Jure Ivanković i Silvijo Čabraja

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
REAKCIJE TRENERA

Ivanković: ‘Naučili smo lekciju sezone. Prerano smo upali u euforiju‘. Čabraja: ‘Glupo je ovo analizirati‘

‘Krenuli smo s nikad mlađom momčadi i jako mi je drago zbog momaka‘, kaže trener Bijelih
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. svibanj 2024. 22:02

Hajduk je zaokružio sezonu SuperSport HNL-a visokom 5:2 pobjedom nad Lokomotivom. U Kranjčevićevoj je tri pogotka postigao Trajkovski, a po jedan su dodali Brekalo te Kalaica u vlastitu mrežu, dok su s domaće strane strijelci bili Čop i hajdučki stoper Jurić-Petrašilo, također autor autogola.

Trener Hajduka Jure Ivanković oprostio se od klupe Bijelih uvjerljivom pobjedom nakon koje je kazao:

- Otvorili smo s dobrom energijom i stavom, od samog se starta vidjelo da su svi igrači unutra. Krenuli smo s nikad mlađom momčadi ove sezone i jako mi je drago zbog momaka. Imali smo, jasno, sreće kod prva dva pogotka, potom smo utakmicu okrenuli u svom smjeru pa se opustili kod dva njihova pogotka i na kraju zabili još jedan. Malo atrakcije za kraj sezone. U njoj smo imali i uspona i padova, rezultatski krahirali u jednom periodu i to je izgledalo dosta katastrofično. Ipak smo se nekako stabilizirali, dali priliku mladima i dostojanstveno zaključili sezonu. Lekcija za ovu sezonu je - igrati pod pritiskom. Prerano smo upali u euforiju, a to nas je na kraju sputalo da pokažemo što možemo.

Trener Lokomotive, Silvijo Čabraja, prvenstvo je završio porazom.

- Glupo je sad analizirati ovakvu utakmicu... Bili smo na 60-70 posto vlastitih mogućnosti i dogodilo nam se to što se dogodilo. Nismo bili pravi, nismo bili dobri, predaleko smo stajali od suparničkih igrača, linije su nam bile razvučene... Imali smo nekakvu priliku kod 2:4 da opet rezultatski "zakuhamo" utakmicu, ali većim dijelom dvoboja nismo bili na željenoj razini. Kao da je prvenstvo za nas završilo onim drugim poluvremenom protiv Rudeša. Možda je i moja pogreška što nakon tog remija nisam uspio podignuti momčad - rekao je Čabraja i potom duhovito dodao:

- Imamo i mi razloga za zadovoljstvo, zabili smo čak pet golova - aludirao je strateg Lokosa na čak tri autogola svoga sastava.

Jeste li zadovoljni sezonom, je li bila uspješna?

- Bila bi iznimno uspješna da smo izborili nastup u Europi! Iako to nitko nije očekivao na startu sezone, nama su ambicije rasle tijekom natjecanja, igrali smo dobro i pobjeđivali. No, prokockali smo to u zadnja dva kola i zato zadovoljstvo nije potpuno - rekao je Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. svibanj 2024 22:16