Josip Pivarić i Sadegh Moharrami

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
BIVŠI VATRENI

‘Jednako sam motiviran i protiv Dinama i protiv Hajduka, a Livaković je kralj jedan na jedan!

‘Lokomotivini igrači uvijek su motiviraniji od Dinamovih u tim utakmicama‘, kaže njihov kapetan
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. veljača 2022. 17:59

Iskusni kapetan Josip Pivarić (32) bio je najbolji Lokomotivin nogometaš u gradskom derbiju. Bivši reprezentativni lijevi branič odigrao je 174 utakmice u Dinamovu dresu i ovako je prokomentirao maksimirski remi, u kojem je bio lijevokrilni napadač Lokosa:

- Tim bodom mora biti zadovoljniji Dinamo, a mi možemo žaliti što nismo osvojili sva tri. Bili smo bolji, dobro smo izgledali, bili smo sigurni na lopti, imali smo i dva "zicera" koja je Livaković obranio – kaže Pivarić.

Jedan je "zicer" obranio baš vama, prošli ste kroz Dinamovu obranu kao da je nema...

- Da, tak' se to dogodilo. Ali, nije lako zaustaviti igrača kad silovito uđe u kazneni prostor, "dinamovci" su znali da me ne smiju dirati zbog opasnosti od kaznenog udarca. A ja sam potom došao preblizu Livakovića i obranio mi je taj udarac, opet je pokazao da je "kralj" u situacijama jedan na jednoga.

Odigrali ste možda i najbolju utakmicu otkad ste na Kajzerici. Jeste li bili posebno motivirani za okršaj s bivšim klubom?

- Ma ne... Uvijek sam jednako motiviran, uživam u ovom dijelu karijere. Gdjekad odigram bolje, gdjekad lošije, ali uvijek dajem sve od sebe. A u nedjelju sam se baš dobro osjećao i sve mi je išlo od noge, kao i našoj cijeloj momčadi. I nema tu neke velike filozofije, naravno da nisam protiv Dinama bio više motiviran nego, primjerice, protiv Hajduka!

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

U gradskim derbijima Dinama i Lokomotive igrali ste za oba kluba. Možete li usporediti kako je igrati u dresu Dinama protiv Lokosa i obrnuto?

- Usporedba je da – nema usporedbe! Lokomotivini su igrači u ovakvim utakmicama, bili i jesu, motiviraniji od Dinamovih! I žalosti me što se od ranije stvorila ta pogrešna slika o nekakvim dogovorenim utakmicama, o unaprijed upisanim bodovima. To su najobičnije gluposti! Istina je da je Dinamo spasio klub s Kajzerice od propadanja i pomogao mu je u usponu iz Treće do Prve HNL. Ali, tu sve prestaje. Gledajte, gradski je derbi za Lokomotivu "top-utakmica", u kojoj nema što izgubiti, a istodobno se javlja strahovit motiv zbog igranja na Maksimiru, protiv najboljeg hrvatskog kluba i velika prilika za dokazivanje većini igrača kojima je san igrati u Dinamu – ističe Pivarić i nastavlja:

- I zato me iritiraju te gluposti o nekakvom puštanju utakmica, predobro znam kako mi je, kao Dinamovu igraču, bilo kad smo igrali protiv Lokosa. Bile su mi to možda i najgore i najteže utakmice u sezoni, upravo zbog svega ovoga što sam naveo. "Ulica" je brujala o unaprijed upisanim bodovima, a to definitivno nije bilo tako. Posebno je neugodno bilo u situacijama u kakvoj je sad Dinamo, između dvije europske utakmice. I uvijek se bilo teško pripremiti za takve okršaje. Golema je razlika igrati u Dinamu protiv Lokomotive, u odnosu na igranje u Lokomotivi protiv Dinama – kaže Pivarić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 02:59