Sergej Jakirović

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
ZANIMLJIVO DRUŠTVO

Jakirović gledao bivši klub i neostvarenu želju, Kalinić na Kajzerici dogovarao dva posla Hajduka?

Lokomotiva je pobijedila mostarski Zrinjski u pripremnoj utakmici
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 05. srpanj 2024. 22:35

Pobjedom su nogometaši Lokomotive otvorili slovenski dio priprema, u Cerkvenjaku, nedaleko Pohorja u kojem su smješteni, nadvisili su mostarski Zrinjski 3:1 (2:0).

Trener Silvijo Čabraja na travnjak je poslao dvije momčadi, utakmicu je počela ova postava (4-2-3-1): Šubarić - Karačić, Mersinaj, Leovac, Žilinski - Bošković, Smakaj - Šotiček, Mudražija, Goričan - Čop, dok je u nastavku na terenu bio ovaj sastav: Hendija - Vranjković, Mašić, Dajčer, Markanović - Baždarić, Čabrajić - Tošković, Kukavica, Sušak - Čuić. Ogled je zbog lakše ozljede preskočio Fetai, a strijelci su bili Čop (9), Goričan (19) i Markanović (61), dok je pogodak za Zrinjski postigao Prskalo (87).

Sigurno neće u Hajduk

Za Zrinjski su, pak, igrali Karačić (od 43. Marić), Memija, Jakovljević, Barišić, Tičinović, Savić, Ivančić, Topić (od 30. Malekinušić), Kiš, Ćuže, Mulahusejnović. U drugom poluvremenu zaigrali su Marić, Ćorluka, Magdić, Šunjić, Corda, Ramić, Posavec, Malekinušić (od 76. Čamber), Prskalo, Abdurahimi, Sabljić.

- Možemo biti zadovoljni dosadašnjim tijekom priprema. Dečki dobro rade, unatoč umoru pokazali su kako prihvaćaju temeljna načela načina igre i dobro su odgovorili na zahtjeve u dvoboju s doprvakom Bosne i Hercegovine. Dominirali smo gotovo cijelu utakmicu, što je na kraju pokazao i rezultat. Uglavnom, idemo u dobrom smjeru - rekao je Čabraja.

Na ovoj je utakmici među gledateljima bio i Dinamov trener, Sergej Jakirović. Podsjetimo da je Zrinjski njegov bivši klub, pa je dio vremena proveo u razgovoru s Mostarcima, a pozdravio se, dakako, i s Lokosima. Jasno je kako je Jakirović još jednom “bacio pogled” i na Šotičeka, ali trener Plavih ne odlučuje o dovođenju jednoga od najpotentnijih hrvatskih napadača...

Dodajmo da su na Kajzerici u kratkom posjetu bili Hajdukovi čelnici, predsjednik splitskoga kluba Ivan Bilić i sportski direktor Nikola Kalinić. “Tajming” posjeta bio je nakon što su se u pregovorima razišli Dinamo i Šotiček, pa je, dakako, prva pomisao bila da su Splićani došli po Šotičeka! No, nije bilo tako. Šotiček je, naime, još ranije rekao da kao veliki dinamovac sigurno neće ići u Hajduk, pa se o tome nije ni razgovaralo.

Traže nove destinacije

A iz menadžerskih smo krugova, pak, doznali kako su tema bila dvojica Hajdukovih nogometaša - vratar Karlo Sentić i zadnji vezni Ivan Krolo, razgovaralo se o možebitnoj posudbi spomenutih igrača Lokomotivi. Obojica su još pod ugovorima s Hajdukom, istekle su im posudbe (Sentić je bio u Kazahstanu, u Ordabasiju, a Krolo u Sloveniji, u Radomlju) i Splićani traže nove destinacije za njih dvojicu.

A sljedeću test-utakmicu na slovenskim pripremama Lokosi igraju u nedjelju u 17.30 sati, suparnik će im biti bugarski prvoligaš Hebar, koji je “uskočio” umjesto ranije dogovorenog češkog Bohemiansa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. kolovoz 2024 05:39