DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
GRADSKI DERBI

HNL ludnica na vrhuncu! Telefoni zvone, traži se ulaznica više, a oni su spremni poremetiti planove Dinamu

Velika je potražnja za ulaznicama za nedjeljni gradski derbi Lokomotive i Dinama
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. travanj 2022. 07:12

Od ponedjeljka ujutro zvone telefoni na Kajzerici, već dugo nije bilo takve potražnje za ulaznicama kao uoči gradskog derbija Lokomotive i Dinama (Kranjčevićeva, nedjelja, 19.05 sati). Stoga je vodstvo Lokomotive odlučilo otvoriti blagajne na stadionu dan prije utakmice, pa se tako ulaznice mogu kupiti već u subotu od 12 do 16 sati, te na dan utakmice, u nedjelju, od 15 sati. Cijena ulaznice za tribinu zapad je 70 kuna, dok će se ulaz na tribinu istok naplaćivati 50 kuna...

Zanimanje je za gradski derbi, eto, golemo, što je posve logično u ovoj napetoj prvenstvenoj završnici. Dodajmo da je kapacitet oronulog stadiona u Kranjčevićevoj ukupno 5200 gledatelja - na tribinu zapad može stati 3800, a na istok 1400 gledatelja. Kad već govorimo o ruiniranom stadionu, koji je u vlasništvu gradske Ustanove za upravljanje sportskim objektima, svakako treba dodati da je posljednjih godina u njegovo održavanje novac ulagao samo “najmoprimac” Lokomotiva, iako na njemu igra i Hrvatski dragovoljac, a igrao je i Rudeš...

Lokosi u dobrom raspoloženju čekaju derbi s Plavima, iz Pule su se vratili s bodom i u pozitivnom su nizu od četiri utakmice bez poraza, u kojima su osvojili osam bodova i opet su na željenom kolosijeku nakon poraza u Splitu...

- Uživamo ove sezone, dobro igramo, nema prevelikog pritiska. Borimo se za petu poziciju, igramo opuštenije nego što je to bilo lani, kad smo se grčevito borili za ostanak. I ta nam je neopterećenost donijela i više samopouzdanja, kao i bolje igre. Protiv Istre smo dohvatili bod u zadnjoj minuti, svi govore da smo bili znatno bolji od domaćina, iako mi se čini da je to bilo naše najslabije izdanje u posljednje četiri utakmice. Loše smo, naime, ušli u dvoboj, nekako “kilavo” i previše opušteno, pa smo počeli dobro igrati tek nakon primljenog pogotka – smatra Mateo Marić (24), teško zamjenjivi zadnji vezni Lokomotive.

Postigli ste izjednačujući zgoditak, bio vam je to četvrti zgoditak ove sezone. Raspucali ste se...

- Ha, ha... Češće se ubacujem prema naprijed, trener mi stalno govori da prilikom prekida budem negdje oko suparničkog 16-erca i poslušao sam ga, savjeti su mu stvarno dobri. Do ove sezone nisam zabio prvoligaški pogodak u HNL, sad ih već imam četiri i doista moram biti zadovoljan sezonom. I momčadskom i svojom, nadam se da ćemo zadržati ovu petu poziciju.

Mogu sa svakim

O tom petom mjestu zacijelo će odlučivati vaš međusobni okršaj s Goricom u Velikoj Gorici za nešto manje od dva tjedna?

- Točno je, moglo bi tako biti. I vjerujem da ćemo na toj utakmici potvrditi osvajanje petoga mjesta.

Prije Gorice, u nedjelju ćete se sučeliti Dinamu. U dosadašnje ste tri utakmice jednom pobijedili, jednom ste bili poraženi, dok je jedan okršaj okončan remijem. Kako će biti u nedjelju?

- Pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga i pobijediti svakoga. Vjerujem da će i u nedjelju protiv Dinama biti neizvjesno, kao što je bilo u dosadašnjim utakmicama.Tko zna, možda malo “dinamovcima” poremetimo planove za osvajanje naslova, možda malo zakompliciramo situaciju na vrhu - kaže Marić i ističe:

- Ovdje mi je sjajno, klub je odličan, dobio sam odlične uvjete i prije mjesec dana produžio sam ugovor do ljeta 2025. godine. Svi su moji planovi vezani uz Lokomotivu – kaže ovaj zahvalni vezni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 07:50