Vladan Bubanja

 VOJKO BASIC Cropix
NEMA PREDAJE

Hajduku je na Poljudu u dresu zagrebačkog kluba već zabijao: ‘Opet se nadam sličnom scenariju‘

‘Naš optimizam pred gostovanje u Splitu itekako je utemeljen, vjerujem da ćemo se vratiti s bodovima‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 23. rujan 2023. 15:20

Jedan od najboljih igrača Lokomotive ove je sezone Vladan Bubanja, 24-godišnji Crnogorac. Lani je došao iz nikšićke Sutjeske, doveden je kao srednji branič, međutim, Bubanju je trener Silvijo Čabraja afirmirao na poziciji zadnjeg veznog, sjajno se snalazi u sredini travnjaka i nerijetko se ubacuje u prve napadačke redove.

A plodovi takve Bubanjine igre vrlo su konkretni - nakon sedam odigranih utakmica najbolji je strijelac Lokosa, postigao je trećinu pogodaka svoje momčadi u ovom prvenstvu (tri od devet) i među najjačim je adutima trenera Silvija Čabraje.

Dovoljno kvalitetni

Lokomotiva u subotu gostuje u Splitu, podsjetimo da je Bubanja proljetos postigao prvi gol za momčad s Kajzerice u 4:3 pobjedi na Poljudu...

- Uvijek se lijepo prisjetiti te utakmice, baš smo dobro odigrali i zasluženo smo pobijedili. Bio sam presretan, mojim smo pogotkom načeli domaćina, nadam se da će i u subotu biti sličan scenarij, te da ćemo se iz Splita vratiti s bodovima. Dovoljno smo kvalitetni za još jedan dobar rezultat - smatra Bubanja.

U pozitivnom ste nizu, spojili ste dvije pobjede, dok je Hajduk, s druge, strane, uletio u igračku i rezultatsku krizu i nanizao je dva poraza. Ovo vam gostovanje, dakle, dolazi u najboljem trenutku?

- Slažem se, pobjede protiv Slavena Belupa i Rudeša dale su nam krila i puni smo samopouzdanja. Nismo baš dobro startali, rano smo primali pogotke u prvih nekoliko utakmica i nije se bilo lako vraćati iz rezultatskog minusa. Ali, sad smo se stabilizirali, podigli smo razinu igre i naš je optimizam uoči gostovanja na Poljudu svakako utemeljen. Možemo parirati Hajduku, koji će protiv nas imperativno tražiti pobjedu i izlaz iz krize, kako bi se iskupio za poraze protiv Istre i Gorice. Ali, spremni smo za sva iskušenja, vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat.

image

Vladan Bubanja

VOJKO BASIC Cropix

U odnosu na proljetnu poljudsku utakmicu Lokomotiva danas izgleda sasvim drukčije – nema više Cipetića, Stojkovića, Kačavende, Aliyua, Pivarića, Kulenovića, pa De Haasa, Salihua... Dakle, pola prošlosezonske momčadi više ne stanuje na Kajzerici, koliko ste slabiji u odnosu na lani?

- Gledajte, svaka bi momčad osjetila odlazak standardnih nogometaša. No, i dalje imamo kvalitetne igrače koji mogu uvijek dobro odigrati, na svakoj utakmici iskoči netko novi i ove će se sezone afirmirati još neki nogometaši, u to sam siguran. Imamo momčad barem za sredinu ljestvice, neću ni razmišljati o nekakvoj borbi za ostanak, budući da možemo protiv svakoga u ligi odigrati dobro i tražiti pobjedu. Nikome nećemo priznati da je bolji od nas dok to ne dokaže na travnjaku.

Ne sumnjam u interes

Ovoga ste ljeta imali nekoliko ponuda za odlazak u inozemstvo, aktualno je bilo zanimanje nekih ruskih klubova, ali ipak ste ostali na Kajzerici...

- Da, bilo je ponuda, ali nisu zadovoljile ni klub, ni mene, tako da je sve ostalo na iskazivanju zanimanja. Ali, uopće se time ne opterećujem, fokusiran sam isključivo na igre u Lokomotivi. Iako sam zadovoljan dosadašnjim nastupima, želim iz utakmice u utakmicu biti sve bolji, kako bih pomogao momčadi u ostvarivanju dobrih rezultata. A vrijeme će donijeti svoje, budem li dobro igrao, budemo li pobjeđivali, bit će i dobrih ponuda, u to uopće ne sumnjam - rekao je Bubanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 11:12