Silvio Goričan

 DAMIR KRAJAC Cropix
POVRATAK U HNL

Lokomotiva još jača za Rijeku: Veliko pojačanje spremno za igru, ponajbolji igrač ne želi otići

Rubin Kazan poslao je ponudu za Silvija Goričana, ali zasad je napadaču Lokosa ostanak draži od odlaska u Rusiju
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. veljača 2024. 08:08

U četvrtak popodne Lirim Kastrati (25) već je odradio prvi trening na Kajzerici dan nakon što se, nakon tri i pol godine, vratio u Lokomotivu na polugodišnju posudbu iz mađarskog Fehervara.

Iako ugovor s Mađarima ovom brzonogom napadaču traje do ljeta 2025. godine, iako je ove sezone odigrao ukupno 19 utakmica (četiri pogotka, dvije asistencije) u dresu trenutačno trećeplasiranoga kluba u mađarskom prvenstvu, kosovski je napadač bio nezadovoljan statusom. U tih 19 utakmica, naime, samo je jednom odigrao svih 90 minuta – u 2. kolu, u domaćem 3:5 porazu protiv Ferencvaroša, tada je zabio i prvi gol za svoj sastav. I u finišu prijelaznog roka u Hrvatskoj, odlučio se vratiti u klub u kojem je stekao nogometno ime i iz kojeg je bio transferiran u Dinamo (dva milijuna eura), a potom je preselio u varšavsku Legiju (1,3 milijuna eura), prije dolaska u Fehervar u ljeto 2022. (bez odštete). Kastrati ima pravo nastupa već u subotnjem dvoboju protiv Rijeke na Rujevici.

Leovcu se pogoršalo

Na adresu Lokomotive stigla je ponuda ruskog Rubina iz Kazana za potentnog napadača, Silvija Goričana (23). Ljetos je, podsjetimo, taj ruski klub za 1,2 milijuna eura kupio Osijekova 26-godišnjeg napadača Mirlinda Dakua. Međutim, čini se da od ovoga transfera neće biti ništa - Goričanu se, naime, baš i ne ide u Rusiju, iako bi tamo zarađivao otprilike pet puta više nego na Kajzerici. Ponuđen mu je, naime, trogodišnji ugovor “težak” ukupno oko milijun eura, no zasad je hitronogom dečku iz Krapine draži ostanak “vu zagorskim bregima”.

No, prijelazni rok u Rusiji traje do 22. veljače i sve se može preko noći promijeniti. Goričan zasad ostaje na Kajzerici, uredno je trenirao u četvrtak popodne i konkurirat će za Rijeku.

Iako se činilo da će se lijevi branič Marin Leovac ovih dana oporaviti od upale oka, to se nije dogodilo, štoviše, stanje se pogoršalo, pa će preskočiti dvoboj na Rujevici. Lokosi će tako biti bez standardnog para bočnih braniča, jer desni branič, Karlo Bartolec, ima tri žuta kartona i mora pauzirati jednu utakmicu. Stoga će na obrambenim bokovima zacijelo zaigrati Vranjković i Žilinski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:32