RONALD GORSIC Cropix
RAZLIČITA MIŠLJENJA

Kovačić: Nije bio penal za bijele, Mikanović zaslužio crveni; Strahonja: Hajduk je teško oštećen!

Najviše je dvojbi u ovom kolu bilo u okršaju Lokomotive i Hajduka. Lovrić nije imao lagan posao
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 30. listopad 2022. 21:53

Nekadašnji međunarodni sudac Draženko Kovačić je, gostujući u emisiji "Studio HNL" na MAXSportu, prokomentirao sporne situacije 15. kola SuperSport HNL-a, s najvećim fokusom na utakmicu koju su Lokomotiva i Hajduk (2:2) odigrali u Kranjčevićevoj. Sudio je Zdenko Lovrić iz Đakova.

Najprije je bilo riječ o prekršaju nad Elezom u 33. minuti kad su gosti tražili kazneni udarac:

"Sudac treba procijeniti intenzitet je li riječ o prekršaju ili ne. Treba biti puno jača silina prekršaja da se radi o najstrožoj kazni te mislim da je ovdje sudac dobro postupio što nije dosudio prekršaj", rekao je Kovačić.

Na spomenutu se situaciju u HRT-ovoj emisiji Stadion osvrnuo i sudački ekspert Mario Strahonja koji svakog vikenda analizira sudačke odluke prethodno odigranog kola, a imao je suprotno mišljenje:

"Ovo je isključivo prekršaj za kazneni udarac, vidljiva je namjera igrača Lokomotive koji radi prekršaj nad Elezom te se ovdje radi o situaciji u kojoj je glavni sudac pogriješio."

Strahonja smatra da je i drugi pogodak Lokomotive došao iz prekršaja koji zapravo nije niti trebao biti dosuđen, a isto je tako igrač Lokomotive Milićević trebao dobiti drugi žuti karton u situaciji u kojoj je rukom udario Sahitija, ali su obje situacije promaknule glavnom sucu.

Kovačić i Strahonja imali su identično mišljenje o naguravanju neposredno prije kraja poluvremena, u kojemu su na kraju žute kartone zaradili Mikanović, Milićević i Grgić.

"Mikanović je najprije nasrnuo na igrača Lokomotive Stojkovića te je za to trebao dobiti prvi žuti karton, a zatim je trebao drugi žuti trebao dobiti kad je u nastavku tog komešanja Milićevića uhvatio za vrat. To se karakterizira kao nesportsko ponašanje", istaknuo je Kovačić i kasnije potvrdio Strahonja.

Na utakmici između Osijeka i Dinama (1:0), koja je odigrana u subotu, Kovačić je komentirao situaciju u kojoj je napad gostiju iz Zagreba prekinut zbog zaleđa:

‘‘Smatram da je ovdje trebalo pustiti čitavu akciju do kraja, a zatim pričekati intervenciju VAR-a, koji će pomoći razjasniti je li ovdje riječ o nedopuštenoj ili ispravnoj poziciji".

Za kraj, Kovačić je istaknuo trenutak iz utakmice odigrane jošu u petak, u kojoj su i Šibenik i Varaždin (1:2) ostali s igračem manje do kraja susreta:

"Glavni sudac Čulina najprije je ispravno dodijelio crveni karton Tekliću u 63. minuti zbog namjernog prekršaja, pri čemu je igrač Šibenika na sreću prošao bez ozbiljnih posljedica, a zatim je u 93. minuti ponovno donio dobru odluku kada je Deliću pokazao drugi žuti karton", rekao je Kovačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:05