Ilustrativna/arhivska fotografija

 RONALD GORSIC Cropix
(NE)PRIJATELJSKI DVOBOJ

Kaos na utakmici Lokomotive: Na travnjaku izbio sukob, gosti htjeli napustiti susret

Prekid ovog susreta je trajao oko deset minuta
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. siječanj 2024. 20:31

Osvajač naslova na Arena Cupu 2023. godine i dalje ima priliku ponoviti uspjeh od lani. Lokomotiva je nakon pobjede protiv Rudara svladala i Kapfenberg te će u utorak, 16. siječnja, u 14.30 sati sa Slavenom Belupom igrati za novo finale.

Ako Lokosi svladaju Farmaceute, idu u borbu za prvo mjesto na turniru predviđenu za sljedeću subotu, dok će u slučaju remija ili slavlja Koprivničana, prvo mjesto u skupini zauzeti Slaven Belupo te Zagrepčane poslati u borbu za broncu. U utorak u 11 sati bi Kapfenberg i Rudar trebali međusobno odlučiti tko će u boj za peto, a tko za sedmo mjesto na turniru.

Bio je to sve samo ne prijateljski dvoboj između hrvatskog prvoligaša i austrijskog drugoligaša. Iskrilo je na medulinskom travnjaku na kojem je Lokomotiva do vodstva došla golom Matea Marića u 15. minuti. U zapisniku dvoboja posebno je istaknuta 33. minuta kad je nastao kaos. Sukobili su se Bjelokošćanin Olivier N’Zi i Crnogorac Vladan Bubanja te su na teren utrčali rezervni igrači i predstavnici obje momčadi. Gosti iz Austrije potom su htjeli napustiti poprište odigravanja dvoboja i ranije ga okončati, ali su nakon smirivanja strasti uz uvjeravanje organizatora turnira da to ne učine, ipak odustali od namjere. Prekid je trajao oko deset minuta, N’Zi je dobio crveni karton zbog “udaranja suparničkog igrača u predjelu lica” i Lokomotiva je do kraja dvoboja igrala s igračem više.
Nije im to odmah pomoglo, dapače, Kapfenberg je u 35. izjednačio, ali kratko je taj egal trajao. U 38. minuti 18-godišnji Ivan Canjuga zabio je drugi gol na turniru i otvorio Lokosima put prema trijumfu.

Pola sata kasnije Fabijan Krivak je pogodio s bijele točke, dok je u posljednjoj minuti Mohamed Kone samo ublažio poraz Kapfenberga, drugi na turniru.

Linker
09. svibanj 2024 21:57