MATIJA DJANJESIC Cropix
TRENER LOKOMOTIVE

‘Iznenadili smo Dinamo! Sudačke odluke? Reći ću vam što mi je nedavno rekao jedan moj kolega...‘

‘Moram istaknuti: Kad mu je bilo najteže, Dinamo je imao sjajnu, gromku potporu navijača!‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. srpanj 2022. 17:09

Bilo je baš onako kako je trener Lokomotive, Silvijo Čabraja, najavio – uzbudljivo i neizvjesno do zadnje minute! Lokosi su opet sjajno parirali Dinamu, pokleknuli su u sudačkoj nadoknadi, iako su u posljednjem napadu imali lijepu prigodu za izjednačenje, no Mersinajev je pokušaj zaustavio Livaković i na semaforu je na kraju zabljesnula Dinamova, teško izborena 3:2 pobjeda.

Maksimir je bio šokiran 2:0 vodstvom gostiju nakon samo 20-ak minuta igre, uz napomenu da je poništen i pogodak Kulenoviću u 15. minuti dvoboja. No, ulazak Josipa Drmića (kao i izlazak Bočkaja!) bio je koban za momčad s Kajzerice, Dinamov je napadač s dva postignuta pogotka sve vratio na početak u 34. minuti. A u ravnopravnom nastavku, bez pravih prigoda, lagana je prevaga otišla na Dinamovu stranu nakon isključenja Marića u 78. minuti, da bi konačnih 3:2 u prvoj minuti sudačke nadoknade postavio još jedan igrač sa široke plave klupe, Luka Menalo...

Zakazali stoperi

- Uvijek je teško ostati bez bodova u samoj završnici dvoboja. Vjerovali smo da se možemo neporaženi vratiti na Kajzericu, bili smo blizu ostvarenja cilja, no nismo izdržali. Moji su igrači načelno odradili dobar posao, iako su pojedinci u nekim situacijama morali bolje reagirati, ali to je tema za našu internu analizu. Olako smo primili pogotke, nismo dobro pokrivali igrače u našem kaznenom prostoru i Dinamo je to znao kazniti - kaže Čabraja, očito nezadovoljan igrom svojeg posljednjeg obrambenog reda.

Konkretno, srednji braniči Mersinaj i Soldo nisu bili na željenoj razini i rezultiralo je to porazom, unatoč spoznaji da su Lokosi ostavili vrlo dobar dojam i još kako su namučili favorita. A početnim visokim presingom i napadom na Dinamovu posljednju liniju Lokomotiva je iznenadila domaćina i nagnala ga na niz pogrešaka...

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Pohvala navijačima

- Slažem se, Dinamo nije očekivao da ćemo biti tako agresivni u njihovoj trećini. Navikli su, naime, Plavi da se gotovo sve momčadi protiv njih brane i bili su iznenađeni našim hrabrim načinom igre. Dobro smo trčali i nastavili smo niz kvalitetnih igara iz prošle sezone, iako smo, u odnosu na lani, bili praktički bez pola momčadi! Nije bilo Kačavende, Cipetića, De Haasa, Vasilja i Stojkovića, ostali smo i bez Dabre i Nevistića, a mi nemamo širok i kvalitetan roster poput Dinama da bismo bezbolno mogli nadoknaditi taj hendikep. No, unatoč svim teškoćama, predstavili smo se u dobrom izdanju i bili smo nadomak pozitivnog rezultata. “Presjeklo” nas je Marićevo isključenje i teško je bilo sačuvati remi s igračem manje. A do tog smo trenutka bolje izgledali na terenu od Dinama.

Lokomotivi je poništen pogodak pri 1:0 vodstvu, sudac Bel je sudar Solde i Ademija, nakon reakcije iz VAR sobe i pregledavanja snimke, procijenio kao Soldin prekršaj uoči Kulenovićeve realizacije. O suđenju Čabraja nije želio previše govoriti, samo je znakovito napomenuo:

- Nakon što je završila prošla sezona, jedan mi je kolega rekao: “Da ste imali suđenje kao što su ga imali Dinamo i Hajduk, bili biste bogatiji za desetak bodova”! E sad... Suci su tu da sude, nadam se da će svoj posao odrađivati sa što manje pogrešaka.

Trener Lokosa istaknuo je i ovo:

- Kad mu je bilo najteže, Dinamo je imao sjajnu, gromku potporu navijača. Općenito me veseli da je gotovo 5.000 ljudi došlo na prvenstveni start, obično je u Maksimiru naše međusobne utakmice gledalo oko tisuću gledatelja. I vjerujem da nitko nije zažalio zato što je došao, bila je to stvarno dobra utakmica, začinjena sa šest pogodaka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 07:22