Božidar Šikić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
OPTIMISTIČNI ŠEF KLUBA

‘Hajduk!? Kazat ću ovako... Mi možemo pobijediti svakoga u HNL-u, Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeku...‘

Na Kajzerici se spremaju za veliki okršaj s jesenskim prvacima u petak u Kranjčevićevoj
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. prosinac 2023. 15:41

Lokomotiva se sprema za “veliki petak” u Kranjčevićevoj ulici. Gost je Hajduk, jesenski prvak, Karoglanova momčad u strašnom je zamahu, pobjeđuje sve redom. Livaja i društvo dolaze po nova tri boda, kako bi se napunili još većim samopouzdanjem pred veliki El Croatico 17. prosinca u Maksimiru. S druge strane, Lokosi ne znaju za pobjedu već više od dva mjeseca, eto, nisu uspjeli pobijediti niti dečke s dna ljestvice, “fenjeraša” Rudeš. Međutim, alfa i omega kluba Božidar Šikić je - zadovoljan.

- Bio bih svakako sretniji da imamo koji bod više, ali s igrama sam zadovoljan. Mi smo mlada momčad, igraju dečki iz naše škole, stalno se promoviraju, tako da definitivno moram biti zadovoljan s ovime što smo do sada ponudili u HNL-u. Kažem, moglo je bodovno bolje, primali smo neke golove u završnicama utakmica, bilo je i nekih problematičnih sudačkih odluka, ali sve u svemu, sve je O.K. - kaže nam Šikić.

Veli da Lokosi imaju jedan problem...

- Teško igramo kad s druge strane stoje momčadi koje “parkiraju autobus”. Mi želimo igrati, nadigravati se, ali kad protivnik igra bunker, kad mu nije do nadigravanja, onda imamo problem, toga smo svjesni.

image
RONALD GORSIC Cropix

Za utakmicu u Kranjčevićevoj ulici vlada ogromno zanimanje. U petak će u centru Zagreba biti “dalmatinski dan”, kvart će postati “Dalmacija u malom”. Ništa neočekivano, tako je gotovo uvijek kad dolazi Majstor s mora, a kako neće biti sad kad su Splićani na čelu ljestvice i kad se više nego ikad posljednjih godina nadaju osvajanju naslova prvaka. Lokomotiva je Hajduku isporučila tisuću ulaznica za istočnu tribinu koje će se prodavati u Splitu. S obzirom da istočna tribina stadiona prima 1400 gledatelja, još 400 ulaznica za tu tribinu prodavat će se od srijede na blagajni stadiona. Vjeruje se da će tih 400 ulaznica planuti odmah, jer će ih pokupovati navijači Hajduka koji žele biti s Torcidom na Istoku. Na dan utakmice, u petak, ulaznice za gostujuću tribinu neće se prodavati, ali se po svemu sudeći neće niti trebati jer sasvim je sigurno da će planuti dva dana prije.

Kad se radi o Zapadu, ulaznice također idu u prodaju od srijede, a mogu se kupiti isključivo na blagajnama stadiona u Ulici pjesnika. Cijena ulaznica za Zapad je 10 eura, dok se Istok plaća 7 eura. Naravno, na Zapadu će, kao što nas uči povijest, Hajdukovi navijači biti u većini. Informacije govore da je posljednjih godina na zapadnoj tribini uvijek 70 posto navijača Majstora s mora. Drugim riječima, Hajduk će u petak praktički igrati pred “domaćim navijačima”, Kranjčevićeva će biti u bijeloj boji. Ali, kad je Zapad u pitanju, ima jedna dodatna informacija. Naime, na Zapadu neće smjeti biti navijačkih obilježja. To je tako jer se žele spriječiti eventualni incidenti. Nikad se ne zna kako bi mogle reagirati neke usijane glave.

Pitalo smo Šikića može li Lokomotiva iznenaditi Hajduk, zaustaviti im sjajan niz, zakočiti ih na putu prema toliko željenoj tituli? Jer sasvim je jasno da je društvo iz Dioklecijanovog grada veliki favorit u sudaru s dečkima Silvija Čabraje, tu nema nikakve dvojbe.

- Naravno da Lokomotiva može pobijediti Hajduk! Kazat ću ovako... Mi možemo pobijediti svakoga u HNL-u, Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeku... Sve možemo dobiti, što smo mnogo puta pokazali. Međutim, isto tako od svakoga možemo izgubiti. Ponavljam, mlada smo momčad, to i jesu obilježja mladih momčadi. Sjetite se, Dinamo smo prije nekog vremena imali na konopcima, u Maksimiru smo vodili do sudačke nadoknade kad smo primili dva pogotka. Kad smo mogli s Dinamom, možemo i s Hajdukom. Nema niti jedne momčadi u Hrvatskoj koju nismo u stanju nadigrati. Igrat ćemo pošteno i sportski kao što uvijek igramo, a na kraju ćemo vidjeti kako će priča završiti. Ja sam optimist, svi u klubu smo optimisti, vjerujemo da možemo zaustaviti pobjednički niz Hajduka - zaključio je Šikić.

U petak, dakle, u Kranjčevićevoj očekujte spektakl. Lokomotiva nikoga nije dobila dva mjeseca, ali to ne znači da konačno nije stiglo vrijeme za trijumf. Žele dečki Silvija Čabraje slomiti Livaju i društvo, utišati tribine koje će u velikoj većini biti na strani Majstora s mora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 18:03