Razočarani Mislav Karoglan i nesretni Lovre Kalinić prije utakmice

 RONALD GORSIC Cropix
IZJAVE TRENERA

Karoglan: Ispričavam se navijačima, jako sam razočaran; Čabraja: Hajduk je mislio da je sve gotovo!

Prvenstvo nije gotovo, okrećemo se Osijeku, to je za nas najbitnija utakmica sezone, tvrdi Karoglan
Piše: Andro PolićObjavljeno: 30. listopad 2022. 17:42

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, nakon infarktnog dvoboja u Kranjčevićevoj, konstatirao je:

- Mislim da smo bili za nijansu bolji u prvom poluvremenu koje se uglavnom svelo na borbu u sredini terena. Kada smo promašili veliku šansu Kulenovića, Hajduk nas je kaznio u pet minuta i praktički riješio utakmicu. Tražili smo se 15-ak minuta, ali igrači su skupili glave na terenu i na kraju smo čak mogli u zadnjoj minuti i dobiti utakmicu.

Čabraja tvrdi da je vjerovao u preokret i kod 0:2:

- Ovo je karakterna momčad. Vjerovao sam u svoje igrače, uveli smo Goričana i Aliyua, činilo se kao da Hajduk misli da je sve gotovo, opustili su se i to ih je vjerojatno i koštalo na kraju.

Trener ‘lokosa‘ najviše i dalje žali za zicerom svog centarfora:

- Da je Kulenović zabio onu veliku priliku, vjerojatno bi utakmica otišla u drugom smjeru. Na kraju smatram kako je neriješen rezultat realan.

Mislav Karoglan je bio, jasno, potpuno utučen:

- Veliko razočaranje, pogotovo nakon ozljede Kalinića. Nemamo detaljnu informaciju što je točno s njim, teško je reći kakva je situacija bez pregleda. Do gola Lokomotive imali smo maksimalnu kontrolu i prednost od dva gola, a na kraju smo spašavali bod. Ispričavam se navijačima, propustili smo uzeti velika dva boda.

Pokušao je trener Splićana analizirati što se dogodilo u finišu:

- Do gola Lokomotive kontrolirali smo stvari, sigurno da nas je i ozljeda Kalinića malo poremetila. Lokomotiva ima visinu, dobri su na ubačajima. U fazi napada momčad je odgovorila dobro, zabili smo dva pogotka, zadovoljan sam s tim segmentom.

Idući vikend na rasporedu je novi derbi: - Prvenstvo nije gotovo, to je maraton, okrećemo se Osijeku i to je za nas najbitnija utakmica sezone, zaključio je Karoglan.

Emir Sahiti strijelac je prvog pogotka za Hajduk.

- Trebali smo pobijediti, zaslužimo smo pobjedu. Primili smo dva pogotka koja nismo smjeli. Moramo sad ovu utakmicu zaboraviti što brže, trebamo nastaviti dalje, čeka nas težak susret s Osijekom. Moramo pobijediti barem u tom dvoboju - kazao je Sahiti te se referirao na to je li utjecao šok zbog ozljede kapetana Lovre Kalinića.

- Je, gledali smo što se događa kad je pao. Svi smo bili šokirani, nedostajat će nam Kalinić, to je normalno, on je naš kapetan. Nadam se da neće biti dugo izvan utakmica, da će se što prije oporaviti.

O svojem je golu kazao:

- Dobar je gol bio, ali šteta što nismo pobijedili. Nadam se da ću ovako nastaviti. Imamo podršku navijača u svakoj utakmici, svugdje se osjećamo kao doma, pogotovo u Kranjčevičevoj, znamo da će protiv Osijeka biti pun stadion i moramo dobiti taj dvoboj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:50