeniku, nosio dres Zagreba i igrao u nekoliko država...

- Na pripremama s prvom ekipom bilo je dosta juniora te smo u stalnom kontaktu sa stožerom prve momčadi. Silvijo Čabraja kvalitetno radi, maksimalno su fizički spremni, sve su utakmice dobro odigrali, jedino im je zbog lošeg vremena otkazana zadnja koja je bila predviđena u petak s Goricom. Neće Lokomotiva biti ništa lošija nego u prvom dijelu sezone.

Moreno Živković se vratio s Kajzerice u Dinamo.

- Ne znam koliko su ljudi od njega očekivali kad je došao u Lokomotivu, a ja sam bio iznenađen kako rutinski sve odrađuje i ne griješi. Možda je imao jednu pogrešku u toliko utakmica... Pokazao je vrstu liderstva, to su vidjeli u Dinamu. Igrao sam s njegovim ocem Borisom u Hajduku. Vjerujem da će izrasti u jako dobrog obrambenog igrača.

Od kojih mladih Lokosa najviše očekujete?

- Trojicu bih istaknuo uvjeren da će biti pravi - Šotiček, Krivak i Canjuga, koji je kod nas u juniorima bio desetka. Još mlađi od njih je kadet Huskić, odličan napadač koji će brzo doći do prvih jedanaest. Nakon toga su juniori - Baždarić, Utrobičić, Kardum... Osim navedenih, naglašavam da Lokomotiva već ima zamjenu za Živkovića - to je Matej Matić. Radi se o mladom, super kvalitetnom stoperu, jako je sličan Živkoviću. Snažan je, miran na lopti, osim toga igra lijevom nogom, ima sve karakteristike da se razvije u vrsnog igrača.

Kako vam izgleda Dinamo i borba za naslov prvaka?

- Hajduk je u prednosti. Zasluženo su na vrhu. Rade dobar posao. Postupno se poslaguju, dovode kvalitetne igrače. Dinamo nije jak kao prošlih godina, otišli su Ivanušec, Josip Šutalo, Livaković, nešto ranije Majer, Oršić... Igrači koji su došli nisu na tim razinama i zato Dinamo nije moćan kao što je bio. No, ako Petković bude zdrav do kraja sezone, ukoliko Ademi odigra na razini, mogu ugroziti Hajduk. Siguran sam da će Dinamo dati sve da prestigne Bijele.

Na kojem mjestu vidite Lokomotivu?

- Bio sam u ekipi kad smo bili drugi na tablici i igrali finale Kupa. Svake sezone pokušavaju biti što bolji, to ti donosi mnogo toga. Lokomotiva želi biti u vrhu, mislim da to ove sezone mogu napraviti, iako nemaju pritisak. Lokomotiva može biti primjer po pitanju razvoja mladih igrača, to je za pohvalu svima u klubu. Nije lako igrati HNL s mladima i tek nekoliko iskusnih - konstatirao je Mate Maleš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
31. ožujak 2024 19:45