TOM DUBRAVEC Cropix
REAKCIJE IGRAČA

Krovinović otkrio što je Gattuso rekao igračima na poluvremenu, heroj Bijelih objasnio ‘poruku‘ nakon gola

‘Ja pripadam na terenu, tu se riješim svog stresa‘, kaže Sigur
Piše: D. Ka./Slobodna DalmacijaObjavljeno: 26. listopad 2024. 19:19

Hajduk je pobijedio Lokomotivu na Poljudu s 2:1. Livaja je doveo "bijele" u vodstvo u 7. minuti, Lokomotiva je izjednačila preko Čopa u 27. minuti. Pogodak odluke postigao je Sigur u 76. minuti. Susret je prokomentirao i Filip Krovinović, prenosi Slobodna Dalmacija:

Mučili ste se najviše do sada s izlascima iz zadnje linije?

- Neke zasluge idu i njima, dobro idu u pressing. Čuvaju striktno dva stopera i dva vezna, napadaju golmana. Imali smo malo više prostora po bekovima gdje nismo baš iskoristili to kako treba. Ali mislim da je bila jako dobra utakmica s naše strane. Mislim da smo sve bolji i bolji. Po mom mišljenju, malo nam fali taj neki završni pas, mirnoća u zadnjih 20 metara, ali to sve dođe s treninzima. Gol nismo očekivali, malo nas je presjeklo.

Što vam je trener rekao u poluvremenu?

- Da znamo kakva je utakmica, da oni vole igrati na tranzicije. Rekao nam je da ne gubimo glavu, nastavimo dalje i da će gol doći. Tako smo i nastavili, nismo se predavali i eto, zaslužena pobjeda.

Ponovno 7-8 prilika velikih, igra se napadački?

- Je, zato mislim da je utakmica bila dobra od početka s naše strane. Samo kad bi bili malo mirniji, imali taj neki lucidniji potez. Idemo kolo po kolo, duga je sezona.

Otkad je Rakitić došao i ti si prodisao u veznom redu?

- Ivan mi sigurno pomaže, svi znamo tko je on. Jako sam sretan da igram s njim i nadam se da će to još dugo potrajati. Uživam u svakoj utakmici i minuti. Tu smo svi, radimo baš kako treba, nadam se nastavljamo niz.

Hoće li nakon ove pobjede porasti emocija?

- Među nama ne smije i neće. Ni mi sami sebi ne damo jer smo naučili, ne da nam ni trener, što je dobro. Ništa još nismo napravili, tek je 11 odigranih utakmica, ima vremena. Prošle godine bili smo jesenski prvaci, to ništa ne znači.

Torcida je proslavila 74. rođendan, poklonili ste im pobjedu?

- Hvala i njima, čestitke. Hvala im na svakoj utakmici na kojoj nas prate. Neizmjerno smo im zahvalni, uvijek su tu uz nas i mi uz njih. Živimo skupa za snove i nećemo se predavati.

Primili ste gol nakon 372 minute, ali nema odmora, slijedi Mladost Ždralovi?

- Uvijek najteže utakmice, što se tiče glave. Idemo po prolaz.

Novi Hajduk koji pobjeđuje, ne predaje se?

- Sigurno je drukčiji pogled na igru. Pohvale svima, treneru, stožeru, igračima, svim ljudima.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Komentar utakmice dao je i strijelac odlučujućeg gola, Niko Sigur:

- Hvala suigračima i navijačima, jako sam sretan. Nije bilo lako. Nakon ranog pogotka nismo igrali toliko dobro, ali u drugom poluvremenu smo se digli, zabio sam gol, osjećaj je nevjerojatan.

Gesta nakon gola, kao da poručuješ da pripadaš na terenu?

- To je nešto što mi je u trenutku došlo, kada zabiješ gol puno je adrenalina. Ja pripadam na terenu, tu se riješim svog stresa. Bio je to nevjerojatan trenutak. Poruku nisam poslao nikome, jednostavno volim biti na terenu, i lijepo je da sam zabio gol.

Nekoliko puta si putovao u Kanadu, ošteti li to tvoju formu, dugi putevi, drukčiji treninzi?

- Ne utječe to na mene. Znam da svatko ima svoje mišljenje, svi vole komentirati što rade nogometaši. Moje iskustvo s reprezentacijom je bilo nevjerojatno, nisam igrao zadnju utakmicu, ali to ne mijenja ništa. Dugi put, sve je to u glavi, ako se dobro oporavim kada se vratim, nema problema.

Igraš veznog, beka, sad i krilo?

- Prošlih nekoliko mjeseci igram desno krilo, nakon što sam se vratio od ozljede. Lijepo je, volim biti na terenu, na krilu mislim da moje kvalitete dolaze do izražaja, brzina i tehnika. Uživam.

Što očekuješ do zime?

- Svaka utakmica je teška, moraš stalno biti fokusiran, svaku minutu. Svatko može pobijediti svakoga. Ako budemo išli dan po dan, utakmicu po utakmicu sve će to ići u dobrom smjeru, nadam se i da će biti uz manje stresa.

Osobno?

- Još minuta dobiti, pomoći momčadi. Kada sam na terenu za ovu momčad, uživam, volim ovaj klub i navijače, želim doprinijeti.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. listopad 2024 19:23